TVP3
TVP3
Teraz jest już normalnie.
TVP3
Dzisiaj jakieś dziwne rzeczy dzieją się na antenie OPR i TVP3 Warszawa, widać, że są problemy z zespołem emisyjnym. Bardzo często obraz z kamer na warszawę, lecą nie te programy co trzeba, brak reklam i autopromocji.
TVP3
Czemu na TVP Stream nie ma już wszystkich przekazów? W nocy nie było w ogóle, teraz jest 12 oddziałów z 16, bez Warszawy, Białegostoku, Kielc i Lublina.
TVP3
Pewnie jakaś awaria. Już nie pierwszy raz się to zdarzało, że niektóre przekazy poznikały ze strony.
TVP3
A przypomnę, że co rok robią przerwę konserwacyjną od 24:00 do 6:00.
- SNOL
- VIP Expert
- x 138
- x 164
- Kontakt:
TVP3
Od niedawna serwisy informacyjne pasma wspólnego - „Co niesie dzień” i „Dziennik regionów” - opatrzone są podpisem „na żywo” pod logo ekranowym, a premierowe wydania programów czy seriali (np. „Regionalnego magazynu sportowego” i „Meandrów uczuć”) - podpisem „premiera”. W „Dzienniku regionów” reporterzy na końcu relacji przedstawiają się imieniem i nazwiskiem i nazwą ogólnopolskiego programu. To ewidentne próby zwiększenia wśród widzów identyfikacji programów z anteną TVP3.
Od poniedziałku w szczecińskim „Co niesie dzień” wymieniona została muzyka - na bardziej dynamiczną, nowocześniejszą (ma więcej „umcy umcy”). Ale bardziej pasowała mi poprzednia. Nie wiem czy wspominałem Wam kiedyś, że dotychczasowa zawsze przypominała mi rubikową melodię „Wiadomości”, tylko w innej aranżacji niż znana z TVP1. Porównajcie sobie:
Od poniedziałku w szczecińskim „Co niesie dzień” wymieniona została muzyka - na bardziej dynamiczną, nowocześniejszą (ma więcej „umcy umcy”). Ale bardziej pasowała mi poprzednia. Nie wiem czy wspominałem Wam kiedyś, że dotychczasowa zawsze przypominała mi rubikową melodię „Wiadomości”, tylko w innej aranżacji niż znana z TVP1. Porównajcie sobie:
tylko prywatne opinie. Tutaj od 13 lat.
TVP3
@SNOL Też mam takie skojarzenie. Nim doczytałem Twój post do końca, wziąłem się za odtwarzanie nagrań i "Wiadomości" to była moja pierwsza myśl.
TVP3
W związku z rozpoczęciem projektu lekcji telewizyjnych, od jutra poranne pasmo lokalne zostanie skrócone o połowę.
Zobaczymy, czy niektóre ośrodki nie wyłamią się, pozostawiając program lokalny.
Zobaczymy, czy niektóre ośrodki nie wyłamią się, pozostawiając program lokalny.
TVP3
Tak, na pewno po tym, jak TVP ostro promuje te programy ośrodki lokalne tak sobie to oleją
.
Za to raczej nie powinni emitować tego na TVP3 z uwagi właśnie na programy lokalne, tylko na przykład na Dwójce.
Jednakże, jak wspominaliśmy w tematach o OTV, bardzo wiele z nich drastycznie skróciło swoje programy do tego stopnia, że wywalono programy publicystyczne i różne magazyny produkcji własnej na rzecz dokumentów i powtórek

Za to raczej nie powinni emitować tego na TVP3 z uwagi właśnie na programy lokalne, tylko na przykład na Dwójce.
Jednakże, jak wspominaliśmy w tematach o OTV, bardzo wiele z nich drastycznie skróciło swoje programy do tego stopnia, że wywalono programy publicystyczne i różne magazyny produkcji własnej na rzecz dokumentów i powtórek
TVP3
Czy u kogoś w analogowej kablówce albo w analogowym sygnale z instalacji zbiorczej też jest logo z dopiskiem Warszawa i warszawski pasek informacyjny podczas pasma wspólnego?
Bo u mnie w analogowym sygnale z instalacji zbiorczej podczas pasma wspólnego jest logo z dopiskiem Warszawa i warszawski pasek informacyjny.
Bo u mnie w analogowym sygnale z instalacji zbiorczej podczas pasma wspólnego jest logo z dopiskiem Warszawa i warszawski pasek informacyjny.