Polsat 2 (HD)

Dział poświęcony ogólnopolskim kanałom Grupy Polsat.
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 32150
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38

Polsat 2 (HD)

Postautor: Trzeciak » 02 paź 2015, 16:51

Zmiany wyglądają jak jakiś remake oprawy stacji. Zmieniono także napis "reklama". Jest węższy, i napisany nieco innym fontem.
Pozdrawiam, Trzeciak
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Polsat 2 (HD)

Postautor: Axel » 02 paź 2015, 17:12

Pewnie za granicą Polonia i tak dostaje wersję tego kanału w SD, a jedynie w Polsce będzie dostępna HD.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 10284
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontaktowanie:

Polsat 2 (HD)

Postautor: Poland » 20 lis 2015, 8:15

Tymczasem w trakcie najbliższego tygodnia lub najwcześniej w dniu dzisiejszym dzięki stronom Polsat Media poznamy nową ramówkę Polsatu 2 oraz ofertę programową Polsatu 1. Aktualnie w przypadku stacji obsługiwanych przez Polsat Media ramówki są już powoli zmieniane z listopada na grudzień a to właśnie wtedy ma dojść do zmian.
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
AtoMan
VIP Expert
Posty: 2713
Rejestracja: 06 maja 2007, 21:39

Polsat 2 (HD)

Postautor: AtoMan » 20 lis 2015, 14:04

Akurat ramówki grudniowe ich kanałów własnych były dostępne już 2 dni temu, ale wczoraj coś faktycznie dłubali i arkusze excela dawały błąd 404 :P
Dopóki nie podłączyli mi neostrady nie wiedziałem, że ktokolwiek popiera PiS - Józef Piłsudski na swoim blogu
Zbychu51
Activist
Posty: 4823
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice

Polsat 2 (HD)

Postautor: Zbychu51 » 18 gru 2015, 18:42

Polsat 2 ze świąteczną oprawą i dostępny wyłącznie na terytorium Polski.
http://tvpolsat.info/news.php?readmore=7776
kamol
Obserwator
Posty: 383
Rejestracja: 26 gru 2015, 17:25

Polsat 2 (HD)

Postautor: kamol » 03 sty 2016, 15:48

Czy kiedyś ktoś zrobi porządek z ramówką na tym kanale? Od chyba 3 lat są wieczne powtórki "Kiepskich", "Miodowych lat", "Dlaczego ja?", "Trudnych spraw" itp, a nic nowego, chociaż zapowiadali zmiany w ramówce po wprowadzeniu Polsatu One. Może czas pomyśleć o jakimś programie tylko dla Polsatu 2, żeby podobny był do TV4, a nie robić z tego kanału powtórkowy śmietnik.
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Polsat 2 (HD)

Postautor: Axel » 04 sty 2016, 8:01

No, ale ta sytuacja trwa od około 2002 roku i jest to powtórkowy śmietnik, który i tak Polacy oglądają + dodatkowo pełnił rolę jako kanał skierowany głownie do Polonii w USA. Skoro na siebie zarabia to Solorz przecież nie będzie go przerabiał. Tak samo jak ATM Rozrywka. My jesteśmy zbulwersowani, że takie coś trafia w eter, ale mało wymagające społeczeństwo przecież chce i ogląda takie śmieciowe kanały.
Awatar użytkownika
Ama18
VIP Expert
Posty: 1692
Rejestracja: 19 paź 2008, 20:04
Kontaktowanie:

Polsat 2 (HD)

Postautor: Ama18 » 04 sty 2016, 20:48

Wasze prośby zostały wysłuchane. Narzekaliście na dawny Polsat 2 - to teraz nawet zestaw powtórek się nie zmienia ;)

Fakt faktem, mizerota ramówkowa trwa ponad dekadę, ale paradoksalnie przed zakodowaniem potrafili pokazać ciekawsze powtórki. Ot chociażby "Zostać Miss". Jestem jednak pewien, że ramówka się opłaca. Koszty emisji minimalne, koszty programów minimalne, a z reklam czy kablówkowych opłat za miejsce zawsze się trochę zarobi.

Tak to miało wyglądać w 2007 roku: http://tvpolsat.info/news.php?readmore=787&c_start=0. A teraz? Dopiero nocą pojawia się coś z Polsat Play czy Cafe (co by nie mówić - świeży zestaw powtórek), przez calutki dzień można jeszcze bardziej pokochać największe polsatowskie szlagiery.
Awatar użytkownika
TiM
VIP Mod
Posty: 3823
Rejestracja: 31 maja 2008, 23:06

Polsat 2 (HD)

Postautor: TiM » 04 sty 2016, 23:52

Trochę dziwną sytuacją jest to, że nadal pozostał program "Oblicza Ameryki" mimo utraty międzynarodowego charakteru Polsatu 2...
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 12983
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
Lokalizacja: Starachowice

Polsat 2 (HD)

Postautor: Karol » 05 sty 2016, 5:13

Tak samo jak "Wydarzenia" w nocy :) Bez sensu.
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Polsat 2 (HD)

Postautor: Axel » 05 sty 2016, 8:24

No a może jeszcze Polsat 2 jest dostępny w niektórych miejscach za granicą?
kamol
Obserwator
Posty: 383
Rejestracja: 26 gru 2015, 17:25

Polsat 2 (HD)

Postautor: kamol » 05 sty 2016, 11:10

Axel pisze:No a może jeszcze Polsat 2 jest dostępny w niektórych miejscach za granicą?


Chyba już został zastąpiony przez Polsat 1 we wszystkich krajach, w których był dostępny :D. A moim zdaniem jak już chcą zostawić te "Dlaczego ja?", "Trudne sprawy" i inne paradokumenty, to niech właśnie na Polsacie 2 lecą premierowo, bo "dużemu" Polsatowi też należałoby odświeżyć ramówkę, poprzez dodanie jakiejś polskiej wersji telenoweli, czy jakiegoś codziennego talk-show, bo paradokumenty już tak naprawdę się przejadły.
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 32150
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38

Polsat 2 (HD)

Postautor: Trzeciak » 06 sty 2016, 19:10

Talk-show jak talk-show, ale opery mydlane w Polsce to chyba powoli pieśń przeszłości o czym stacje przekonały się prawie 5 lat temu.
Pozdrawiam, Trzeciak
kamil2505
VIP Expert
Posty: 996
Rejestracja: 25 lip 2008, 17:09

Polsat 2 (HD)

Postautor: kamil2505 » 26 sty 2016, 22:29

W zeszły czwartek zamiast "Wydarzeń" o 20:00 pokazano kolejny odcinek "Świata według Kiepskich". Jako powód zmiany na pasku u dołu podano "ograniczenia licencyjne"
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Polsat 2 (HD)

Postautor: Axel » 27 sty 2016, 0:38

Cóż to za ograniczenia? Skoro Polsat 2 już nadaje wyłącznie w Polsce?


Wróć do „Główne anteny Polsatu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość