co wybrać?

Forum poświęcone telewizji kablowej. Przegląd polskich sieci kablowych.
elninio1990
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 18 sie 2009, 22:22

co wybrać?

Postautor: elninio1990 » 22 sie 2009, 13:47

no rzeczywiscie wszystko samo pieknie sie zapisało jest mniej wiecej dwa razy wiecej kanałów niż było ;)
i znowu slicznie Ci dziekuje ;)
kibic229
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 02 maja 2009, 19:20

co wybrać?

Postautor: kibic229 » 22 sie 2009, 15:08

Proszę bardzo :)
elninio1990
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 18 sie 2009, 22:22

co wybrać?

Postautor: elninio1990 » 22 sie 2009, 22:46

a jeszcze mam mały problem, bo jak bym wzioł CP to czy musze montować nową antene czy moge podpiąc pod starą???
i chodzi mi o to żeby nie oglądać tego samego na dwóch dekoderach....
kibic229
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 02 maja 2009, 19:20

co wybrać?

Postautor: kibic229 » 23 sie 2009, 18:27

CP zamiast TNK ? Jeśli CP masz u swoich starszych to możesz podpiąć też do siebie, z tym że będzie ten sam kanał na obu tv. Jeśli chcesz oddzielić kanały to musisz dokupić drugi tuner (ponieważ to on wszystkim steruje).
elninio1990
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 18 sie 2009, 22:22

co wybrać?

Postautor: elninio1990 » 23 sie 2009, 19:21

tuner = dekoder?
kibic229
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 02 maja 2009, 19:20

co wybrać?

Postautor: kibic229 » 23 sie 2009, 21:18

Tak, tuner to inaczej dekoder. To samo tylko inna nazwa.
elninio1990
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 18 sie 2009, 22:22

co wybrać?

Postautor: elninio1990 » 25 sie 2009, 21:32

a ten dekoder co ma teraz w ofercie TNK to jest dobry czy lepiej poszukać coś na allegro?
kibic229
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 02 maja 2009, 19:20

co wybrać?

Postautor: kibic229 » 25 sie 2009, 22:21

Do TNK Nadaje się kilka dekoderów.Ja mam Opticum x10 i na prawdę jestem z niego zadowolony. Z tyłu ma dodatkowo wejście USB, dzięki któremu będziesz mógł obejżeć sobie zdjęcia z aparatu na tv lub posłuchać sobie muzyki. Dołączam link: http://www.eltrox.pl/tuner-opticum-x10-srebrny-gratis-karta-tnk-p-1205.html
elninio1990
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 18 sie 2009, 22:22

co wybrać?

Postautor: elninio1990 » 26 sie 2009, 13:58

właśnie wrocilem ze sklepu gdzie kupiłem TNK
i mam dwa pytania- czy tą karte sim mam wyłamać i włożyć do dekodera?
i czy moge juz aktywować już karte przez internet czy dopiero jak podłącze wszystko?
kibic229
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 02 maja 2009, 19:20

co wybrać?

Postautor: kibic229 » 26 sie 2009, 15:20

To zależy jaki masz dekoder. Jeśli ten o którym ci mówiłem to nie wyłamuj tylko włóż całą. Kartę możesz od razu aktywować przez internet.
kibic229
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 02 maja 2009, 19:20

co wybrać?

Postautor: kibic229 » 26 sie 2009, 15:23

Jeśli masz inny dekoder to w instrukcji na pewno będzie pisać czy wyłamać czy zostawić. Po aktywowaniu karty przez internet kanały pojawią ci się w ciągu 48 h od chwili aktywacji, ale w niemalże każdym przypadku jest to znacznie krócej. Mnie zadziałało prawie od razu.
elninio1990
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 18 sie 2009, 22:22

co wybrać?

Postautor: elninio1990 » 26 sie 2009, 16:33

aj chyba coś zle zrobiłem bo najpierw podłączyłem dekoder a potem kapnołem sie że nie ma karty i dopiero potem karte włożyłem, jak daj na AV to mam niebieski ekran nic sie nie dzieje... tak jakby wogole nie wykrywało niczego co to moze być?
elninio1990
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 18 sie 2009, 22:22

co wybrać?

Postautor: elninio1990 » 26 sie 2009, 17:45

juz na szczescie sobie poradziłem ,wystarczyło wyłączyć i ponownie włączyć do kontaktu.
mam już wszystkie programy wszystki pieknie chodzi.. ;)
kibic229
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 02 maja 2009, 19:20

co wybrać?

Postautor: kibic229 » 26 sie 2009, 18:30

No i bardzo fajnie :D
elninio1990
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 18 sie 2009, 22:22

co wybrać?

Postautor: elninio1990 » 28 sie 2009, 19:44

witam ponownie :D
mam takie pytanko bo weszłem na stronke http://www.skymedia.pl/1programy/#hotbird i tam pisze że polsat 2 polsat zdrowie i uroda tvn gra podroze tv itp są niekodowane na hotbirdzie a ja tych kanałów nie mam ...? czym to jest spowodowane?


Wróć do „Telewizja kablowa”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość