TVP3

Forum ogólnopolskich anten TVP.
Frontowiec
VIP Expert
Posty: 4539
Rejestracja: 18 sty 2017, 13:24
Lokalizacja: Szczecin / Kamień Pomorski
x 54
x 162
Kontakt:

TVP3

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Frontowiec »

Pewnie przerwa techniczna, choć pozostałe kanały TVP działają normalnie.
#StopNienawiści (nawet tutaj!)
Awatar użytkownika
MaciejOlek
VIP Expert
Posty: 2163
Rejestracja: 16 lut 2010, 10:52
Lokalizacja: Kalisz
x 499
x 12

TVP3

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: MaciejOlek »

Też podejrzewam przerwę techniczną, ale trochę mnie zdziwiło, że już od 23:00, a nie od 00:00 albo od 01:00.
Awatar użytkownika
SNOL
VIP Expert
Posty: 3585
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:42
Lokalizacja: Wrocław
x 94
x 90
Kontakt:

TVP3

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: SNOL »

Przerwa techniczna. Od kilku dni na kanałach TVP trwają przeróżne testy, w tym właśnie na TVP3.

Od niedawna kanał ponownie rozpoczyna ramówkowy dzień o godz. 6.00. Do tej pory pierwszą pozycją było pasmo lokalne o 7.00.

W piątek o 23.00 pierwsza retransmisja meczu mundialu: Egipt – Urugwaj. W sobotę Argentyna – Islandia, a w niedzielę Kostaryka – Serbia. W tym czasie kanał za granicą będzie kodowany, ograniczenie emisyjne tylko do terenu Polski.
tylko prywatne opinie. Tutaj od ponad 12 lat.
Frontowiec
VIP Expert
Posty: 4539
Rejestracja: 18 sty 2017, 13:24
Lokalizacja: Szczecin / Kamień Pomorski
x 54
x 162
Kontakt:

TVP3

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Frontowiec »

Bardziej to TVP3 zakodują na TVP Stream, bo na satelicie jest kodowany ;)
#StopNienawiści (nawet tutaj!)
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17307
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 567
x 2775

TVP3

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Ostatnio bitrate video TVP3 Kielce i TVP3 Warszawa bardzo poszedł w dół, jeśli chodzi o emisję w Vectrze. Nie wiem jak jest w NTC, jednak jeśli kablówka stamtąd pobiera sygnał, to czy obniżenie jakości obrazu może być związane z próbą przesunięcia bitów na potrzeby transmisji mundialu na kanałach HD i TVP Sport ?
Awatar użytkownika
SNOL
VIP Expert
Posty: 3585
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:42
Lokalizacja: Wrocław
x 94
x 90
Kontakt:

TVP3

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: SNOL »

Frontowiec pisze:Bardziej to TVP3 zakodują na TVP Stream, bo na satelicie jest kodowany ;)
Dokładnie tak.
tylko prywatne opinie. Tutaj od ponad 12 lat.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 14053
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 17
x 182
Kontakt:

TVP3

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Mnie zaś ciekawi jak tam prace nad jesienną ramówką bo nie trzeba tu ukrywać że wtedy ma być (zgodnie z zapowiedzią pana Prezesa Kurskiego) ponowne przetasowanie pasm lokalnych - ja liczyłbym tu bardziej na ujednolicenie i w miarę możliwości rozszrzenie gdyż na przykłsd blok 21:35 - 22:00 powinien wrócić do ośrodków.
Poland - Aktywnie najlepszy!
amq0
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 05 cze 2018, 21:04

TVP3

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: amq0 »

SNOL pisze:Nieprawda. Przez długi czas TVP3 Warszawa korzystała z opcjonalnego „pasma półrozłącznego” o 12.30, równocześnie nadając pasmo wspólne TVP3. Podobnie było co roku w przypadku rocznic wybuchu Powstania Warszawskiego.
To ciekawe skąd wtedy pozostałe ośrodki pobierają sygnał pasma wspólnego, bo zawsze pobierają sygnał z TVP3 Warszawa
Awatar użytkownika
brk
VIP Expert
Posty: 1866
Rejestracja: 02 wrz 2010, 15:01
Lokalizacja: Katowice
x 15
x 41

TVP3

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: brk »

A ośrodki nie mają przypadkiem połączenia światłowodem z Jasną?
Już 10 rok tutaj.. jak ten czas leci ;D
amq0
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 05 cze 2018, 21:04

TVP3

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: amq0 »

Na jednym z dosyłów DSNG na satelicie jest przekaz TVP3 Warszawa bez logo i z tego dosyłu pozostałe ośrodki pobierają sygnał i nakładają swoje logo.
Kiedyś za czasów programu lokalnego w TVP INFO ośrodki regionalne (oprócz Warszawskiego) pobierały sygnał z TVP INFO/TVP Warszawa z Astry
Frontowiec
VIP Expert
Posty: 4539
Rejestracja: 18 sty 2017, 13:24
Lokalizacja: Szczecin / Kamień Pomorski
x 54
x 162
Kontakt:

TVP3

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Frontowiec »

Wczoraj TVP3 emitowała od 16:55 do 18:00 w ramach Pasma Wspólnego program TVP3 Warszawa ''WAWA Bohaterom'', związku z 74 rocznicą wybuchu Powstania Warszawskiego.
#StopNienawiści (nawet tutaj!)
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 14053
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 17
x 182
Kontakt:

TVP3

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Od 1 września TVP3 wraca do startu ramówki od 07:00 rano.
Poland - Aktywnie najlepszy!
kamil2505
VIP Expert
Posty: 2417
Rejestracja: 25 lip 2008, 17:09
x 13
x 304

TVP3

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kamil2505 »

I chyba wydłużą pasmo lokalne popołudniami w weekendy. Od 1 września wypada pasmo wspólne 20:00-21:00.
Frontowiec
VIP Expert
Posty: 4539
Rejestracja: 18 sty 2017, 13:24
Lokalizacja: Szczecin / Kamień Pomorski
x 54
x 162
Kontakt:

TVP3

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Frontowiec »

@kamil2505 skąd masz te źródło, bo w programie dla prasy dalej jest ramówka do 31.08.
#StopNienawiści (nawet tutaj!)
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 44171
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38
x 3101
x 1369

TVP3

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Trzeciak »

Popatrz na ramówki dla oddziałów. :)
Pozdrawiam, Trzeciak
ODPOWIEDZ

Wróć do „Główne anteny TVP”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości