Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

baku
Użytkownik
Posty: 65
Rejestracja: 14 lis 2009, 14:59

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: baku » 16 cze 2012, 10:48

xfozi pisze:
sziraczek17 pisze:Problem jest w tym, że nbox (nagrywający) jest niesamowicie energochłonny. Pobiera zarówno (!) w stand-by jaki w czasie pracy 39 wat!, podczas gdy Philips Cyfry pobiera w czuwaniu 19 wat, i do tego podczas wyłączenia jest cichy. Jedyną alternatywą dla abonentów n jest wyłączanie go na noc z prądu. Wracając do Cyfry, to mam od miesiąca dekoder nagrywający Philips, i właściwie od nowości jest uszkodzony .

Kolego nic dodać nic ująć wole żeby mój Nbox pochłaniał 39wat ale smigał nagrywał filmy HD w takiej jakości że szczęka opada na podłogę Wtedy wiem za co płace i mam w Du..e te 39 wat podstawa sprzęt ma działać na max obrotach i robić to czego od niego oczekuje a taki dekoder z C+ ciągnie 19wat i jaki efekt zadowolony jesteś ?
Cyfra+ i jej zacofanie technologiczne po 16 latach na polskim rynku Powodzenia panom z C+

w skali miesiąca w ogóle tego nie odczujesz. W skali roku może zzauważysz. Wiadomo że jeśli mamy Monsterboxa z 1TB dyskiem w Nce to te z dyskiem będą pobieraly więcej prądu bo potrzeba napędzić dysk. No ale kurcze pierwsze widzę żeby ktoś się tym przejmował. Radziłbym się zastanowić ile bierze pralka, odkurzacz, czajnik elektryczny czy lodówka.
Gucio777
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 23 lip 2012, 21:11

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Gucio777 » 23 lip 2012, 21:31

Witam! Mam problem z funkcją zmiany języka w cyfrze+. Otóż...przy wybranie kanału Eurosport, standardowo mam ustawiony języka angielski. Po naciśnięciu przycisku "+" na pilocie i wyborze języka na polski i wciśnięciu "OK", przełącza mi się na ten język. Problem w tym, że gdy zmieniam kanał i z powrotem przełączam na Eurosport, ustawiony jest język angielski. Ile razy bym tak nie zrobił jest to samo. Tak samo się dzieje z kanałami "Travel Channel" czy "Canal+". Może mi ktoś pomóc i wskazać jak ustawić wybrany język na stałe, by za każdym razem nie zmieniać języka?

Jest jeszcze jeden problem. Po ustawieniu anteny, dekoder nie odbiera kanałów Cyfry+ w jakości HD tj. m.in. TeleTOON+ HD, Planete+ HD, Canal+ Film HD, Canal+ Gol HD... W normalnej jakości odbierają, ustawienia anteny nie pomogły. Siła sygnału jest równa 3, bądź w połowie między 3, a 4.
ARTUR B.

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: ARTUR B. » 24 lip 2012, 8:14

Prawdopodobnie w tych ustawieniach systemu masz ustawiony angielski jako język domyślny. Spróbuj wejść w menu dekodera i zmienić pierwszy język na polski. Problem powinien zniknąć.
Gucio777
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 23 lip 2012, 21:11

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Gucio777 » 24 lip 2012, 14:11

Już to wcześniej odkryłem, ale dzięki. :)
kasia2012
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 03 paź 2012, 14:19

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: kasia2012 » 03 paź 2012, 14:27

ZAMONTOWAŁAM WŁAŚNIE ANTENE W NOWEJ MIEJSCOWOŚCI ALE NIE DZIAŁA MI, PORZDZCIE MI CO MAM ZROBIĆ
adrian 18
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 27 wrz 2012, 11:12

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: adrian 18 » 05 paź 2012, 11:54

Witam, 19 stycznia kończę przygodę z cyfrowym Polsatem, i będę abonentem cyfry plus. Mam pytanie bo posiadam własny dekoder Ferguson 202e i chciałbym na nim odbierać pakiety cyfry. Czy muszę kupić od nich moduł CI czy CI+, bo nie za bardzo się znam, i czy może podpisać umowę na samą kartę. I jakie ceny są modułów i kart??
Dzięki za odpowiedź.


Wróć do „Archiwum platform N oraz Cyfra+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości