Multimedia

Forum poświęcone telewizji kablowej. Przegląd polskich sieci kablowych.
tadekb1
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 20 maja 2007, 14:53

Multimedia

Postautor: tadekb1 » 29 cze 2007, 8:09

rzeczywiście miałem na myśli dźwięk DD 5,1 odnośnie obrazu jak na cyfrówkę mógłby być lepszy.Umowę mam podpisaną tą promocyjną za 19,90 płatną przy następnej fakturze dekoder montuje monter z multimedia.Mieszkam na Czubach na Stokrotki.Jak masz jakieś pytania pytaj jak będę wiedział odpowiem.
Tornado
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 07 lut 2007, 11:30

Multimedia

Postautor: Tornado » 11 lip 2007, 17:39

Sorka bo niebyło mnie przez jkiaś czas. Masz jakiś aparat tadekb1 aby zrobić zdjęcie kanałów tj pro 7 i rtl wraz z info o programie własnie nadawanym. Teraz jest promocja 2 miesiące po 1 zł 10 po 19 zł.
Tornado
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 07 lut 2007, 11:30

Multimedia

Postautor: Tornado » 12 lip 2007, 17:49

Od wczoraj podobno National Geographic Channel HD jest po polsku.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 13032
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
Lokalizacja: Starachowice

Multimedia

Postautor: Karol » 12 lip 2007, 22:06

W Aster czy w ogóle? Bo w ogóle to od 2 lipca nadaje po polsku, z tym, że zaczęli od Cyfry+.
Tornado
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 07 lut 2007, 11:30

Multimedia

Postautor: Tornado » 13 lip 2007, 16:07

w MM.

MM powinna do DTV troche wiecej programów FTA wprowadzić np.: (VOX, RTL 2, SUPER RTL, DS, BBC) w koncu nic ich to nie kosztuje, więc dlaczego tego niezrobią ciekawe.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 13032
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
Lokalizacja: Starachowice

Multimedia

Postautor: Karol » 13 lip 2007, 17:31

Może i nie kosztuje, ale potrzebują dużo zabawy, żeby podpisać z nimi umowę. Ale ostatecznie wolę coś polskiego (nawet dodatkowo płatnego), a nie niemieckie kanały FTA. RTL, PRO7 itp. były fajne w połowie lat 90-tych, kiedy kanały zachodnie stanowiły grubo ponad 50% ofert programowych sieci kablowych.
Tornado
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 07 lut 2007, 11:30

Multimedia

Postautor: Tornado » 13 lip 2007, 19:02

Właśnie sobie podpisałem umowe przez telefon przez 3 m-c za 1 zł przez następne 10 m-c za 19 zł umowa na 12 m-c.
Awatar użytkownika
Majkell
VIP Expert
Posty: 589
Rejestracja: 26 maja 2006, 21:23
Kontaktowanie:

Multimedia

Postautor: Majkell » 15 lip 2007, 9:11

Pora znów ponarzekać na (gdyńskie) Multimedia...

Zauważyłem, że od kilku dni na wielu kanałach obraz jest opóźniony o 1-2 sek. względem dźwięku. Ilość kanałów, na których ten problem występuje, absolutnie wyklucza, aby był to problem z winy nadawcy. Raczej kwestia zresetowania dekodera, aby wszystko działało poprawnie. Ciekawe tylko, ile tygodni trzeba będzie poczekać, aż ktoś z wielce szanownych techników MM to zauważy i naprawi...
tadekb1
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 20 maja 2007, 14:53

Multimedia

Postautor: tadekb1 » 16 lip 2007, 14:04

zdjęcia Tornado wyśle pocztą.Czy ktoś wie gdzie leży problem z Dolby Surround TVN podczas filmów wyświetla znaczek Dolby Surround a sygnał dochodzi w stereo jak jest u was
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 13032
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
Lokalizacja: Starachowice

Multimedia

Postautor: Karol » 16 lip 2007, 15:27

Bo z reguły w analogowej kablówce trudno złapać coś powyżej stereo.
Tornado
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 07 lut 2007, 11:30

Multimedia

Postautor: Tornado » 16 lip 2007, 17:43

tadekb1 ma cyfrówke. tadekb1 już ci wysłałem adres. Na jednym forum o HDTV jak czytełem to pisali że na tvn jest dzwięk DS. W lublinie aktualnie 7 dni czeka się a podłączenie.

Mam i sobie chwalę. Można sparafrazować pewną reklamę i powiedzieć: jak mówią , tak robią. Jakość jest bez zarzutu, National HD w rewelacyjnej jakości z dźwiękiem DD5.1 (szkoda, że tylko ten jest w HD), TVN-y też w DD. Oglądam na plazmie Pioneera 4270xa i obraz jest czyściutki. Miód. Nie ma żadnego porównania do standardowego sygnału sd z kablówki. Tylko czekać na poszerzenie oferty. To jedyny mankament. Szerokość oferty. Jak dla mnie mogliby przenieść to, co jest w kablu do cyfry i byłby spokój. Mogliby dorzucać tylko HD, a tak niestety trzeba czasem się przełączać na gorszy obraz. No i ta czkawka w dźwięku...
tadekb1
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 20 maja 2007, 14:53

Multimedia

Postautor: tadekb1 » 17 lip 2007, 14:00

ostatnio zauważyłem pogorszenie pogorszenie sygnału jak tylko założyli było S/N 40,8dB a teraz jest S/N 35,8 do 37,1dB
tadekb1
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 20 maja 2007, 14:53

Multimedia

Postautor: tadekb1 » 17 lip 2007, 14:04

I jeszcze jedno po co na Pro7 i jednym muzycznym kanale pokazuje się ikonka dźwięku 5,1 skoro tego nie ma
Tornado
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 07 lut 2007, 11:30

Multimedia

Postautor: Tornado » 17 lip 2007, 14:11

Dzięki za foto tadekb1. Tadekb1 na zdjęciu pro7 widziałem że świeci się ikona ktora informuje o innych językach dostepnych dla tego programu nie słyszałem aby pro 7 miał inny język czy można przestawić język na kanał takich jak Discovery bo na canal + prawdopodobnie tak. Fajnie to wygląda już niedługo piątek i mi założą. To zobaczymy z tą jakością jak jest u mnie.
tadekb1
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 20 maja 2007, 14:53

Multimedia

Postautor: tadekb1 » 17 lip 2007, 15:28

tu nie chodzi o język tylko o dźwięk np polski 5,1 lub polski-stereo


Wróć do „Telewizja kablowa”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość