Belsat TV

Tematyczne stacje nadawane przez Telewizję Polską.
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Belsat TV

Post autor: Axel » 12 gru 2007, 2:48

Wyszukałem sobie właśnie na dekoderze Bielsat ale jak na razie w nocy zastałem tylko plansze informującą kiedy kanał nadaje. Chciałem dwa dni temu nagrać start tego kanału ale niestety miałem problemy i z anteną i z dekoderem (zastępczy Thompson zamiast Echostara :) )

Obrazek

W każdym bądź razie trzeba będzie doglądać tego kanału i patrzeć czy nie marnują sie nasze pieniądze z abonamentu dla TVP. Następnym razem zdam jakąś większą relacje.
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 14895
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 252
x 1254

Belsat TV

Post autor: Karol » 12 gru 2007, 12:36

Ten 3-godzinny program swoją premierę ma w godzinach 18-21, ogólnie przed tym pasmem odbywają się powtórki z dnia poprzedniego.
0 x
Awatar użytkownika
Alan
Mythical VIP
Posty: 474
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:20
Lokalizacja: Westcoast

Belsat TV

Post autor: Alan » 12 gru 2007, 13:21

Z tego transpondera 10773 H przed chwilą zameldowały mi się oprócz Belsat, dwa kanały o nazwie, Stacja2 i Stacja3 z planszą kontrolną TVP.
0 x
"Kiedy się chce otrzymać dobrą odpowiedź, trzeba zadać dobre pytanie"

Obrazek
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Belsat TV

Post autor: Axel » 12 gru 2007, 19:13

Karol pisze:Ten 3-godzinny program swoją premierę ma w godzinach 18-21, ogólnie przed tym pasmem odbywają się powtórki z dnia poprzedniego.
Sprawdziłem i przed godziną 18 cały czas jest plansza a wiec tych powtórkowych pasm chyba tak na prawdę nie ma.

A te testy Stacja2 i Stacja3 z planszą kontrolną TVP tez widziałem. Ciekawe co to takiego ?
0 x
Miro
Obserwator
Posty: 436
Rejestracja: 28 maja 2007, 17:10
Lokalizacja: Chojnice
Kontakt:

Belsat TV

Post autor: Miro » 13 gru 2007, 19:08

Może to testy tvp rozrywka i tvp film?
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 14895
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 252
x 1254

Belsat TV

Post autor: Karol » 13 gru 2007, 21:38

Pasowałoby aby uruchomili ich emisję, przynajmniej testową, bo generalnie już dawno powinni stracić koncesję. TVP Rozrywka już nie wiele brakuje, bowiem KRRiT wszczęła postępowanie odbierające im licencję na nadawanie. Ale cóż - TVP zawsze była faworyzowana przez tego regulatora.
0 x
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Belsat TV

Post autor: Axel » 19 gru 2007, 12:40

Na Bielsacie zawsze około 17:50 leci taki krotki filmik jak przychodzi technik Bielsatu do faceta do mieszkania i instalują razem antenę satelitarna. Wszystko by bylo OK gdyby nie to, że ten filmik jest śmieszny.

Obrazek

Facet ustawia ustawia antenę a technik sprawdza sygnał w tunerze i trwa dialog:

-Prawie dobra, ha?
-Troszke poprawiej !
-Szto ?
-Dalej ! Dawaj
-Jeszcze ?
-Dobra !!!!!!!!!!

Filmik do obejrzenia tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=Sj_b9GaIpPA

Nie rozumiem tylko dlaczego jak ten technik sprawdza sygnał to na ekranie są szumy, przecież chyba w tunerach telewizji cyfrowej nie ma szumów tylko jak juz to czarny obraz i brak sygnału.
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 14895
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 252
x 1254

Belsat TV

Post autor: Karol » 19 gru 2007, 12:45

Człowieku, przecież to tylko film promocyjny, a nie profesjonalny kurs instalacji zestawu satelitarnego. Szumy to tylko efekt... chyba nie spodziewałeś się kwadratowych dropów na ekranie i śmiesznego piszczenia jak to ma miejsce podczas zakłoceń w cyfrówce.
0 x
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Belsat TV

Post autor: Axel » 19 gru 2007, 12:47

No wiadomo, ze to film promocyjny ale to wygląda jak wciskanie kitu dla tych ciemnych Białorusinów, przynajmniej tak to wygląda.

No i ten facet w tym filmie mówi "Sirius, Bielsat !", Ale Bielsat można tez odbierać na Astrze. A wiec moje pytanie jest takie - czy kanał jest dostępny specjalnie na Siriusie bo niektórzy z Białorusi nie mogą odbierać z Astry ? Nie wiem jak to wygląda ale może Astra już jest niedostępna bardziej na wschód Białorusi ?
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 14895
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 252
x 1254

Belsat TV

Post autor: Karol » 19 gru 2007, 12:55

Na satelicie Sirius ma być dostęny od początku 2008 roku. Kanał nadaje teraz w fazie testowej, a przecież nie będą specjalnie nagrywać spotów, w którym zamiast nazwy Sirius występuje Astra - bo póki co tylko tutaj dostępny jest ten kanał.
0 x
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Belsat TV

Post autor: Axel » 09 sty 2008, 1:41

Dzisiaj na Bielsacie jeszcze przed startem o 18 zauważyłem trochę inną plansze z takimi bardziej wyblakłymi kolorami ale wydłużył sie tez czas nadawania o 3 godziny i teraz Bielsat nadaje od 18:00 do 24:00
Obrazek


Zauważyłem też, że w Bielsacie emitowany jest program "Studio Wschód" z TVP Info w języku polskim a u dołu ekranu wyświetlane są napisy po białorusku.
Obrazek


Również obejrzałem kawałek serialu "Ally McBeal" aby przekonać sie w jakiej wersji jest on emitowany. Tłumaczenie jest takie jak w filmach w Rosji i Białorusi czyli z dwoma lektorami - kobietą i mężczyzną. Dialogi wypowiadane przez kobiety w serialu czyta lektorka a przez mężczyzn czyta lektor. Ale tak samo było tez w polskiej wersji serialu "Ally McBeal" gdy po raz pierwszy emitowany byl na Polsacie. Teraz chyba nawet lecą powtórki z tym tłumaczeniem na Fox Life.
Obrazek Obrazek


Pamiętajcie, że to za nasze pieniądze.
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 14895
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 252
x 1254

Belsat TV

Post autor: Karol » 09 sty 2008, 11:44

A myślałem, że za kasę od MSZ :)
0 x
forum-polsat
Użytkownik
Posty: 221
Rejestracja: 17 lut 2007, 19:50
x 1

Belsat TV

Post autor: forum-polsat » 09 sty 2008, 13:52

Axel pisze:Pamiętajcie, że to za nasze pieniądze.
I tak nakłady na tę stację raczej nie są duże... Jest mało własnych produkcji, a większość programów pochodzi z TVP.
0 x
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Belsat TV

Post autor: Axel » 09 sty 2008, 19:56

No to skoro nakłady są niewielkie to gdzie poszło te 16 milionów złotych...?
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 14895
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 252
x 1254

Belsat TV

Post autor: Karol » 09 sty 2008, 20:11

A co to jest 16 mln złotych na kanał telewizyjny? Przecież nie wydaje się ich pierwszego dnia emisji programu, lecz długofalowo. Mają starczyć.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kanały tematyczne TVP”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości