Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Polskie platformy cyfrowe - dyskusje.
Zbychu51
Activist
Posty: 4753
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Zbychu51 » 06 gru 2013, 6:39

Teraz FOX HD na dekoderze Cyfrowego Polsatu się nie zacina. To była wina porywistego wiatru. Teraz moc sygnału i jakość sygnału są na poziomie od 85% do 90%. Czyli normalnie.
MoonSwan
Obserwator
Posty: 410
Rejestracja: 14 lut 2014, 16:13
Kontaktowanie:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: MoonSwan » 24 lut 2014, 20:58

Witam. Mam pewien problem z dekoderem. Chcialam obejrzec nagranie z pendriva, jednak po wlozeniu do dekodera pendrive jakby w ogole nie jest odczytywany. Przegralam nagranie na inny pendrive bo myslalam, ze to moze cos z moim sprzetem ale drugi pendrive tez nie dzialal. Czy musze cos poustawiac na dekoderze? Czy to jakis pendrive musi byc szczegolny zeby dzialal na dekoderze?
Vernon
Użytkownik
Posty: 101
Rejestracja: 28 sty 2013, 19:56

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Vernon » 25 lut 2014, 10:46

Pendrive nie będzie odczytywany przez dekodery CP. Nie można na nich oglądać własnych materiałów, jedynie te, które nagrasz na dysku twardym dołączonym do dekodera.
MoonSwan
Obserwator
Posty: 410
Rejestracja: 14 lut 2014, 16:13
Kontaktowanie:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: MoonSwan » 25 lut 2014, 11:19

Uuu, no to rozwiałeś moje nadzieje. Dzięki za odp ;)
Awatar użytkownika
Sabrina
Użytkownik
Posty: 113
Rejestracja: 18 maja 2012, 22:36

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Sabrina » 01 mar 2014, 22:28

Do dekoderów CP są specjalne dyski DTU 320, można je dokupić we własnym zakresie.
mirek08
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 03 paź 2014, 6:52

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: mirek08 » 03 paź 2014, 7:29

Mam taki problem, wymieniono mi konwerter polsatu miałem Mini aktualnie mam Samsung DSB H370G po tej wymianie obraz w telewizorze mam tylko czarno biały . Telewizor stare Sony konwerter podłączony przez czincze (telewizor nie ma eurozłącza) w czym problem i jak go usunąć
Mirek08
Zbychu51
Activist
Posty: 4753
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Zbychu51 » 03 paź 2014, 8:10

Dekoder Samsung H370G, nie konwerter.
A ile wejść cincz ma telewizor ? Jeśli np. 2 złącze euro - 2 cincz. Przede wszystkim, czy złącza są "dopięte" do dekodera i telewizora, bo to może powód problemu.
mirek08
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 03 paź 2014, 6:52

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: mirek08 » 03 paź 2014, 10:07

Telewizor ma tylko dwa wejścia cincz (video i audio) i nie ma innego złącza i cincze są włożone prawidłowo, tak chodziło wszystko prawidłowo przy dekoderze mini - myślę że kwestja jest taka że jakaś opcja jest źle ustawiona w ustawieniach dekodera, ale na tym ja się nie znam
Zbychu51
Activist
Posty: 4753
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Zbychu51 » 03 paź 2014, 10:21

A próbowałeś podłączyć przez złącze 2-cinch - 2-cinch ?
mirek08
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 03 paź 2014, 6:52

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: mirek08 » 03 paź 2014, 11:40

Tego nie rozumiem w telewizorze jest tylko jedno gniazdo video
Zbychu51
Activist
Posty: 4753
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Zbychu51 » 03 paź 2014, 21:16

Jeżeli na poprzednim dekoderze wszystko działało prawidłowo, to możliwe że gniazdo scart w obecnie dzierżawionym dekoderze jest zepsute. A sprawdzałeś przez euro - 2 cinch inne urządzenie ? Np. odtwarzacz DVD, magnetowid VHS, czy kamerę ?
Pablo134
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 28 gru 2008, 13:39

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Pablo134 » 26 kwie 2015, 17:16

Chciałem zapytać o taką sprawę. Wypatrzyłem kanał iPOLTV. Wiem, że lecą tam same głupoty, ale chciałem sobie dodać ten program do listy. Po wyszukaniu go w menu (11642) klikam ok i wychodzę z menu. I gdy chcę odszukać dany kanał na liście niestety nie ma nic :/ Nie wiem czy mam zapchaną listę i kanały które wyszukuje nie dopisują się?

Mój dekoder to ECHOSTAR DSB-7200 HD.
Zbychu51
Activist
Posty: 4753
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Zbychu51 » 26 kwie 2015, 20:49

Przy Wyszukiwaniu Cyfrowego Polsatu IPOL TV się nie znajdzie. A próbowałeś ręcznego wyszukiwania kanałów z podanych powyżej parametrów technicznych? IPOL TV będzie wtedy na końcu listy kanałów.
Pablo134
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 28 gru 2008, 13:39

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Pablo134 » 28 kwie 2015, 18:20

Wiem, że przez CP nie wyszuka się iPOLTV :)

Sytuacja wygląda tak, że ustawiam wyszukiwanie po częstotliwości 11642, daje OK i potem dekoder zaczyna wyszukiwać kanały. Znajduje ich kilkanaście. Po prawej stronie są TV, a po lewej RADIO. Przed zakończeniem wyszukiwania widzę, że kanał ipolTV jest na liście TV. Potem dekoder każe kliknąć ok i operacja się kończy.

Ale jak już jestem później na liście kanałów, to za nic nie mogę znaleźć tego programu. Czy wyszukuje po wyrazie jak wpisuje pol, to wyskakują polsaty, marcopolo i inne, ale tego nie ma.

Chyba coś z oprogramowaniem :/
Zbychu51
Activist
Posty: 4753
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Zbychu51 » 13 lis 2015, 19:58

Czy odbieracie TVP 1 HD na Cyfrowym Polsacie? Bo ja wcale nie odbieram kanałów z tp. 11,449 H. Rodzice, którzy mają multiroom Cyfrowego Polsatu normalnie odbierają TVP 1 HD. Czyżby wymiana konwentera mnie czekała?


Wróć do „Platformy cyfrowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość