Pierwszy Multipleks DVB-T

Aktualna sytuacja na rynku DVB-T w Polsce, plany rozwoju, odbiór kanałów telewizyjnych, pytania techniczne...
Awatar użytkownika
zesepo
Mythical VIP
Posty: 2370
Rejestracja: 12 lut 2012, 13:42
Lokalizacja: Gdańsk
Kontaktowanie:

Pierwszy Multipleks DVB-T

Postautor: zesepo » 18 sty 2014, 12:32

I bardzo dobrze, na co komu tam TVP Polonia? ja tam tylko "Ranczo" oglądałem...
I wciąż są osoby które mają tylko TV albo dekodery SD - będzie ciężko jak im zniknie Dwójka w SD ;)
https://www.facebook.com/forummedia2
____________________________

Cztery lata na forum! 02.2012 - 02.2016 O0
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 8484
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk

Pierwszy Multipleks DVB-T

Postautor: Direct » 18 sty 2014, 12:37

Ja czasem "Teleexpress" o 17:30 :).

Wytyczne w rozporządzeniu o odbiornikach DVB-T mówiły jasno o sprzęcie zdolnym do odbioru HD, więc jeśli ktoś zaopatrzył się w niezgodny, to już jego problem, tak prawdę powiedziawszy ;).
Awatar użytkownika
zesepo
Mythical VIP
Posty: 2370
Rejestracja: 12 lut 2012, 13:42
Lokalizacja: Gdańsk
Kontaktowanie:

Pierwszy Multipleks DVB-T

Postautor: zesepo » 18 sty 2014, 12:48

No wiadomo, ale ile będzie klnięcia na przysłowiowego Tuska :D
Ja już powiedziałem sąsiadce - stwierdziła, że się nie znam ;)
https://www.facebook.com/forummedia2
____________________________

Cztery lata na forum! 02.2012 - 02.2016 O0
Awatar użytkownika
jack
Junior
Posty: 1201
Rejestracja: 11 mar 2010, 19:03

Pierwszy Multipleks DVB-T

Postautor: jack » 18 sty 2014, 17:01

http://audycje.tokfm.pl/audycja/27

W dzisiejszej audycji, która jest do posłuchania przedstawiciel TVP mówił, że jest możliwość 5 SD i 2 HD więc już prawdopodobnie znamy ostateczny skład 3MUXu
Nienawidzę TVP 1. I ogólnie całego TVP.
Awatar użytkownika
Ama18
VIP Expert
Posty: 1690
Rejestracja: 19 paź 2008, 20:04
Kontaktowanie:

Pierwszy Multipleks DVB-T

Postautor: Ama18 » 18 sty 2014, 17:34

Jest możliwe? Z pewnością. Czy w dobrej jakości obrazu? Haha, z pewnością ;)
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 10122
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontaktowanie:

Pierwszy Multipleks DVB-T

Postautor: Poland » 19 sty 2014, 19:44

jack pisze:http://audycje.tokfm.pl/audycja/27

W dzisiejszej audycji, która jest do posłuchania przedstawiciel TVP mówił, że jest możliwość 5 SD i 2 HD więc już prawdopodobnie znamy ostateczny skład 3MUXu

Oznacza to że do odstrzału idzie TVP Polonia o czym wspomniały dzisiaj Wirtualnemedia pod tym linkiem:
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/tvp-polonia-zniknie-z-naziemnej-telewizji-cyfrowej
Tutaj z kolei jest podcast wspomnianej audycji w TOK FM: http://storage.tok.tuba.fm/sound_podcast/00/00/01/14/01.mp3
Moim zdaniem takie rozwiązanie by pasowało. Pozostaje jeszcze tylko odstrzelić Jedynkę w SD i wprowadzić nowe stacje na MUX1 :)
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Zbychu51
Activist
Posty: 4784
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice

Pierwszy Multipleks DVB-T

Postautor: Zbychu51 » 19 sty 2014, 20:17

2 kanały HD + 5 kanałów SD na MUX-3 ? Szkoda jakości, szczególnie na kanałach HD. Do odstrzału powinna pójść jeszcze z MUX-3 TVP Historia lub TVP Rozrywka. Aby na MUX-3 były 2 kanały HD + 4 kanały SD.
Awatar użytkownika
zesepo
Mythical VIP
Posty: 2370
Rejestracja: 12 lut 2012, 13:42
Lokalizacja: Gdańsk
Kontaktowanie:

Pierwszy Multipleks DVB-T

Postautor: zesepo » 19 sty 2014, 23:25

Nie mozna miec wszystkiego, lepsze takie hd niz zadne, zawsze to jest jakas poprawa jaosci na duzych LCD
https://www.facebook.com/forummedia2
____________________________

Cztery lata na forum! 02.2012 - 02.2016 O0
Awatar użytkownika
pavl6
Junior
Posty: 1109
Rejestracja: 06 cze 2009, 20:32

Pierwszy Multipleks DVB-T

Postautor: pavl6 » 20 sty 2014, 13:31

zesepo pisze:I bardzo dobrze, na co komu tam TVP Polonia? ja tam tylko "Ranczo" oglądałem...
I wciąż są osoby które mają tylko TV albo dekodery SD - będzie ciężko jak im zniknie Dwójka w SD ;)

Jak się nie stosuje do obowiązujących przepisów to zawsze jest ciężko. Tak samo jak tym, co przekraczają prędkość ;).
Zbychu51
Activist
Posty: 4784
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice

Pierwszy Multipleks DVB-T

Postautor: Zbychu51 » 22 sty 2014, 11:17

Stopklatka również chce nadawać 15 lutego. Czy TVP zrobi ostateczne zmiany na Multiplexach ?
15/03/2014

MUX-1

Stopklatka TV i Focus TV

MUX-3

TVP 1 HD
TVP 2 HD
TVP Historia
TVP Kultura
TVP Info (regionalna)

jeżeli sukcesem zakończą się testy techniczne to po 15/03/2014:

MUX-3

TVP Rozrywka
TV Polonia

Żródło: Dziennik Gazeta Prawna
http://biznes.interia.pl/media/news/tvp-przesunie-sie-na-multipleksie-choc-nie-od-razu,1985103
Mam nadzieję że testy zakończą się klapą.
Awatar użytkownika
zesepo
Mythical VIP
Posty: 2370
Rejestracja: 12 lut 2012, 13:42
Lokalizacja: Gdańsk
Kontaktowanie:

Pierwszy Multipleks DVB-T

Postautor: zesepo » 22 sty 2014, 18:39

??? Jak coś nię będzie działać albo za dobrze wyglądać poucinają trochę przepustowości na SD i do HD dołożą...
https://www.facebook.com/forummedia2
____________________________

Cztery lata na forum! 02.2012 - 02.2016 O0
Awatar użytkownika
dlucjanski210686
Obserwator
Posty: 502
Rejestracja: 09 lut 2013, 15:06
Lokalizacja: Łódź

Pierwszy Multipleks DVB-T

Postautor: dlucjanski210686 » 23 sty 2014, 8:40

TVP zgodziła się na wejście TV Trwam w pierwszym multipleksie, ale nie wyraziła zgody na wejście Stopklatki TV: http://www.satkurier.pl/news/95537/mux-1-tvp-wpusci-tylko-tv-trwam-a-stopklatke-tv-nie.html

Od razu wiem, co to znaczy być "nie na czasie" albo "nie wejść do naziemnej telewizji cyfrowej".
Obrazek

500 postów! :)
Zbychu51
Activist
Posty: 4784
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice

Pierwszy Multipleks DVB-T

Postautor: Zbychu51 » 23 sty 2014, 11:26

Też uważam że jeżeli Stopklatka TV jest gotowa na nadawanie, to powinna już 15 lutego wejść do MUX-1. I niech TVP nie blokuje MUX-1 komercyjnym nadawcom. Ciekawi mnie czy do końca stycznia UKE zajmie jakieś stanowisko ?
grzegorz89
Użytkownik
Posty: 31
Rejestracja: 27 kwie 2013, 18:39

Pierwszy Multipleks DVB-T

Postautor: grzegorz89 » 23 sty 2014, 13:56

Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 10122
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontaktowanie:

Pierwszy Multipleks DVB-T

Postautor: Poland » 23 sty 2014, 17:43

Z tego artykułu wynika że nawet UKE jest za Stopklatką TV i w sumie dobrze bo ktoś musi ukrócić te blokowanie miejsc przez Telewizję Polską.
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!


Wróć do „DVB-T w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość