TVP INFO (HD)

Tematyczne stacje nadawane przez Telewizję Polską.
Evil
Junior
Posty: 1405
Rejestracja: 09 sie 2007, 14:46

TVP INFO

Post autor: Evil » 14 lut 2008, 13:14

Ale dzisiaj rano podczas "Poranku TVP Info" belka "na żywo" była przesunięta w lewo tak, że litery N nie było widać.
Teraz jest już wszystko dobrze.
Obrazek
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 13413
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontakt:

TVP INFO

Post autor: Poland » 14 lut 2008, 14:45

Godzinę temu była jakaś konferencja prasowa i tam belka "Na żywo" nie dość ze była za bardzo przysunięta do tyłu to była jeszcze mała a litery były pisane normalnie tzn. nie samymi dużymi literami. Błąd skorygowali po Komentarzach o 14
Poland - Aktywnie najlepszy!
Pawrzes
Użytkownik
Posty: 51
Rejestracja: 28 gru 2007, 19:00

TVP INFO

Post autor: Pawrzes » 14 lut 2008, 19:59

Dziś w programie "Za zamkniętymi drzwiami" w TVP WARSZAWA było o pracy w TVP Info od kuchni. Na końcu programu była wzmianka o nowym studiu i widać było malowanie ścian, montaż oświetlenia i układanie posadzki. Program był nagrany tydzień temu.
Evil
Junior
Posty: 1405
Rejestracja: 09 sie 2007, 14:46

TVP INFO

Post autor: Evil » 14 lut 2008, 20:13

Będzie emisja powtórkowa tego programu?
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 13413
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontakt:

TVP INFO

Post autor: Poland » 14 lut 2008, 21:54

Może ktoś zrzuci na Youtuba jak będzie powtórka ?? To dla reszty forumowiczów :)
Poland - Aktywnie najlepszy!
Evil
Junior
Posty: 1405
Rejestracja: 09 sie 2007, 14:46

TVP INFO

Post autor: Evil » 15 lut 2008, 12:00

Oto co dzisiaj zauważyłem na TVP Info:
Obrazek

Coraz częściej im się tak zdarza.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16668
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

TVP INFO

Post autor: Karol » 15 lut 2008, 12:16

Już naprawili. Moim zdaniem: po 1 - pasek z informacjami powinien znajdować się w tej samej linii co logo TVP Info; po 2 - powinien zaczynać się po prawej stronie logo, jednocześnie będąc z nim złączony. Coś na styl BBC World, tyle że wszystko byłoby trochę wyżej niż tam.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 13413
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontakt:

TVP INFO

Post autor: Poland » 15 lut 2008, 12:53

A według mnie po 3 to wszystko powinno być na takiej wysokości jak wczoraj.
Poland - Aktywnie najlepszy!
Awatar użytkownika
Maciek23
VIP Expert
Posty: 1106
Rejestracja: 05 lip 2006, 13:07

TVP INFO

Post autor: Maciek23 » 15 lut 2008, 13:35

Dzisiaj w napisach końcowych do programu "Komentarze - świat" podano adres internetowy stacji. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że brzmiał on: www.tvpinfo.pl a wiadomo, że Telewizja Polska nie stosuje bezpośrednich adresów z nazwą stacji. No cóż, co robić... Twórcy programu widocznie z internetem nie są na bieżąco ;)
Oczywiście poprawny adres to www.tvp.pl/tvpinfo
Evil
Junior
Posty: 1405
Rejestracja: 09 sie 2007, 14:46

TVP INFO

Post autor: Evil » 15 lut 2008, 16:36

Jednak ogólnie widać, że TVP Info się zmienia. Cały czas testują. Wczoraj belka "na żywo" przez jakiś czas była przesunięta w lewo tak, że nie było widać litery "N" :D Dzisiaj podczas np. Komentarzy Świat była już normalna belka, a teraz w Serwisie Info gdy było łączenie z wysłannikiem w Niemczech belka była przesunięta też w lewo, ale cały napis "na żywo" był już widoczny.

Obrazek

Niewyraźne z lekka.
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

TVP INFO

Post autor: Artu » 15 lut 2008, 16:40

Teraz dopiero testują? Trzeba było przed startem testować. Teraz i tak już chyba mają popapraną opinię.
Paweł Ciupak
Obserwator
Posty: 312
Rejestracja: 02 gru 2007, 12:27
Kontakt:

TVP INFO

Post autor: Paweł Ciupak » 15 lut 2008, 17:24

Artu pisze:Teraz dopiero testują? Trzeba było przed startem testować. Teraz i tak już chyba mają popapraną opinię.
Pewnie nie umieją skonfigurować tego ich „sprzętu najnowszej generacji”, hehe ;).
Obrazek
Awatar użytkownika
glyzewski
Obserwator
Posty: 324
Rejestracja: 04 sty 2008, 18:04

TVP INFO

Post autor: glyzewski » 15 lut 2008, 19:37

Trochę pozmieniali, teraz pozostaje tylko czekać na nowe studio. I jak już kiedyś pisałem - przydało by się tło pod zegarkiem. Mam nadzieję, że jeszcze to zmienią.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16668
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

TVP INFO

Post autor: Karol » 15 lut 2008, 23:02

Artu pisze:Teraz dopiero testują? Trzeba było przed startem testować. Teraz i tak już chyba mają popapraną opinię.
Zobacz sobie filmiki na YouTube z prób robionych noc przed startem TVP Info. To były dopiero jaja :)
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

TVP INFO

Post autor: Artu » 18 lut 2008, 9:33

Widziałem. Po takich testach to powinni już być gotowi do porządnego nadawania. Dla TVP testów nigdy za wiele :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kanały tematyczne TVP”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: m1992 i 17 gości