#1 29.12.08 21:01

psycho_Zofia
Użytkownik

Laptop - przenosić w torbie czy w plecaku?

czy może ktoś poleci inne opcje przenoszenia?

#2 29.12.08 23:04

Karol
VIP Mod

Re: Laptop - przenosić w torbie czy w plecaku?

Polecałbym oryginalną torbę producenta. W plecaku laptop mimo, że nie rzuca się w oczy dla potencjalnego złodzieja - torby zazwyczaj sugerują swoją zawartość - to takie noszenie jest niebezpieczne zarówno od strony wizualnej, ponieważ powierzchnia bardzo często się rysuje, jak i technicznej - laptop może zamoknąć, zostać obity lub też przygnieciony a obudowa może nie wytrzymać przez co się uszkodzi z racji tego, że plecaki raczej nie są na tyle wzmacniane, by przenosić w nich takie rzeczy.

Ostatnio edytowany przez Karol (29.12.08 23:04)

#3 30.12.08 0:01

Axel
VIP Mod

Karol chodzi tu o specjalne plecaki na laptopy z zabezpieczeniami a nie podróżne albo szkolne plecaki lol

http://img27.imageshack.us/img27/8997/mediaboss7h.gif
www.mediaboss.pl - Lepsza strona mediów

#4 02.01.09 23:20

psycho_Zofia
Użytkownik

tak, właśnie o te "specjalne plecaki" mi chodziło. Osobiście preferuje plecak - ponieważ nosi się na plecach wygodniej. Jednak ostatnio znajomy podkreślił, że lepiej dla laptopa jest, jak się go nosi w torbie, ze względu na "poziome położenie". Ma to jakieś wielkie znaczenie? Nie wystarczy, że jest mu ciepło? wink

#5 04.01.09 14:06

Artu
Activist

Zapewne chodzi o dysk twardy.

#6 04.01.09 21:39

RaPi
Media2.pl

psycho_Zofia napisał:

Jednak ostatnio znajomy podkreślił, że lepiej dla laptopa jest, jak się go nosi w torbie, ze względu na "poziome położenie".

Jeszcze nie spotkałem się z torbą lub plecakiem w którym laptop byłby przenoszony w pozycji poziomej. Teoria twojego kolegi jest z lekka naciągana. Zarówno plecak jak i torba gwarantują podobny poziom ochrony urządzenia pod warunkiem że pamiętamy o tym że mamy w nim laptopa a nie worek ziemniaków i obchodzimy się z nim z należytą ostrożnością. Plusem plecaka jest to że nie rzuca się tak w oczu jednak zainteresowane osoby z łatwością zorientują się co jest jego zawartością. Wybór jednego czy drugiego jest sprawą indywidualną.  Dla kogoś kto dojeżdża z domu do pracy autkiem zdecydowanie lepsza i lepiej pasująca np do eleganckiego ubioru torba. Dla studenta który dojeżdża miejskim na uczelnie lepszy będzie plecak.

#7 07.01.09 23:48

psycho_Zofia
Użytkownik

RaPi, dzięk - Właśnie tak odpowiem, jak jeszcze raz będzie się na ten temat wypowiadał wink pozdrawiam

#8 08.01.09 0:25

Oskarek
Użytkownik

A Ja np pakuje laptopa w torba a potem do plecaka takiego zwyklego big_smile

Tele 5 / Polonia 1

#9 19.02.09 15:55

ponczus
Użytkownik

ja noszę swojego laptopka w etui, a całość w torebce:D Z racji tego, że jest malutki (10") więc mogę sobie na to pozwolić. Do normalnego 15"-ego kupiłam sobie jednak torbę Dicota, która nie wygląda jak typowa torba na laptopa i dzięki temu nie kusi złodzieja:)

#10 08.03.09 19:52

lostintime
Użytkownik

W plecaku to jakoś średnio, bo o sprzęt raczej większość z nas dba. Ja swojego lapka Toshiby noszę w torbie, a nawet te małe cudeńka sprzedawane w iplusie Samsungi NC10 widzę, że koleżanki z pracy też noszą w torbach.

#11 28.05.09 17:13

UserFriendly
Użytkownik

ja przestrzegam przed noszeniem laptopa w zwykłej torbie.. moja torba niby była duża, niby miękka w środku... ale nie przewidziałam, że zamek zahaczy o laptopa i przerysuje przez sam środek całą obudowę mojego nowego błyszczącego laptopa...hmm
było mi niezmiernie żal, bo kupiłam bardzo efektowny model...hmm
http://www.electro.pl/produkt-TOSHIBA_N … 0,279.html

#12 16.09.09 14:59

peyton
Użytkownik

ja chyba jak większość mam torbę do laptopa, ale już nigdy w życiu nie kupię tego typu torby w hipermarkecie, już po tygodniu urwała mi się rączka, jeszcze dobrzem, że laptop nie spadł gdzieś na asfalt, bo nie wiem jak by to się skończyło, także teraz mam solidną torbę do laptopa w plecaku jakoś też bym się bała nosić, może to i wygodniej, ale chyba jednak dość niebezpiecznie

#13 24.09.09 17:30

de su
Użytkownik

Solidne torby są zazwyczaj mało atrakcyjne, a jeśli są atrakcyjne to kosztują 150 i więcej złotych, dlatego wolę przenosić swoją 13'' Toshibę w domowej roboty kubraczku i w mojej niesamowicie pakownej torbie.
Żaden złodzień nigdy nie wpadnie na to, że mogę mieć tam laptopa.

#14 28.10.09 16:33

Kwiatek23
Użytkownik

Ja ostatnio stałam przed bardzo podobnym dylematem. Wybrałam torbę, bo jest bardziej praktyczna i bezpieczniejsza. Ponadto plecak zawsze się może odpiąć i co wtedy? Ponadto looknij do sklepów internetowych z akcesoriami komputerowymi tam na pewno znajdziesz coś godnego kupienia. Radzę zainwestuj w torbęsmile

#15 09.11.09 16:44

kasskass
Użytkownik

Według mnie wygodniejszy jest plecak, ale dużo zależy od tego jak często i gdzie ze swoim notebookiem chadzasz;) sama mam torbę, ale rzadko jej używam. Nie jest zbyt wygodna, obija się podczas chodzenia.  Wolę etui. Tak zapakowanego laptopa wkładam do torebki (dosyć jest spora, więc raczej torby wink). Na dalsze trasy pożyczam od siostry plecak. Pewniej się wtedy czuję wink

Stopka forum

© 2006-2010 Media2.pl | powered by PunBB

Wydawca serwisu Media2.pl - Kreativ Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.