Raczej France24Karol pisze:Polski odpowiednik Russia Today

MEDIA BEZ WYBORU
Raczej France24Karol pisze:Polski odpowiednik Russia Today
A pomyślałeś może, ile mógłby kosztować zespół ludzi mówiących perfekcyjnie po angielsku w Łodzi? Jeśli taki byłby w ogóle możliwy do powstania.adekpabianice pisze:Debilizmem jest to że Poland24 będzie miała siedzibę w Londynie a nie np w Krakowie czy chociażby Łodz (Ano fakt, Polska w ruinie i tu nie można tego stworzyć).
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/tv ... l-kosiarkaszymek48 pisze:Gdzie było podane, że siedziba ma być w Londynie? Zdaje się nie doczytałem czegoś.adekpabianice pisze:Debilizmem jest to że Poland24 będzie miała siedzibę w Londynie a nie np w Krakowie czy chociażby Łodz (Ano fakt, Polska w ruinie i tu nie można tego stworzyć).
... studio lub siedziba tego projektu będzie umiejscowiona poza Polską, a rozważany jest Londyn.
Jeśli jednak mówimy o głównej siedzibie, to mieści się ona w Moskwie.Tomek pisze:Russian Today ma również siedziby w Waszyngtonie (RT America) i Londynie (RT UK).
Tutaj wydaje mi się, że do tych rozmów można wykorzystać do tego obecne placówki TVP przeznaczone dla zagranicznych reporterów + ewentualnie pomieszczenie w Brukseli lub w Strasburgu wykorzystywane dotąd do "Debat Europejskich". Tutaj chodzi też o to, by dobrą jakość uzyskiwać w miarę rozsądnym kosztem.Tomek pisze: Poza tym wyobrażasz sobie sytuację, w której goście przyjeżdżają specjalnie do Polski dla 15-minutowej rozmowy w studiu?Informacje o Polsce można produkować w Polsce, publicystykę na bieżąco już nie za bardzo.
Bez przesady. Przecież w naszym kraju nie brakuje ludzi biegle znających angielski.Tomek pisze:A pomyślałeś może, ile mógłby kosztować zespół ludzi mówiących perfekcyjnie po angielsku w Łodzi? Jeśli taki byłby w ogóle możliwy do powstania.
Dlatego trzeba to zmienić raz na zawsze, a nie być popychadłem ze wschodu i zachodu.michal pisze:Nie wydaje mi się, aby wiele osób było zainteresowanych TV z niewiele znaczącego w UE państwa, jakim jest Polska.
Źródło: Wirtualnemedia.plNadawca w komunikacie poinformował, że „będą odtąd swoim doświadczeniem i wiedzą wspierali prace nad projektem nowego anglojęzycznego środkowoeuropejskiego kanału informacyjnego”.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości