Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Polskie platformy cyfrowe - dyskusje.
kula6
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 10 sty 2012, 7:54

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: kula6 » 10 sty 2012, 8:05

Witam, mam taki problem, ustawiłem sobie listę kanałów np. "ulubione C" według swojej kolejności. ustawiam wieczorem nagrywanie różnych kanałów na następny dzień. po przyjsciu z pracy po 15 dnia następnego właczam degoder a lista wskakuje automatycznie na Cyfrowy Polsat, i nie nagrywa gdyż np TVN był na "ulubionym c" na 5 kanale a na Cyfrowym Polsacie jest na innym. czemu przełancza na Cyfrowy Polsat a nie zostaje lista którą ustawiłem. jeszcze chciałem powiedzieć że wczesien tez miałem liste ulubionych i było ok, ale chciałem pozmieniać kolejność kanałów i po tej zmianie co dzień wraca na Cyfrowy Polsat. Jak ktoś wie proszę o odpowiedź z gory dziekuje
kingalife
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 11 lut 2012, 21:39

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: kingalife » 11 lut 2012, 21:43

Witam.
Jestem abonamentem cyfrowego polsatu i od jakiegoś czasu mam problem. Przy przechodzeniu z jednego kanału do drugiego za każdym razem pojawia mi się blokada rodzicielska na prawie wszystkich kanałach. Wchodziłam w menu na blokade rodzicielską i brałam 'nieaktywne' lecz problem dalej jest. Proszę zlitujcie się i pomóżcie. Mam dekoder Segemcom
szubertxxx
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 13 gru 2009, 14:48

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: szubertxxx » 12 lut 2012, 18:25

@kula6 a kanały radio masz też w tej liście ? bo podobno dekodery wariują jak maja misz masz czyli tv + radio na ulubionych... lub może masz w ustawieniach coś skopane...
@lubel19 Ja u siebie mam na liscie CP go na 1270 (Sagecom) i gra ja trzeba wiec może jeszcze raz wyszukaj liste kanałów często jest mieszaniem kanałami i niby kanał jest po tym numerem a go nie ma...
krzychu292
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 19 lut 2012, 15:40

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: krzychu292 » 19 lut 2012, 15:51

Witam serdecznie,jestem nowy na forum i mam pytanie.Posiadam dwa dekodery Cyfrowego Polsatu ,jeden nieużywany który mi pozostał na własność i drugi który używam.Czy jest możliwe aby ten którego nie używam,można było podłączyć do drugiego telewizora,ale żeby oglądać inne programy niż na tym pierwszym.Jeśli tak to jak to zrobić,bo naprawdę nie znam się na tym.Acha,jeszcze jedno,żeby to było bez dodatkowej opłaty .Bardzo proszę o pomoc ,pozdrawiam wszystkich.
michalwow
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 28 lut 2012, 16:52

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: michalwow » 28 lut 2012, 17:05

Mam mały problem,mianowicie po właczenie cyfrowego polsatu obraz mam przez kilka minut i znika po wyłączeni dekodera z zasilania i ponownym właczenie ubraz znowu pojawia sie na kilka minut i znika,dekoder i wszystko funkcjonuje jak nalezy robie wszystkiego rodzaju resety ale i to nie pomaga,wymieniłem zasilacz i dalej nic
mentoris
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 29 lut 2012, 19:03

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: mentoris » 29 lut 2012, 19:17

Spróbuj przywrócić dekoder do ustawień fabrycznych. Jeżeli to nie pomoże, to niestety tylko wymiana dekodera.
Veronica016
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 06 kwie 2012, 13:09

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Veronica016 » 06 kwie 2012, 13:22

Witam! Podobny problem już tutaj widziałam, jednak jego rozwiązanie nie pomogło mi. Mam dekoder Echostar DSB-717. Górny pasek sygnału ustawiony mam na 90%, dolny jest 0%. Wszystko ustawione mam na Hotbird 12188/V, jednak lampka przy TP świeci się na czerwono. Przywracałam ustawienia fabryczne, dzwoniłam nawet na infolinię CP, jednak powiedziano nam, iż prawdopodobnie mamy zepsuty dekoder, czy z kablami jest coś nie tak. Wydaje mi się to jednak niemożliwe, gdyż kiedy ustawiam satelitę na ASTRĘ, dekoder działa, jednak na kilku niemieckich programach. Problem mam także z tym, że kiedy przywracam ustawienia fabryczne i sprawdzam sygnał, nie mogę szukać kanałów, ani nawet wyjść z MENU. Próbowałam wznawiać sygnał przez ICOK, ale nie mogę tego zrobić, bo do tego potrzebuję ustawić dekoder na któryś z kanałów, a w związku z powyższym problemem jest to niemożliwe.
Awatar użytkownika
Sabrina
Użytkownik
Posty: 113
Rejestracja: 18 maja 2012, 22:36

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Sabrina » 18 maja 2012, 23:12

krzychu292 pisze:Witam serdecznie,jestem nowy na forum i mam pytanie.Posiadam dwa dekodery Cyfrowego Polsatu ,jeden nieużywany który mi pozostał na własność i drugi który używam.Czy jest możliwe aby ten którego nie używam,można było podłączyć do drugiego telewizora,ale żeby oglądać inne programy niż na tym pierwszym.Jeśli tak to jak to zrobić,bo naprawdę nie znam się na tym.Acha,jeszcze jedno,żeby to było bez dodatkowej opłaty .Bardzo proszę o pomoc ,pozdrawiam wszystkich.

Tak, na dekoderze, na którym w tej chwili nie masz umowy możesz oglądac kanały FTA, możesz też włączyć sobie na nim deklarację na pakiet. Deklarację uruchamiesz i jak płacisz, to ogladasz kanały, jak nie płacisz, to nie masz nadania, możesz np. płacić za dwa miesiące w roku i oglądać przez te właśnie miesiące. Jest to fajne rozwiązanie, bo nie jesteś zobowiązany umową.
Awatar użytkownika
Sabrina
Użytkownik
Posty: 113
Rejestracja: 18 maja 2012, 22:36

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Sabrina » 18 maja 2012, 23:25

Veronica016 pisze:Witam! Podobny problem już tutaj widziałam, jednak jego rozwiązanie nie pomogło mi. Mam dekoder Echostar DSB-717. Górny pasek sygnału ustawiony mam na 90%, dolny jest 0%. Wszystko ustawione mam na Hotbird 12188/V, jednak lampka przy TP świeci się na czerwono. Przywracałam ustawienia fabryczne, dzwoniłam nawet na infolinię CP, jednak powiedziano nam, iż prawdopodobnie mamy zepsuty dekoder, czy z kablami jest coś nie tak. Wydaje mi się to jednak niemożliwe, gdyż kiedy ustawiam satelitę na ASTRĘ, dekoder działa, jednak na kilku niemieckich programach. Problem mam także z tym, że kiedy przywracam ustawienia fabryczne i sprawdzam sygnał, nie mogę szukać kanałów, ani nawet wyjść z MENU. Próbowałam wznawiać sygnał przez ICOK, ale nie mogę tego zrobić, bo do tego potrzebuję ustawić dekoder na któryś z kanałów, a w związku z powyższym problemem jest to niemożliwe.

Ponowienie nic nie da, bo to nie jest brak nadania, tylko brak sygnału, albo źle skonfigurowany dekoder. Jak masz te dwa paski: moc sygnału i jakośc sygnału, poniżej powinien być napis POLSAT. Masz taki napis? Polecam sprawdzenie pozostałych czestotliwości, a nie tylko 12188. Instalacja kanałów nie jest możliwa, ze względu na brak sygnału, jak dekoder nie jest dostrojony do czestotliwości nie ma możliwości zainstalowania kanałów. Lampka musi być zielona.
Awatar użytkownika
Sabrina
Użytkownik
Posty: 113
Rejestracja: 18 maja 2012, 22:36

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Sabrina » 19 maja 2012, 0:48

magrog pisze:Witam.
Od niedawna mam nowy dekoder z nagrywarka HD i problem wlasnie z nagrywaniem. Bez wzgledu na to czy nagrywam program ktory wlasnie ogladam, czy nastawiam nagrywanie jakiegos programu np na noc nagrywa mi tylko 29min. Ktos wie moze dlaczego??
Np. dzisiaj ogladalam film, ktory chcialam jednoczesnie nagrac i nagrywanie wylaczylo sie po 29min. Dodam ze nic nie mam jeszcze nagranego wiec pamiec jest pelna.

Trzeba ustawić czas nagrywania, nie tylko program ale i czas nagrywania, najwyraźniej domyślnie jest 30 minut.
arktus47
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 07 lip 2012, 12:28

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: arktus47 » 07 lip 2012, 13:37

Co robić z dekoderem HD 2000 Polsatu? nie ma tego kanału w twoim abonamencie,wczoraj było ok,odłączałem od zasilania i wyjąłem kartę bez efektu
ARTUR B.

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: ARTUR B. » 07 lip 2012, 14:15

a jaki masz pakiet obowiązkowy i jakich konkretnych kanałów nie masz?
arktus47
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 07 lip 2012, 12:28

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: arktus47 » 07 lip 2012, 15:25

pakiet familijny HBO + Sport HD,kanały mam z8 same arabskie.ten dekoder mam 10 dni przedłużyłem umowę
ARTUR B.

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: ARTUR B. » 07 lip 2012, 15:41

Spróbuj poprzez portal http://icok.cyfrowypolsat.pl ponowić uprawnienia bądź kontaktuj się na infolinię.
Martyna00008
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 09 sie 2012, 18:29

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Martyna00008 » 09 sie 2012, 18:38

Witam. Mam problem. Od rana na moim ekranie na każdym kanale wyskakuje "tego kanału nie ma w twoim abonamęcie" co mam zrobić:(??


Wróć do „Platformy cyfrowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość