#616 29.11.10 20:55

Crump
Użytkownik
Zarejestrowany: 20.04.10
Posty: 190

Re: Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

daj ustawienia fabryczne w menu dekodera, moze bylo cos poprzestawiane jesli masz kanaly tylko od 1000

Offline

 

#617 29.11.10 22:31

thomas0424
Użytkownik
Zarejestrowany: 28.11.10
Posty: 3

Re: Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

dziekuje wszystkim za pomoc jest to dla mnie wazne bo jestem za granica i potrzebuje wzglednie bezawaryjnego sprzetu jeszcze raz dziekuje za porade

Offline

 

#618 29.11.10 22:56

Crump
Użytkownik
Zarejestrowany: 20.04.10
Posty: 190

Re: Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

ej ale ty chcesz wziac dekoder cyfrowego polsatu? Nie wiem czy w ogole masz jakis wybor, ostatnio po punktach sprzedazy nie bardzo chodze ale wiem, ze podstawa to HD5000 ktorego raczej bym nie polecal chociaz sa wyjatki, ze dziala dobrze. Nie wiem czy jeszcze sprzedaja te echostary bez dysku ale to trudno doradzic bo jesli sprzedaja to napewno sa one troszke lepsze niz hd5000 ale tez potrafia sie popsuc

Offline

 

#619 30.11.10 13:05

maqs6
Użytkownik
Zarejestrowany: 22.06.10
Posty: 143

Re: Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Jak jedziesz za granicę to jeszcze raz dobrze przemyśl wybór polsatu jako platformy. Co w razie awarii sprzętu? Masz dekoder parowany z kartą  i będziesz do polszy cały zestaw  musiał wysyłać. Mając cyfrę lub tnk sd nie ma parowania, od biedy mógłbyś sobie dekoder na miejscu jakiś kupic i o ile się na tym znasz to wgrać sobie odpowiedni soft + listę kanałów.Inna kwestia to to, że polsat to platforma budżetowa i strasznie oszczędzają na jakości dekoderó. Albo własna fabryczka, albo odrzuty z echostara lub sagema, mieli kiedyś dobre samsungi ale dobre już się skończyło:(

Offline

 

#620 30.11.10 14:10

RIGHT44
Użytkownik
Zarejestrowany: 29.11.10
Posty: 5

Re: Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Przeüraszam, pisalem wczoraj o problemie z dekoderem HD5000 CP i nadal nie odbiera programow. Jedynie w ustawieniach recznych kiedy czestotliwosc wpisze 10861 i predkosc transmisji 22000 a polaryzacje mam POZIOMA to sygnal jest 100% a jakosc okolo 80%. Lecz mimo to nie ma programow polsatu. jak mam ustawic zeby wreszcie odbierac platforme CP: Bez przerwy mam komunikat ze nastapil blad podczas instalacji, jaki?. prosze podajcie mi dane jakie powinienem wpisac zeby odbierac CP: Z gory dziekuje za pomoc.

Offline

 

#621 30.11.10 14:38

Skorpion_King
Użytkownik
Zarejestrowany: 26.11.10
Posty: 10

Re: Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Witam
najprwdopodobniej masz zle ustawiona antene i dlatego nie odbierasz sygnalu Cp. sprawdz tez wersje oprog powińa byc 1.8.1.1. nastepnie sprawdz poziom  sygnalu na 12188 v fec 5/6  i predkosc transmisji 27500. ale podejrzewam ze bd to problem z ustawieniem anteny

Offline

 

#622 01.12.10 1:52

RIGHT44
Użytkownik
Zarejestrowany: 29.11.10
Posty: 5

Re: Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Witam i dziekuje za wskazowki. Po wprowadzeniu danych podanych przez Ciebie na recznym wyszukiwaniu kanalow pokazaly sie oba zielone paski, moc okolo 100%, jakosc sygnalu okolo 70-80%, polaryzacja pozioma, czy tak powinno byc ustawione? Jednak kiedy zatwierdzam zaczyna skanowanie poczym po chwili pokazuje informacje ze wystapil blad podczas instalacji.Wersja oprogramowania jest taka jak napisales 1.8.1.1. To jest antena zbiorcza, indywidualnej nie moge zamontowac, to normalne ze przy takim sygnale na recznym wyszukiwaniu nie ma programow? Dziekuje za dotychczasowe informacje i prosze o jeszcze, wiadomo chce zeby zadzialal. Pozdrawiam i czekam

Offline

 

#623 01.12.10 8:58

Skorpion_King
Użytkownik
Zarejestrowany: 26.11.10
Posty: 10

Re: Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Sprobuj moze podlaczyc ten dekoder pod inny zestaw antenowy Bo moze byc problem z ta antena zbiorcza. choc tez podejrzewam ze mogl soft pasc wiec najlepiej do punktu sprzedazy gdzie go sprawdza i jesli jest na udostepnienie to musza ci wydac nowy. a jak na wlasnosc i po gwarancji to mozesz skorzystac z ofert dla przedluzajacych umowe

Offline

 

#624 01.12.10 16:07

RIGHT44
Użytkownik
Zarejestrowany: 29.11.10
Posty: 5

Re: Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Witam. chcialem zaznaczyc ze to nowy dekoder dopiero odebrany, ze starym Echo Strar nie bylo zadnych problemow. Moze trzeba zadzwonic zeby aktywowac karte? Jest taka potrzeba? Dziekuje i czekam na odpowiedz. Pozdrawiam.

Offline

 

#625 01.12.10 16:42

Skorpion_King
Użytkownik
Zarejestrowany: 26.11.10
Posty: 10

Re: Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Jezeli chodzi o aktywacje karty to napewno to nie jest powodem przy instalacji kanalow. tak jak wspomnaielm najlepiej sprawdz pod inna antena czy dekoder wyszukuje kanaly

Offline

 

#626 02.12.10 18:09

keramfree
Użytkownik
Zarejestrowany: 02.12.10
Posty: 2

Re: Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

witam mam taki problem;mieszkam za granica i brat przyslal mi polsat z pakietem familijny HD ale praktycznie nie odbieram zadnych programow na kazdym kanale mam inf TEGO KANALU NIE MA W TWOIM ABONAMECIE. czy ktos moze podpowiedziec mi co mam zrobic ??????????? Dziekuje za pomoc

Offline

 

#627 02.12.10 20:18

Crump
Użytkownik
Zarejestrowany: 20.04.10
Posty: 190

Re: Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

aktywuj karte przez infolinie badz internet przez iCOK

Offline

 

#628 02.12.10 22:45

Skorpion_King
Użytkownik
Zarejestrowany: 26.11.10
Posty: 10

Re: Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

karta jest aktywowana tylko nalezy ponowic sygnal i pozostawic dekoder na 21 kanale. po chwili moze ci sei pojawic "blad 04 dekoder zablokowany" poczekaj chwile i ten kom Ci zniknie i po ok 30 min mozesz juz spokojnie ogladac

Ostatnio edytowany przez Skorpion_King (02.12.10 22:46)

Offline

 

#629 02.12.10 22:51

keramfree
Użytkownik
Zarejestrowany: 02.12.10
Posty: 2

Re: Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

dzieki sliczne juz dziala smile pozdrawiam

Offline

 

#630 12.12.10 22:07

emil2424
Użytkownik
Zarejestrowany: 12.12.10
Posty: 1

Re: Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Kupiłem cyfrowy polsat z dekoderem HD 5000 i anteną/satelitą czy jak to się zwie wink. Podłączyłem i przy pierwszym uruchamianiu mam komunikat "Wystąpił błąd podczas instalacji!" a jakiego kolwiek sygnału brak, mój sąsiad ma około 90%

Offline

 

Stopka forum

© 2006-2014 Media2.pl | powered by PunBB

Wydawca serwisu Media2.pl - Efektiv Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.