Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Polskie platformy cyfrowe - dyskusje.
Lex

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Lex » 14 lis 2015, 15:02

Odbieram bez problemu. Wczoraj wieczorem również oglądałem meczyk
Zbychu51
Activist
Posty: 4882
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Zbychu51 » 14 lis 2015, 16:08

Ja też teraz już odbieram bez problemu TVP 1 HD i Paramount Channel HD. Czyli konwenter jest dobry. Tylko co się wczoraj stało z sygnałem tych dwóch stacji na dekoderze CP?
Zbychu51
Activist
Posty: 4882
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Zbychu51 » 07 maja 2016, 16:31

Czy macie szatkujący obraz na kanałach Nat Geo Wild HD, Polsat Sport HD i Eleven Sports HD? Bo mi te kanały prawie cały czas szatkują. Głowica w dekoderze?

[EDIT] Po przywróceniu ustawień fabrycznych szatkuje mi tylko na Eleven Sport HD. A od 22:00 również na Eleven HD. Cały Transponder 11.488 H spada do poziomu 20%. A w kwietniu mieliśmy wymieniany konwenter.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 10590
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontaktowanie:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Poland » 24 gru 2016, 18:43

Ktoś może wie jak na Evoboxie PVR skasować stacje powyżej 1000 pozycji? Byłbym wdzięczny za odpowiedź.
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Zbychu51
Activist
Posty: 4882
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Zbychu51 » 24 gru 2016, 21:21

Na innych dekoderach , ja dzierżawię HD 5000 i HD 3000 też nie ma możliwości skasowania żadnych kanałów powyżej pozycji 1000. Jedyna możliwość skasowania niepotrzebnych kanałów powyżej pozycji 1000 to przywrócenie ustawień fabrycznych. Pytanie czy jest sens?
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 10590
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontaktowanie:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Poland » 25 gru 2016, 13:19

W sumie ja ulubione używam tylko do polskich stacji FTA. Tymczasem mam inny problem a mianowicie mój drugi dekoder HD 5000 nie reaguje po przełożeniu karty w sytuacji blokady. Nie wiem co z tym zrobić zwłaszcza że jeszcze wczoraj dekoder działał :(
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Vernon
Użytkownik
Posty: 101
Rejestracja: 28 sty 2013, 19:56

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Vernon » 25 gru 2016, 15:06

Sprawdź czy na dekoderze wyświetla się numer karty z dekodera głównego.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 10590
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontaktowanie:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Poland » 25 gru 2016, 17:41

No tak tylko po przełożeniu karty z dekodera głównego HD 5000 ciągle nie drgnie.
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Zbychu51
Activist
Posty: 4882
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Zbychu51 » 11 sty 2017, 21:43

Czy macie sztywny obraz, dosłownie stopklatkę na kanałach 13 Ulica HD (pozycja 153) oraz Universal Channel HD (pozycja 144)? Bo u mnie od kilkunastu minut tak jest. Na kanałach SD sygnał jest.

[Edit] z 22:44: Sygnał na obu kanałach HD przed momentem powrócił.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 10590
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontaktowanie:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Poland » 04 lut 2017, 13:14

Jaki jest w Cyfrowym Polsacie czas dezaktywacji dekodera który w umowie jest zastąpiony innym sprzętem?
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 10590
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontaktowanie:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Poland » 23 kwie 2017, 15:03

Po ostatnim nowym (na razie testowym) oprogramowaniu w dekoderach HD5000 pojawił się problem z teletekstem, który to usunięto z opcji "Język" gdzie dotychczas się znajdował. Przez to teraz dekodery do HD5000 nie posiadające przycisku TXT w ogóle nie posiadają teletekstu Mam nadzieje że ten problem zostaje rozwiązany w stabilnym już oprogramowaniu.
Tymczasem wiadomo już że w nowym, docelowym oprogramowaniu przynajmniej w HD5000 nie będzie lóg stacji które są w Evoboxie. Zmiany w oprogramowaniu dostępnym na razie w częśco dekoderów HD5000 są opisane w FAQ pod tym linkiem: http://icyfrowypolsat.pl/najczesciej-po ... -w-hd5000/
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Juleczka-1992
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 29 mar 2018, 10:19

Problem z instalacją Cyfrowego Polsatu

Postautor: Juleczka-1992 » 29 mar 2018, 10:32

Miesiąc temu została podpisana umowa i dodam że zapłaciłam 300zl za podłączenie i zamontowanie anteny. Na początku wszytsko pięknie działało a ż dnia na dzień znikają kanały i przestają działać ta pisze na nich sprawdź instalacje antenowa i podłączenie sygnalu do wejscia lnb 1. Ile to mozna speawdzac jest wszystko podłączone. I co mam teraz zrobić czekać do końca umowy aż mi wszystkie programy przestaną działać?????
Rozumiem może na wsi gdzie są drzewa coś działać ale w mieście no hellllo
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 13184
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
Lokalizacja: Starachowice

Wiecznie problem z instalacje Cyfrowego P

Postautor: Karol » 29 mar 2018, 10:41

Lokalizacja raczej nie ma nic do rzeczy, bez względu na to, czy to miasto czy wieś. W końcu satelita wisi na orbicie, nie za drzewami :-)

Polecam zgłosić się do osoby, która montowała zestaw, bo jego prawidłowe działanie uwarunkowane jest nie tylko sprawnym podłączeniem dekodera, ale także prawidłowym ustawieniem anteny (kierunku, kąta nachylenia, pozycji konwertera).

Instalację można poprawić samemu, jednak jeśli nie ma się pojęcia w zakresie montażu i ustawienia tv-sat, trzeba skorzystać z profesjonalnego miernika sygnału.


Wróć do „Platformy cyfrowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość