[TVP1] Korona Królów

Rozmowy o polskich serialach telewizyjnych.
DaMiAn1998
Obserwator
Posty: 322
Rejestracja: 22 mar 2017, 22:09

[TVP1] Korona Królów

Postautor: DaMiAn1998 » 16 mar 2018, 16:09

Kilka dni temu Ilona Łepkowska na swoim fb zamieściła post, że jest w Kazimierzu Dolnym z zespołem scenariuszowym oraz konsultantami serialu i wymyślają wątki do drugiego sezonu.
https://www.facebook.com/IlonaLepkowskaFanpage/
Awatar użytkownika
Medyk24
VIP Expert
Posty: 8949
Rejestracja: 31 lip 2011, 11:37

[TVP1] Korona Królów

Postautor: Medyk24 » 16 mar 2018, 17:18

Już w grudniu w jednym z wywiadów Łepkowska mówiła, że jak produkcja się rozhula to odejdzie.
kolos
Obserwator
Posty: 438
Rejestracja: 20 lut 2016, 22:08

[TVP1] Korona Królów

Postautor: kolos » 20 mar 2018, 12:42

Z tego co pamiętem to Korona Królów docelowo miała być opowieścią o czasach Jagiellonów, o tzw. Złotym wieku Królestwa Polskiego, a rozpoczęcie od schyłku czasów Łokietka i generalnie od czasów Kazimierza Wielkiego jako coś w rodzaju wstępu do tego. Jak widać koncepcja się zmienia i zmieniać pewnie będzie w zaleźności od koniuktury.

Sam serial aź tak zły nie jest, zły PR tylko pomógł :) oglądalnośc przyzwoita i widać juź okrzepła na nienajgorszym poziomie, regularnie nie oglądam ale od czasu do czasu, czemu nie. A źe serial jest robiony po kosztach... cóź w Polskich warunkach nic lepszego nie powstanie. Za duży koszt, za duźe ryzyko, szanse na powodzenie prawie źadne.
Fanboy C:-)
DaMiAn1998
Obserwator
Posty: 322
Rejestracja: 22 mar 2017, 22:09

[TVP1] Korona Królów

Postautor: DaMiAn1998 » 23 mar 2018, 12:09

W wczorajszych "Wiadomościach" podano, że w klasztorze cystersów w Wąchocku rozpoczęły się zdjęcia do drugiego sezonu serialu.
Na planie nadal obecna jest Marta Bryła.
Awatar użytkownika
atomówka96
Obserwator
Posty: 617
Rejestracja: 02 maja 2016, 9:45

[TVP1] Korona Królów

Postautor: atomówka96 » 23 mar 2018, 13:02

DaMiAn1998 pisze:Na planie nadal obecna jest Marta Bryła.

To dziwne, może jej postać jest na tyle ważna, że scenarzyści postanowili jej nie uśmiercać? :-\
Obrazek
DaMiAn1998
Obserwator
Posty: 322
Rejestracja: 22 mar 2017, 22:09

[TVP1] Korona Królów

Postautor: DaMiAn1998 » 23 mar 2018, 13:06

Mam wrażenie, że znowu coś pokręcili. Wątpię, żeby mieli już nakręcone wszystkie odcinki tego sezonu, mimo dwóch ekip. Zostało jeszcze 36 odcinków.
Jordi
VIP Expert
Posty: 8039
Rejestracja: 13 sty 2013, 19:03

[TVP1] Korona Królów

Postautor: Jordi » 23 mar 2018, 13:33

Zapowiadali w lutym, że jeszcze 1 sezon będą wiosną kończyć w Wąchocku, Sulejowie i Tumie pod Łęczycą, gdzie jak wiemy znajduje się najlepiej zachowana w Polsce kolegiata z czasów średniowiecznych :)
Kufelek11
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 28 mar 2018, 15:10

[TVP1] Korona Królów

Postautor: Kufelek11 » 28 mar 2018, 15:52

Jedyne co mnie się podoba w Koronie królów to muzyka.
Awatar użytkownika
mateusz_71
VIP Expert
Posty: 2442
Rejestracja: 08 cze 2013, 9:46
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

[TVP1] Korona Królów

Postautor: mateusz_71 » 12 kwie 2018, 18:20

Od 7 maja serial będzie emitowany w TVP Historia - po 2 odcinki o 21:30.
Awatar użytkownika
tefałen
Obserwator
Posty: 386
Rejestracja: 12 sty 2018, 17:39
Lokalizacja: znajć mnie w dżinglah reklamowyh tewupe jeden z 2003 roku
Kontaktowanie:

[TVP1] Korona Królów

Postautor: tefałen » 12 kwie 2018, 21:11

Jedyna stacja bez KK to TVP3 i Dwójka, reszta jest zapchana tym badziewiem. No i chyba Polonia+Kultura- ale nie martwmy się, zaraz i tam Kurski wrzuci ten serialik :)
:afro: :lol: ;/ :P
Awatar użytkownika
Pawel
Activist
Posty: 4581
Rejestracja: 27 maja 2006, 14:50
Lokalizacja: Nysa

[TVP1] Korona Królów

Postautor: Pawel » 12 kwie 2018, 21:34

mateusz_71 pisze:Od 7 maja serial będzie emitowany w TVP Historia - po 2 odcinki o 21:30.

Całkiem dobra produkcja jak na telenowelę w dodatku osadzona w historycznych realiach więc nic dziwnego że trafia na antenę tego właśnie kanału TVP.
Box
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 13 sty 2018, 21:49

[TVP1] Korona Królów

Postautor: Box » 12 kwie 2018, 21:40

tefałen pisze:Jedyna stacja bez KK to TVP3 i Dwójka, reszta jest zapchana tym badziewiem. No i chyba Polonia+Kultura- ale nie martwmy się, zaraz i tam Kurski wrzuci ten serialik :)


No i jeszcze TVP Info, Sport, Rozrywka i ABC, więc zdecydowana większość NIE jest "zapchana tym badziewiem".
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 32623
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38

[TVP1] Korona Królów

Postautor: Trzeciak » 12 kwie 2018, 22:53

tefałen pisze:Jedyna stacja bez KK to TVP3 i Dwójka, reszta jest zapchana tym badziewiem. No i chyba Polonia+Kultura- ale nie martwmy się, zaraz i tam Kurski wrzuci ten serialik :)
Przecież poza TVP1 i TVP Polonia ten serial nigdzie nie jest emitowany. O czym Ty w ogóle piszesz?
Pozdrawiam, Trzeciak
Jantar
VIP Expert
Posty: 3248
Rejestracja: 13 lip 2011, 18:50
Kontaktowanie:

[TVP1] Korona Królów

Postautor: Jantar » 12 kwie 2018, 22:57

@Trzeciak, jest też emitowany na TVP HD i TVP Seriale.
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 32623
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38

[TVP1] Korona Królów

Postautor: Trzeciak » 12 kwie 2018, 23:20

Fakt, że o tych dwóch kanałach zapomniałem, ale i tak emitowany serial jest tam rzadko, i to nie jest cała TVP. Więc to nie jest tak, że kanały te są "zapchane" "Koroną Królów".
Pozdrawiam, Trzeciak


Wróć do „Seriale polskie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Tele Rozrywka i 8 gości