Nie jesteś zalogowany.
To logo wygląda doprawdy okropnie - można je spokojnie podzielić na trzy części i z powodzeniem może pełnić rolę innych logotypów ![]()
Na stronie Polskiego Radia Euro zauważyłem że powoli zaczynają się powoli przyzwyczajać słuchaczów do zmain gdyż nazywają się już "Program 4 Polskiego Radia – Radio Euro" zauważyłem to w tym artykule : http://www.polskieradioeuro.pl/Polecamy … ;id=28650# audycje już też są czwórkowe np: "Cztery : Gramy", "W cztery oczy" czy "Czwarty Wymiar" tak więc Czwórka powoli rusza pełną parą ![]()
Polskie Radio Program Czwarty wraca do starej nazwy. Bo co to za nazwy Bis, Euro były ?
kisiel205 napisał:
... Audycje już też są czwórkowe np: "Cztery : Gramy", "W cztery oczy" czy "Czwarty Wymiar" tak więc Czwórka powoli rusza pełną parą
Wszystkie wymienione przez Ciebie audycje są emitowane już od dawna (np. "Czwarty Wymiar" od początku PR Euro), więc nie jest to jakiś trend związany ze zmianą nazwy.
I niecałe pół godziny temu skończyła się kilkuletnia historia Polskiego Radia Euro. Znów mamy Program IV Polskiego Radia.
Ale kilkuletnia... ponad dwa lata.
http://beta.polskieradio.pl/Portal/CzworkaPlayer.aspx << Studio mają fajne ;D
Ciekawostka:
Jak już pisałem wyżej, ze studiem Czwórki można się skontaktować m.in. za pomocą numeru SMS 70044, czytanego na antenie siódemka, dwa zerA, dwie czwórki. Polskie Radio zakupiło jednak także numer 72044, czyli na antenie siódemka, dwa, zerO, dwie czwórki. Służy on do rejestracji słuchaczy w wakacyjnych konkursach Czwórki. Jak widzicie, różnica jest niewielka i łatwo o pomyłkę, więc ruch PR jest jak najbardziej zrozumiały. Coraz częściej jednak z ust prowadzących audycje da się słyszeć po prostu siedemdziesiąt, zero czterdzieści cztery, co rozwiązuje problem.
PS Gdybyście zapytali dużą część wrocławian o numer telefonu do wrocławskiej Eski (nawet niekoniecznie słuchaczy, a np. odwiedzających miejskie kąpieliska), odpowiedzieliby: dwie trójki, dwie dziewiątki, trzy jedynki. Ten numer to marka sama w sobie, obok marki "Eska". ![]()
Ostatnio edytowany przez SNOL (24.08.10 18:44)