TVP INFO (HD)

Tematyczne stacje nadawane przez Telewizję Polską.
Awatar użytkownika
Alfernando
Poster
Posty: 1707
Rejestracja: 06 sty 2008, 14:02
Kontakt:

TVP INFO

Post autor: Alfernando » 27 lut 2008, 16:58

mi sie ten pomysł z regionalnymi stacjami metropolitarnymi się nie podoba. Każde województwo powinno być osobno. Z resztą to jeszcze nic pewnego z tymi kanałami regionalnymi więc spokojnie.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 13413
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontakt:

TVP INFO

Post autor: Poland » 27 lut 2008, 19:03

glyzewski bo nie ma na tyle częstotliwości.
Poland - Aktywnie najlepszy!
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16668
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

TVP INFO

Post autor: Karol » 27 lut 2008, 22:21

glyzewski pisze:Jestem za oddzielenie kanałów regionalnych od TVP Info, ale dlaczego nie mogą nadawać naziemnie TVP Info i TVP 3 ???
Musieliby wykorzystać dwa razy więcej częstotliwości. Pomijając fakt, że wolnych częstotliwości nie ma, a generalnie zasięg TVP Info/TVP3 jest poszerzany bardzo rzadko, to wchodzą w grę olbrzymie koszty utrzymania nadajników oraz opłat za zajmowane pasmo.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 13413
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontakt:

TVP INFO

Post autor: Poland » 05 mar 2008, 9:26

Jak donoszą Wirtualnemedia już w kwietniu (na początku) ruszy studio TVP INFO połączone z newsroomem.
Poland - Aktywnie najlepszy!
Miro
Obserwator
Posty: 436
Rejestracja: 28 maja 2007, 17:10
Lokalizacja: Chojnice
Kontakt:

TVP INFO

Post autor: Miro » 05 mar 2008, 10:40

kisiel205 pisze:Jak donoszą Wirtualnemedia już w kwietniu (na początku) ruszy studio TVP INFO połączone z newsroomem.
wow :D Ciekawe czy się grafika trochę zmieni...
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 13413
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontakt:

TVP INFO

Post autor: Poland » 05 mar 2008, 11:08

Mam nadzieje że serwis nie będzie wtedy taki jak w Lublinie a będzie taki jak w Katowicach.
Poland - Aktywnie najlepszy!
Evil
Junior
Posty: 1405
Rejestracja: 09 sie 2007, 14:46

TVP INFO

Post autor: Evil » 05 mar 2008, 12:19

kisiel205 pisze:Jak donoszą Wirtualnemedia już w kwietniu (na początku) ruszy studio TVP INFO połączone z newsroomem.
Czyli jak przeniosą się do nowo wybudowanego budynku.
Swoją drogą, dzisiaj koło 10 pasek informacyjny znowu był wyżej, ale teraz już jest normalnie.
Awatar użytkownika
glyzewski
Obserwator
Posty: 324
Rejestracja: 04 sty 2008, 18:04

TVP INFO

Post autor: glyzewski » 05 mar 2008, 18:32

kisiel205 pisze:Jak donoszą Wirtualnemedia już w kwietniu (na początku) ruszy studio TVP INFO połączone z newsroomem.
Może w końcu TVP Info stanie się prawdziwą telewizją informacyjną. Mam nadzieję, że poprawią grafikę.
anonymus
Użytkownik
Posty: 51
Rejestracja: 05 mar 2008, 20:09

TVP INFO

Post autor: anonymus » 05 mar 2008, 20:15

glyzewski pisze:
kisiel205 pisze:Jak donoszą Wirtualnemedia już w kwietniu (na początku) ruszy studio TVP INFO połączone z newsroomem.
Może w końcu TVP Info stanie się prawdziwą telewizją informacyjną. Mam nadzieję, że poprawią grafikę.
No i proszę wystarczy oglądać tvp info dziś po 20:00. Nie ma newsroomu ale jest lepszy zegar i pasek. Może niedługo poprawią jakość obrazu?
Paweł Ciupak
Obserwator
Posty: 312
Rejestracja: 02 gru 2007, 12:27
Kontakt:

TVP INFO

Post autor: Paweł Ciupak » 05 mar 2008, 20:18

Ech, tak sobie włączyłem przed chwilą przypadkiem na TVP Info (bodajże na „Minęła 20” [1]), i widzę, że modły chyba zostały wysłuchane – otóż wreszcie zmieniono czcionkę zegara na jakąś normalną, wyśrodkowano go, a z lewej strony paska wstawiono pole z napisami „kraj”, „świat” itd.

[1] A oni nadal ciągną sprawę o abonamencie. Ech.
Obrazek
Awatar użytkownika
glyzewski
Obserwator
Posty: 324
Rejestracja: 04 sty 2008, 18:04

TVP INFO

Post autor: glyzewski » 05 mar 2008, 20:24

Naprawdę coraz lepiej. Postarali się.
Daję screeny:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
projektor.ols
Użytkownik
Posty: 195
Rejestracja: 31 lip 2007, 17:15
Lokalizacja: Igristoje
Kontakt:

TVP INFO

Post autor: projektor.ols » 05 mar 2008, 20:29

Uprzedziłeś mnie! :]

Co do zmian: taki sobie drobiażdżek, a cieszy... :)

Jednak i tak mi coś jeszcze nie pasuje. Belka "Kraj/Świat" powinna się zaczynać od loga TVP Info. ;)
Odkąd ostatnio ściszałem telewizor to mnie tu nie ma.
// Telewizja jest dla słabych.
Awatar użytkownika
glyzewski
Obserwator
Posty: 324
Rejestracja: 04 sty 2008, 18:04

TVP INFO

Post autor: glyzewski » 05 mar 2008, 20:34

projektor.ols pisze:Uprzedziłeś mnie! :]

Co do zmian: taki sobie drobiażdżek, a cieszy... :)

Jednak i tak mi coś jeszcze nie pasuje. Belka "Kraj/Świat" powinna się zaczynać od loga TVP Info. ;)
Zgadzam się, ale to może jeszcze poprawią.
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

TVP INFO

Post autor: Axel » 05 mar 2008, 20:44

Co do zegara nad logo to jest to chyba ten sam co był na samym początku TVP Info, ale i tak jest on lepszy niż ten co był ostatnio.
Pomysł z belkami "Kraj", "Świat" itd. jest bardzo dobry.

Jeszcze mogli by coś zrobić belką"na żywo" bo raz jest krótsza a raz szersza... Poniżej dwa zapy zrobione w ciągu kilku minut, gdzie widać, że raz belka "na żywo" jest krótsza a raz szersza.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
pop
Obserwator
Posty: 452
Rejestracja: 19 sty 2008, 17:17

TVP INFO

Post autor: pop » 05 mar 2008, 20:48

Axel pisze:Pomysł z belkami "Kraj", "Świat" itd. jest bardzo dobry.
Pomysł na to miał ktoś w Ameryce kilkanaście lat temu. Jak na razie TVP Info nie ma żadnych pomysłów. Kto to w ogóle ogląda?
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kanały tematyczne TVP”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości