EuroNews

Dział poświęcony nowościom i zmianom pośród zagranicznych kanałów TV, a także wszelkie zmiany w ich nadawaniu satelitarnym.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 10605
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontaktowanie:

EuroNews

Postautor: Poland » 04 cze 2008, 20:00

Śmierdzi mi to logo starym Pulsem :( A jak to wszystko wygląda na wizji ??
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 13189
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
Lokalizacja: Starachowice

EuroNews

Postautor: Karol » 04 cze 2008, 20:12

Żenada. Postawili na prostotę i kolor biały. Paskudnie to wygląda - też mi wielka zmiana. Na taki imidż może pozwolić sobie jakaś polska kablówka, a nie poważny kanał nadawany w całej Europie. Już go nawet nie chcę po polsku.
Spooky
VIP Expert
Posty: 859
Rejestracja: 03 paź 2007, 15:34
Lokalizacja: Szczecin

EuroNews

Postautor: Spooky » 04 cze 2008, 20:22

A na wizji to wygląda tak wszystkie serwisy są w 16/9 a niektóre reklamy w 4/3 i ode mnie spora porcja Zapów
News:
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Ads:
ObrazekObrazek
Markets:
ObrazekObrazek
Sport:
Obrazek
Next in News:
Obrazek
No comment:
ObrazekObrazek
Meteo:
ObrazekObrazek
Inne:
Obrazek
Gap Się | Gap Się News | Gap Się Extra
http://www.facebook.com/GapSieTV
http://www.youtube.com/GapSieTV
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 10605
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontaktowanie:

EuroNews

Postautor: Poland » 04 cze 2008, 20:34

Wielkie dzięki za fotki. Ciekawe co ich zainspirowało do tej kropki ??
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 13189
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
Lokalizacja: Starachowice

EuroNews

Postautor: Karol » 04 cze 2008, 20:36

Chyba brak pomysłu. Przyznam, że Euronews jak dla mnie zawsze dobrze wypadał prezentując prostą grafikę ekranową i logo, ale teraz to już chyba przesadzili.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 10605
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontaktowanie:

EuroNews

Postautor: Poland » 04 cze 2008, 20:39

To logo to taki Puls w lepszym wydaniu (biorąc pod uwagę logo Pulsu sprzed "rewolucji").
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
SNOL
VIP Expert
Posty: 3330
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:42
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

EuroNews

Postautor: SNOL » 04 cze 2008, 20:59

Oprawa bardzo mi się podoba, ponieważ jest prosta i bez zbędnych, "amerykańskich" ozdobników :) Lubię prostotę w grafice. Nie wiem, czy można to tak nazwać, ale możliwe, że jestem minimalistą :P
Logo masakryczne. Okropniaste i... już nie wiem jak to opisać. Czcionka fatalna (każdy może sobie taką ściągnąć), gdyby była taka jak z czołówki "news'ów", już byłoby lepiej. A w tym momencie nie pasuje do czołówek. Kropka - kto to wymyślił?!
Stronka - chyba najlepsza zmiana w EuroNews. Dotychczasowa była gorsza niż ta obecna kropa w logotypie :D
tylko prywatne opinie. Tutaj od ponad dziesięciu lat.
Daredevil
Użytkownik
Posty: 169
Rejestracja: 31 sie 2006, 10:26

EuroNews

Postautor: Daredevil » 04 cze 2008, 21:31

Aktualnie najbardziej podoba mi się czołówka "no comment".

A co do loga - w 30 sekund zrobię lepsze :)
Awatar użytkownika
pop
Obserwator
Posty: 452
Rejestracja: 19 sty 2008, 17:17

EuroNews

Postautor: pop » 11 maja 2009, 20:28

Szkoda, że w Europie jest tak mało kanałów dla całej Unii. Mam nadzieję, że szybko to się zmieni - zwłaszcza teraz, kiedy UE idzie w stronę państwa. Po wejściu w życie Traktatu Lizbońskiego w Euronews pojawiały się będą zapewne orędzia Prezydenta Unii Europejskiej, po prostu ta stacja będzie spełniać rolę telewizji publicznej.
Obrazek
Awatar użytkownika
pop
Obserwator
Posty: 452
Rejestracja: 19 sty 2008, 17:17

EuroNews

Postautor: pop » 07 cze 2009, 15:51

W Euronews pojawił się pasek z aktualnymi informacjami o wyborach w UE. Polska jest stanem, w którym głosowanie trwa najdłużej i dlatego o 22., kiedy u nas zakończy się cisza wyborcza, Euronews poda wstępne wyniki dla całej Unii.
Obrazek
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 33351
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38

EuroNews

Postautor: Trzeciak » 07 cze 2009, 16:09

pop pisze:Polska jest stanem....

Chyba krajem. USA z UE ci się pomyliły :D.

Co do tego paska, to normalne, w końcu wybory trwają w całej Europie, a kraje, które dziś nie głosują nie mogą do 22:00 czasu polskiego podać wyników "exit-polis".
Pozdrawiam, Trzeciak
Awatar użytkownika
pop
Obserwator
Posty: 452
Rejestracja: 19 sty 2008, 17:17

EuroNews

Postautor: pop » 07 cze 2009, 16:13

Może inaczej: jeszcze krajem. Kiedy wejdzie w życie traktat lizboński będzie można mówić, że Polska jest stanem Europy. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 33351
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38

EuroNews

Postautor: Trzeciak » 07 cze 2009, 16:17

@pop rozumiem twoje odczucia dotyczące Traktatu Lizbońskiego, ale prawda jest taka, że bez względu na dokumenty (trataty, konstytucje)Polska zawsze będzie krajem UE. Koniec off-topicu.
Pozdrawiam, Trzeciak
Awatar użytkownika
pop
Obserwator
Posty: 452
Rejestracja: 19 sty 2008, 17:17

EuroNews

Postautor: pop » 07 cze 2009, 16:31

Nie rozumiesz, bo źle je zrozumiałeś. I widzę, że nie znasz podstawowych założeń traktatu lizbońskiego, który jest pierwszym, dużym krokiem w budowie europejskiego superpaństwa (wspólny Prezydent, który - jak zapowiedział Barroso - będzie mieszkał w pałacu, dostanie prezydencki odrzutowiec i będzie tworzył potężną administrację, minister spraw zagranicznych, obywatelstwo europejskie itd.). Mam nadzieję, że kwestią najbliższych lat jest powszechny wybór Prezydenta Europy, tak jak w Ameryce.

Sądzę, że przy okazji wyborów nic się nie stanie jak zejdziemy trochę z tematu. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 33351
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38

EuroNews

Postautor: Trzeciak » 07 cze 2009, 21:10

1. Chciałbym Cię przeprosić @pop, poszukałem w Google i rzeczywiście są takie informacje.
2. Pisz o rzeczach, które są w stanie obecnym, czyli jeżeli Polska jest krajem UE, a ma się stać stanem UE, to pisz o "kraju Polsce" :).

Koniec OT.
Pozdrawiam, Trzeciak


Wróć do „Telewizja za granicą”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości