Windows Vista

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
koszell
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 07 lis 2007, 11:08

Windows Vista

Postautor: koszell » 07 lis 2007, 11:15

jak wyglada praca z Vista? pomocna jest? bo ja mam teraz XP, a jednak chciałbym kupić Viste
Awatar użytkownika
master
Obserwator
Posty: 410
Rejestracja: 03 cze 2006, 16:17
Lokalizacja: Gdzieś daleko stąd...
Kontaktowanie:

Windows Vista

Postautor: master » 09 lis 2007, 9:27

Obecnie posiadam Viste na starym kompie, o słabych parametrach i powiem że działa bez większych problemów:)
Nie wiesza się, nie zamula, gry smoigaja jak nalezy to samo z odtwarzanie mozyki i filmów:)
Polecam Viste nawet na kompy 1,5 Atholn XP, 512 RAM i grafike GeForce 4
złotko
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 15 lis 2007, 13:16

Windows Vista

Postautor: złotko » 15 lis 2007, 13:19

na moim nowym LG chodzi Vista super, myslalem ze bedzie badziewny ten system ale jest ok
Awatar użytkownika
RaPi
Poster
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontaktowanie:

Windows Vista

Postautor: RaPi » 04 lut 2008, 8:28

Skoro tak długo Ci się system uruchamia to może warto pomyśleć o wymianie sprzętu lub przesiadce na starszą wersje OS. Na maszynach przystosowanych do jej obsługikomputerach Vista uruchamia się szybciej niż XP.

Teraz wszyscy zachwalają XP i nikt już nie pamięta jak w jego początkach każdy uważał go za badziew. Dopiero wydania SP usprawniły go i doprowadziły do takiego stanu w jakim jest teraz.
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Windows Vista

Postautor: Artu » 04 lut 2008, 11:23

kamil559 pisze:Windows 7 bedzie w 2009roku

Może źródło tej informacji?
Następnym systemem po Viście będzie (z tego co mi wiadomo) Windows Vienna.
Awatar użytkownika
RaPi
Poster
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontaktowanie:

Windows Vista

Postautor: RaPi » 04 lut 2008, 11:40

Nie ustalono daty premiery nowego systemu i z tego co wiem MS nie planuje na razie wypuszczać nowego. Wszystkie tego typu teksty to zwykłe ściemy. Pewne jest tylko tyle że trwają nad nim prace ale....
Awatar użytkownika
Alan
Mythical VIP
Posty: 474
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:20
Lokalizacja: Westcoast

Windows Vista

Postautor: Alan » 04 lut 2008, 15:28

Windows Vista Service Pack 1 już w poniedziałek?

Źródła zbliżone do firmy Microsoft utrzymują, że finalna wersja długo oczekiwanego dodatku Service Pack 1 dla systemu Windows Vista ma zostać wydana w następnym tygodniu, może nawet już w poniedziałek 4 lutego. Również w przyszłym tygodniu SP1 mają otrzymać firmy partnerskie OEM.

Service Pack 1 ma się pojawić w dwóch odsłonach. Najpierw, w dniu oficjalnego wydania dodatku, udostępniona zostanie wersja pięciojęzykowa - zawierająca język angielski, niemiecki, francuski, hiszpański i japoński. Następnie za około dwa tygodnie wydana zostanie wersja 36-językowa, także z językiem polskim.

Zródło: "dobre programy"


Czekam z niecierpliwością, chociaż mi Vista bez SP uruchamia sie szybciej niż XP.
"Kiedy się chce otrzymać dobrą odpowiedź, trzeba zadać dobre pytanie"

Obrazek
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Windows Vista

Postautor: Artu » 22 lut 2008, 21:25

Ja nie pisałem, że tak będzie NA PEWNO. Może byś raczył mojego nicka chociaż poprawnie napisać?
Awatar użytkownika
majkel
Użytkownik
Posty: 70
Rejestracja: 23 kwie 2008, 20:00

Windows Vista

Postautor: majkel » 19 lip 2008, 18:56

MateuszPusz pisze:miałem Windows Vista NIE POLECAM dużo błędów wkurzający UAC dużo blue screenów i w ogóle

a to ciekawe bo ja korzystam z visty dobre poł roku i miałem tylko jeden BS ale to byla wina wadliwego sterownika - ale to juz przeszlosc teraz smiga jak ta lala :)) a co do UAC - mozna go wylaczyc ale nie jest to zalecane - podobno w linuxie takie rozwiazanie istanieje od dawna (jesli nie od zawsze - dokladnie nie wiem) i jakos uzytkownicy nie narzekaja - mnie osobiscie nie przeszkadza ...
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Windows Vista

Postautor: Artu » 19 lip 2008, 20:35

UAC to narzędzie które może i irytuje ale wg mnie jest potrzebnym zabezpieczeniam. Jak kogoś mocno irytuje to tak jak napisał majkel można sobie wyłączyć.
Paweł Ciupak
Obserwator
Posty: 312
Rejestracja: 02 gru 2007, 12:27
Kontaktowanie:

Windows Vista

Postautor: Paweł Ciupak » 20 lip 2008, 1:31

majkel pisze:podobno w linuxie takie rozwiazanie istanieje od dawna

Nie, nie istnieje – po prostu jest osobne konto roota, na którym można grzebać w całym systemie, i osobne konta użytkowników, które mają uprawnienia jedynie do zmian dotyczących spraw związanych z własnym kontem (wyjątek: Ubuntu, w którym każdy użytkownik może grzebać w całym systemie jedynie po podaniu swojego hasła, a konta roota istnieją). Owszem, istnieją próby wprowadzenia PolicyKit (chyba właśnie dla użytkowników w/w Ubuntu), które właśnie w działaniu przypomina nieco to, o czym rzeczesz, ale jak na razie znajduje się to we wczesnym stadium rozwoju.
Obrazek
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Windows Vista

Postautor: Artu » 20 lip 2008, 12:07

Paweł Ciupak pisze:(wyjątek: Ubuntu, w którym każdy użytkownik może grzebać w całym systemie jedynie po podaniu swojego hasła, a konta roota istnieją).

To o czym mówisz to jest polecenie sudo. Jednak zanim uzyskasz dostęp do systemu ze zwykłego konta, musisz je najpierw skonfigurować z konta roota :D
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Windows Vista

Postautor: Artu » 21 lip 2008, 12:00

Powiedz ile masz Ramu, jaki procesor i jaką grafikę.
Ogólnie jakbym miał kupować Vistę to wybrałbym Home Premium, raczej nie wykorzystasz wszystkich funkcji Ultimate (chyba że chcesz szyfrować dyski Bitlockerem).
Awatar użytkownika
majkel
Użytkownik
Posty: 70
Rejestracja: 23 kwie 2008, 20:00

Windows Vista

Postautor: majkel » 21 lip 2008, 12:09

abece pisze:Mam Kompa Emachines E4231, 80 Gb pamieci.

sądząc po tym co napisałeś za bardzo nie znasz się na sprawach związanych z komputerami ...
jak dobrze znalazłem oto parametry twojego komputera:
CPU / Processor Celeron 420 1.6GHz
Hard Drive Size 80GB SATA2
RAM / Memory Size 512M DDR2
Optical Drive(s) DVD-RW SM
Video(s) Intel Graphics Media Accelerator 950
Network 10/100/1000
Audio / Sound 6-Channel (5.1) High Definition Audio

pozostań przy tym co masz a najlepiej zmień na win xp - masz za słaby sprzęt na viste - nie wiem dlaczego ten zestaw jest sprzedawany z vistą - nawet tą w wersji home basic
_________
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Windows Vista

Postautor: Artu » 21 lip 2008, 12:55

Racja, majkel - Celeron 1.6 Ghz 512 Mb Ram - to nie przejdzie...


Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości