Nie jesteś zalogowany.
Media 2 napisał:
Ruszyły nowe stacje Polskiego Radia
Polskie Radio uruchomiło pierwsze, radiowe kanały tematyczne, które można słuchać na całym świecie za pośrednictwem Internetu. W ofercie znalazły się kanały słowne, m.in. z reportażami i wywiadami oraz muzyczne, m.in. z koncertami.
Uruchomienie projektu ma związek z obchodami 85 rocznicy przyznania spółce
Polskie Radio koncesji. Z tej okazji publiczny nadawca planuje stworzenie aż do 85 internetowych
stacji radiowych. Oprócz autorskich pasm muzycznych, sygnowanych często przez gwiazdy Polskiego Radia, pojawią się także kanały kabaretowe, kanały ze słuchowiskami i audiobookami oraz rozgłośnie dla dzieci. Ważne miejsce zajmie również muzyka poważna.
Nowych kanałów radiowych można posłuchać pod adresem Moje.PolskieRadio.pl. Obecnie serwis
Moje Polskie Radio podzielono na dwie części - Słowo i Muzyka. Obecnie w kategorii Słowo można znaleźć takie kanały radiowe jak: Zabawy z językiem, Portret słowem malowany, Radio Freud, Zapiski ze współczesności, Kosmos, Reportaż w Trójce czy Rozrywka w Trójce.
W kategorii Muzyka znalazły się takie kanały radiowe jak: Koncerty w Trójce, Wywiady Marka
Niedźwieckiego, Mann i Niedźwiecki, Najpiękniejsze polskie piosenki, Młoda Polska, W jazzowym klimacie, Przeboje Polskiego Radia, Alt + POP + Synth, Opener Festival, RnB, Modern rock, Indie, Reggae + Dancehall + hiphop.
Przypomnijmy, że Polskie Radio pracuje także nad uruchomieniem własnego kanału telewizyjnego - Radio na wizji. Stacja już otrzymała koncesję i ma ruszyć jeszcze w tym roku. Dostępna będzie w ofercie
kablowych i satelitarnych platform telewizyjnych. Nowy kanał o charakterze publicystyczno-muzycznym ma być kierowany do widzów przede wszystkim w wieku 25-45 la. Będzie połączeniem najlepszych cech radia i telewizji. Odbiorcy znajdą szybką informację, wywiady oraz klipy muzyczne.
Nie wiem jak według was ale według mnie to dobra okazja by przyciągnąć do siebie widzów będących przed komputerem. Szkoda tylko że stream internetowy podstawowych stacji mają słaby ![]()
kisiel205 napisał:
Nie wiem jak według was ale według mnie to dobra okazja by przyciągnąć do siebie widzów będących przed komputerem.
![]()
Szkoda tylko że stream internetowy podstawowych stacji mają słaby
Chodzi ci o PR1, 2 itd? U mnie wchodzi bez zarzutu.

telefan napisał:
kisiel205 napisał:
Nie wiem jak według was ale według mnie to dobra okazja by przyciągnąć do siebie widzów będących przed komputerem.
.
Oj pomyliło mu się.
To jest tak jak się dużo pisze o telewizji.
Stream jest słaby jakościowo.
PR ma zajebis*ą jakość dźwięku - tam nie wpuszczają MP3 na wizję...
Tego tam nie słychać.