Puls 2 (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 10123
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontaktowanie:

Puls 2 (HD)

Postautor: Poland » 09 lip 2017, 14:40

Ja bym poszedł raczej w drugą stronę i ujednolicił logo na bazie Pulsu 2 a nie dużego Pulsu. Swoja drogą czy koniecznie Puls musi posiadać w logo człon TV? Kiedyś go nie było i logo wyglądało znacznie lepiej :)
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
manieq01
VIP Expert
Posty: 1105
Rejestracja: 29 kwie 2016, 20:18

Puls 2 (HD)

Postautor: manieq01 » 09 lip 2017, 14:45

Jak coś jest dobre i rozpoznawalne, to nie ma potrzeby tego zmieniać. Czy np. taki TVN i TVN7 mają podobne logo lub kolorystykę? Nie. Już wystarczy, że logotypy obu Pulsów są podobne kolorystycznie.
Pozdrawiam, manieq01
morus1000
Junior
Posty: 1045
Rejestracja: 05 cze 2006, 16:44

Puls 2 (HD)

Postautor: morus1000 » 09 lip 2017, 15:23

manieq01 pisze: Czy np. taki TVN i TVN7 mają podobne logo lub kolorystykę?


TVN ma podobną czcionkę tvn w nazwach wszystkich kanałów tematycznych. TV Puls i Puls 2 w swoich oprawach i tak nawiązują do siebie jak się spojrzy. Choćby w programach promocyjnych gdzie lecą zapowiedzi TV Puls i Puls 2.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 12917
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
Lokalizacja: Starachowice

Puls 2 (HD)

Postautor: Karol » 10 lip 2017, 13:02

A ja się pytam - po co to wszystko? :D
Awatar użytkownika
TV Puls - MyWidzowie
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 11 lip 2017, 20:12
Lokalizacja: Polska
Kontaktowanie:

Puls 2 (HD)

Postautor: TV Puls - MyWidzowie » 11 lip 2017, 20:21

pablo21 pisze:A może tak ujednolicić grafikę Pulsu 2 z TV Puls i logo dać takie samo jak ma TV Puls tylko z dopiskiem "2"? :-)

Nam podoba się obecne logo ;)
Pozdrawiamy
Lex

Puls 2 (HD)

Postautor: Lex » 12 lip 2017, 11:39

Nam czyli komu? Myślałem, że do jednego konta jest przypisany jeden użytkownik?!
Czyżby Puls zaczął promocję swojego wizerunku na forach i portalach społecznościowych?
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 12917
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
Lokalizacja: Starachowice

Puls 2 (HD)

Postautor: Karol » 12 lip 2017, 11:42

Nic z tych rzeczy. To jakiś niszowy profil fanów TV Puls :)
Awatar użytkownika
TV Puls - MyWidzowie
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 11 lip 2017, 20:12
Lokalizacja: Polska
Kontaktowanie:

Puls 2 (HD)

Postautor: TV Puls - MyWidzowie » 17 lip 2017, 2:37

Karol pisze:Nic z tych rzeczy. To jakiś niszowy profil fanów TV Puls :)

Dlaczego niszowy ?
Drogi Adminie ;)
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
Posty: 1457
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:05
Lokalizacja: Kraków

Puls 2 (HD)

Postautor: PPM » 17 lip 2017, 13:00

Nie jestem adminem ale pozwolę sobie odpowiedzieć.

Dlaczego niszowy?
Profil na FB słaby. Mało polubień, brak zdjęć choćby profilowego i w tle. Zaledwie kilka postów. Treść mocno przeciętna.
To samo dotyczy strony internetowej. Kompletnie nic nie przyciąga.
Awatar użytkownika
TV Puls - MyWidzowie
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 11 lip 2017, 20:12
Lokalizacja: Polska
Kontaktowanie:

Puls 2 (HD)

Postautor: TV Puls - MyWidzowie » 19 lip 2017, 2:29

PPM pisze:Nie jestem adminem ale pozwolę sobie odpowiedzieć.

Dlaczego niszowy?
Profil na FB słaby. Mało polubień, brak zdjęć choćby profilowego i w tle. Zaledwie kilka postów. Treść mocno przeciętna.
To samo dotyczy strony internetowej. Kompletnie nic nie przyciąga.

Witamy,
Dziękujemy za podzielenie się opinią
staramy się aby jak najlepiej prowadzić profil i zamieszczać dużo treści, niestety nie zawsze się to udaje :)
Co do profilowego nie chcemy karać loga TV Puls bo po pierwsze jest to nielegalne, po drugie nieetyczne
Pozdrawiamy
Awatar użytkownika
TV Puls - MyWidzowie
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 11 lip 2017, 20:12
Lokalizacja: Polska
Kontaktowanie:

Puls 2 (HD)

Postautor: TV Puls - MyWidzowie » 17 sie 2017, 21:00

Johny Begood
Czy są plany zamienienia wersji SD na HD na satelicie ?
Pozdrawiamy
Johny Begood
Poster
Posty: 2062
Rejestracja: 11 lut 2012, 16:34

Puls 2 (HD)

Postautor: Johny Begood » 17 sie 2017, 21:02

Tego typu informacje stacja podaje w oficjalnych komunikatach.
CZERWONE I NIETRANSPARENTNE LOGO EKRANOWE JEST OK! :D
Awatar użytkownika
TV Puls - MyWidzowie
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 11 lip 2017, 20:12
Lokalizacja: Polska
Kontaktowanie:

Puls 2 (HD)

Postautor: TV Puls - MyWidzowie » 17 sie 2017, 21:38

@Johny Begood
Rozumiemy ;)
Ale wersja SD na satelicie wygląda kiepsko z porównaniem wersji HD w kablówce, może warto zacząć o tym myśleć

Nie cytujemy ostatniego posta [Dijon]
Jantar
VIP Mod Retired
Posty: 3127
Rejestracja: 13 lip 2011, 18:50
Kontaktowanie:

Puls 2 (HD)

Postautor: Jantar » 17 sie 2017, 22:16

@TV Puls - MyWidzowie, sądzę że powodem braku wersji HD na satelicie jest konflikt z właścicielem Cyfrowego Polsatu. Na satelicie bowiem Puls2 musiałby być umieszczony albo w Cyfrowym Polsacie, albo w NC+, bo raczej obie platformy nie dublują stacji. Nie wiem, jak jest z NC+ i czy umieszczenie na satelicie Pulsu2 HD u nich jest też uwarunkowane włączeniem do oferty CP.

Johny Begood pisze:Przy okazji: WP nigdy nie trafi do Cyfrowego Polsatu, podobnie jak Puls 2. Spór z właścicielem jest zbyt duży. Urażone ambicje Solorza w przypadku Pulsu 2


A jeśli chodzi o kablówki to obie wersje HD obydwu kanałów otrzymują one poprzez światłowód.
Frontowiec
VIP Expert
Posty: 3037
Rejestracja: 18 sty 2017, 13:24
Lokalizacja: Szczecin / Kamień Pomorski
Kontaktowanie:

Puls 2 (HD)

Postautor: Frontowiec » 17 sie 2017, 22:31

PULS 2 jest w ofercie NC+.
Ostatnio zmieniony 17 sie 2017, 22:35 przez Frontowiec, łącznie zmieniany 1 raz.


Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość