Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

Tematy dotyczące różnego rodzaju dostępu do płatnej telewizji, w tym ofert na kartę oraz IPTV.
Awatar użytkownika
Mocny FULL
Activist
Posty: 2632
Rejestracja: 27 lip 2010, 19:19
Lokalizacja: Essen [Deutschland]

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

Postautor: Mocny FULL » 30 lip 2010, 19:16

karol1254 pisze:Witam
Mam jedno małe pytanko posiadam dekoder telwizji na kartę i dekoder z neostrady (sgh 85).Czy moge w nich popodmieniać karty , ponieważ telewzja na karte ma większą ofertę kanałów od podstawowej wesji telewzji od tp, a dekoder z kartą neostrady stoji w salonie (tam częsciej oglądam tezlewizję niż w sypialni).

Dlaczego na każdym forum piszesz to samo ?

Wracając do tematu, czy można samemu wyszukać kanały w Telewizji na kartę, ponieważ miałem wgraną nową listę, bo poprzednia była przestarzała i wcześniej miałem więcej kanałów niemieckich niż dotychczas (98), teraz mam (31) i nie wiem jak resztę kanałów odzyskać, czy można te kanały jakoś dograć do tej listy, czy potrzebna jest nowa lista ?

PS: Mam problem
Dzisiaj mi wyskoczyły kanały płatne "tnk", gdy czas upływa dopiero 12.08.2010r., nigdy się jeszcze tak nie zdażyło, że wcześniej znikły kanały, zostały tylko te darmowe...

Nie wiem, czy doładować bo myślę, że nie wskoczą, gdy teraz tak szybko wyskoczyły.
Srały muchy, będzie wiosna. Będzie trawka lepiej rosła - wł.

INNA
kpwwpk
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 27 sie 2010, 13:05

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

Postautor: kpwwpk » 27 sie 2010, 13:14

Czy na kanale NSPORT w telewizji na kartę, gdy są mecze ligi mistrzów to pokazują wszystkie i można sobie wybrać który chce się oglądać( tak jak w przypadku telewizji n) czy transmitowany jest tylko jeden mecz? ile kosztuje dekoder hd? czy można kupić dekoder hd i kupić pakiet nie hd(żeby ew w przyszłości nie kupować drugiego dekodera tylko wykupić pakiet hd)?
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2732
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
Kontaktowanie:

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

Postautor: Kamil » 27 sie 2010, 13:18

1. Nie - tylko jeden
2. Oficjalna cena wynosi 399 zł ,-
3. Po zakupie dekodera obowiązuje 3 miesiące darmowego oglądania pakietu HD po tym okresie nie trzeba aktywować kanałów HD.
zsunaJ17
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 04 wrz 2010, 22:06

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

Postautor: zsunaJ17 » 04 wrz 2010, 22:27

Kupiłem TNK
zapłaciłem 399
tuner Combo, czyli HD+telewizja cyfrowa naziemna. Jestem zachwycony! nic się nie wiesza, nic się nie dzieje. Wysłałem SMS pod podany nr i po godzinie wszystko zaczęło działać. W między czasie podłączyłem pod wejście telewizji naziemnej ,,kawałek anteny,, i po kilku minutach tuner wychwycił 21 stacji telewizyjnych nadawanych naziemnie cyfrowo w MPEG2 i MPEG4 czyli 7 stacji polskich, 12 stacji niemieckich i 3 stacje czeskie.
Mieszkam w takim rejonie, że mam taką możliwość odbioru tych stacji, jest to lubuskie. Posiadam telewizor LG 42LE5500 i wręcz szczęka opada gdy goście ogladają programy nadawane w jakosci HD i nie tylko. Posiadam starą kablówke, która ma nędznej jakości sygnał i jak operator nie zmieni w najbliższym czasie systemu nadawania, napewno zrezygnuję.
Od ponad 10 lat mam też C+. ale w wersji standard, nie HD i gdyby nie żużel i ekstraklasa to bym już dawno zrezygnował. Dziwi mnie, że komuś się coś wiesza lub zanika, podstawa to dobra instalacja antenowa, a nie jakieś prowizorki! Poprostu jestem zachwycony telewizją na kartę.

Ale!
nie znalazłem jak i gdzie można doładowywać telewizje na karte HD.
być może źle szukałem, ale proszę o podpowiedź.
Przyznaję bez bicia, nie dzwoniłem na info linie!
Pozdrawiam.
zsunaJ17
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 04 wrz 2010, 22:06

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

Postautor: zsunaJ17 » 04 wrz 2010, 22:29

przepraszam
7+12+3
daje 22!
zsunaJ17
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 04 wrz 2010, 22:06

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

Postautor: zsunaJ17 » 05 wrz 2010, 20:37

zanalazłem jeden minus TNK!
ktoś kto wymyślił pilota do tunera HD był chyba z kosmosu.
lub powierzono czynnosć skonstruowania pilota małpie.
jest to tuner nbox HDTV
pilot to katastrofa.
Orka
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 06 wrz 2010, 21:51

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

Postautor: Orka » 06 wrz 2010, 21:58

Krewetka pisze:Jeśli masz pytania dotyczące Telewizji na Kartę, napisz tutaj. Pomożemy. :)

PS. Polecam Adminom przyklejenie tematu ;)

Witam mam telewizje na Karte kupilem dodatkowo ci Modul conaxa firm technisat odbieram wszystkie Kanal oprocz tvn ,tvn 7 , tvn Turbo Glos jest Ale obrazu nie Co mam zrobic pomozcie
Awatar użytkownika
Mocny FULL
Activist
Posty: 2632
Rejestracja: 27 lip 2010, 19:19
Lokalizacja: Essen [Deutschland]

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

Postautor: Mocny FULL » 07 wrz 2010, 16:20

Polecam zrobić automatyczne skanowanie, mi wiele razy pomogło :)
Srały muchy, będzie wiosna. Będzie trawka lepiej rosła - wł.

INNA
robson27
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 23 wrz 2010, 0:20

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

Postautor: robson27 » 23 wrz 2010, 0:24

Witam,od dwóch dni nie mam TVP1 i TVP2 dzwoniłem na infolinię ale telefon cały czas zajęty :( Co jest grane?wie ktoś?
maqs6
Użytkownik
Posty: 137
Rejestracja: 22 cze 2010, 14:00

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

Postautor: maqs6 » 23 wrz 2010, 2:26

robson27 pisze:Witam,od dwóch dni nie mam TVP1 i TVP2 dzwoniłem na infolinię ale telefon cały czas zajęty :( Co jest grane?wie ktoś?

Pochwal się marką i modelem dekodera, w przeciwnym wypadku nikt ci nie pomoże, bo niby jak?
Generalnie zasada taka: jak dekoder firmowany przez tnk: technisat, spora część opticumów, niektóre bigsaty to może pomóc automatyczne wyszukiwanie programów. Dekoder bez oprogramowania zaprojektowanego z myślą o TNK : prawdopodobnie pomoże wgranie softu lub/i listy
Inną przyczyną może być problem z instalacją antenową: konwerter może nie łapać polaryzacji odpowiadającej kanałom tvp - najlepiej wtedy gdzie indziej podpiąć dekoder.
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

Postautor: Crump » 23 wrz 2010, 8:50

Z reguly po prostu, jest jakis blad i kanaly same znikaja, te ktore powinny byc odkodowane. Pomaga zrestartowanie dekodera i wgranie od nowa listy lub tez poruszanie karta w dekoderze
Awatar użytkownika
Mocny FULL
Activist
Posty: 2632
Rejestracja: 27 lip 2010, 19:19
Lokalizacja: Essen [Deutschland]

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

Postautor: Mocny FULL » 23 wrz 2010, 18:55

Mi się często zdarza, że znikają wszystkie kanały kodowane i nie kodowane, ale na drugi bądź trzeci dzień wskakują, nie wiem dlaczego.
Srały muchy, będzie wiosna. Będzie trawka lepiej rosła - wł.

INNA
Bananowy_Przegub
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 17 sie 2010, 19:01

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

Postautor: Bananowy_Przegub » 19 paź 2010, 0:00

Cześć, czy zdarzyło wam się tak że mając tvnowską kartę po wygasnieciu okresu kanałów płatnych zakodowano wam kanały bez opłat ?
Dosyć dziwna sprawa, z jakiś rok temu zakupiłem moją pierwszą kartę satelitarną do mojego pierwszego tunera to był starter trzymiesięczny za pięc dych chyba, tuż przed wygaśniecięm zakupiłem drugi starter tym razem za niecałą stówe na sześć miesięcy ,akurat tak mi się trafiło że w dniu chyba 29 marca 2010 roku czyli dwa dni przed 1 kwietnia gdzie już miały obowiązywać nowe zasady w tnk aktywowałem sześciomiesięczną ,teraz mi wygasła i już mam dwie karty na których powinny świecić kanały bez opłat, powinny a nie robią tego, na obu kartach sygnał zakodowany i ciesz się człowieku kurde.
Zastanawiam się czy zadzwonić do szanownej obsługi klienta czy się jeszcze wstrzymać.
Pozdrowienia Bananowy.
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

Postautor: Crump » 19 paź 2010, 13:48

Spronuj poprzednie wskazowki. Czyli ustawienia fabryczne w dekoderze, usuniecie kanalow i wgranie wszystkiego od nowa, ewentualnie poruszanie karta lub przeczyszczenie chipa na karcie
Bananowy_Przegub
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 17 sie 2010, 19:01

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

Postautor: Bananowy_Przegub » 20 paź 2010, 21:16

Dekoder mam swój, tzn nie od tnk ,Golden Interstar 870 , styki w dekoderze ? mam dwie karty jak już wyżej pisałem i na obydwóch mam sygnał zakodowany, obydwa czipy na kartach są czyste, styki w dekoderze są z pewnością również czyste, karta od TP działa wporządku idą uprawnienia bezproblemowo na pakiet z TePsy, ustawienia fabryczne wątpie aby pomogły, aktualnie mam moduł polsatowski i wszystko chodzi wporządku dla przykładu ReligiaTV powinna odbierać a jest zakodowany sygnał, przypomne że leci z transpondera 11508 czyli tvnowskiego, tak mam na obydwóch kartach.
Tak czy siak chyba będe musiał zadzwonić do tych czubów z tnk :D to troche nie fair jak się robi klienta w balona, dzięki za odpowiedź Crump.
Pozdrowienia Przegub.


Wróć do „Pay TV”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość