TVP INFO (HD)

Tematyczne stacje nadawane przez Telewizję Polską.
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1371
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kpc21 »

A osioł ciągle jest?
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
Awatar użytkownika
Peter Parker
VIP Expert
Posty: 1200
Rejestracja: 21 wrz 2007, 22:38
Lokalizacja: Dolna Łužyca
x 1

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Peter Parker »

Oczywiście :D Teleplotki bez komentatora to nie Teleplotki :D
Damhan
Użytkownik
Posty: 21
Rejestracja: 20 lut 2008, 17:04

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Damhan »

Ostatnio uważniej obserwuję łączenia z reporterami na TVP Info i nie jestem z nich zadowolony. Chyba każdy zgodzi się, że kostki na mikrofonach w obrębie jednego serwisu powinny być jednakowe lub chociaż zbliżone do siebie. Tymczasem może wypaść tak, że co łączenie, to inna kostka (nowa TVP Info z symbolem >>, stara bez tego symbolu, jej lokalne odmiany i co najgorsze- zupełnie niepasująca granatowa TVP). Rozumiem, że struktura TVP jest dość złożona, ale moim zdaniem powinno się zrobić coś takiego jak w Gdańsku i Szczecinie, gdzie dostarczono po jednej kostce TVP Info i jest ona używana przy łączeniach z tym kanałem, a w obrębie lokalnych ośrodku, dalej pozostają obecne kostki. Pytanie tylko czemu zrobiono tak bodaj tylko w trzech przypadkach (w Krakowie uczyniono to, tylko z nieaktualną już kostką). Przecież to chyba niewielki koszt. Może są jakieś plany, aby to jakoś ujednolicić?
Awatar użytkownika
SNOL
VIP Expert
Posty: 3619
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:42
Lokalizacja: Wrocław
x 106
x 108
Kontakt:

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: SNOL »

Damhan pisze:...nowa TVP Info z symbolem >>, stara bez tego symbolu, jej lokalne odmiany i co najgorsze- zupełnie niepasująca granatowa TVP...
Z wymienionych przez Ciebie najbardziej podoba mi się kostka z samym logo TVP INFO i małą białą ramką dookoła (bez »). Jeszcze lepiej by było, gdyby tej ramki nie było, czyli logo zajmowałoby całą ściankę kostki. Ale co ja tam mogę... Czasami jak oglądam telewizję, to uważam, że gdybym to ja zarządzał danym kanałem, to wszystko by było idealnie... :P haha
tylko prywatne opinie. Tutaj od ponad 12 lat.
anonymus
Użytkownik
Posty: 51
Rejestracja: 05 mar 2008, 20:09

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: anonymus »

Strona http://www.tvp.pl/tvpinfo Nie działa z powodu przenosin. Obecnie portal http://www.tvp.pl to wersja beta Teraz jedyna strona to http://www.tvp.info
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Artu »

Zrobiłem te 2 zapy jakiś czas temu. Widać na nich podwójną belkę "na żywo"
ObrazekObrazek ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SNOL
VIP Expert
Posty: 3619
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:42
Lokalizacja: Wrocław
x 106
x 108
Kontakt:

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: SNOL »

MEDIA2.PL pisze:Święta w TVP Info
Michał Rogowicz, 2 grudnia 2008, godz. 16:17
INFO w swoich programach będzie szeroko przedstawiać m.in. polskie tradycje świąteczne oraz podobieństwa i różnice w obchodzeniu Bożego Narodzenia na świecie
24 grudnia:
- Komentarz Świąt (wydanie świąteczne), godz. 17.15, (...)
- Pasterska z Jasnej Góry, godz. 00.00. (...)
26 grudnia:
- Londyńczycy, godz. 14.00,
- Komentarz Świąt (wydanie świąteczne), godz. 17.15,
http://media2.pl/media/44146-swieta-w-t ... mpaign=rss
Pozostawię bez komentarza karygodne błędy serwisu Media2.pl.
Przede wszystkim chodziło mi jednak o podkreślony fragment - "Londyńczycy". Czy to jest możliwe, aby drugiego dnia Świąt TVP INFO pokazała odcinek tego serialu? Czy może kolejny błąd redakcji? A może program o takiej nazwie, jak serial TVP1? Jeśli ktoś będzie miał więcej informacji na ten temat, to proszę o poinformowanie tutaj. :)
tylko prywatne opinie. Tutaj od ponad 12 lat.
Awatar użytkownika
burli
Użytkownik
Posty: 60
Rejestracja: 19 cze 2006, 19:08
Lokalizacja: Gdańsk Chełm
Kontakt:

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: burli »

W serwisie prasowym TVP podała, że od 1 stycznia znika TVP Info z anteny naziemnej. Kanał ten będzie dostępny tylko satelitarnie. Naziemnie jego miejsce zajmą stacje metropolitarne.
Można być moderatorem media2, ale można też być chamem.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17442
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 577
x 2826

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Gdzie Ty to tam widzisz?
Awatar użytkownika
TiM
VIP Expert
Posty: 3894
Rejestracja: 31 maja 2008, 23:06
x 17

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: TiM »

burli pisze:W serwisie prasowym TVP podała, że od 1 stycznia znika TVP Info z anteny naziemnej. Kanał ten będzie dostępny tylko satelitarnie. Naziemnie jego miejsce zajmą stacje metropolitarne.
Bezsensowny krok w tył. Rozumiem że mają za dużo widzów? :P Tym bardziej że np w takim Cyfrowym Polsacie nie ma TVP INFO. I jak mam je oglądać? Z Astry może? :P Nie opłaca się robić ''zeza'' dla jednego kanału (przynajmniej dla mnie). Trudno, pozostaje mi o wiele lepsze Polsat News. TVP po raz kolejny pokazuje jak traktuje widzów.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17442
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 577
x 2826

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Tylko, że nigdzie nie widzę takiego komunikatu.
Spooky
VIP Expert
Posty: 921
Rejestracja: 03 paź 2007, 15:34
Lokalizacja: Szczecin
x 2
x 3

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Spooky »

Ja również, ogólnie to niemożliwe żeby tak nagle znikneło.
Awatar użytkownika
burli
Użytkownik
Posty: 60
Rejestracja: 19 cze 2006, 19:08
Lokalizacja: Gdańsk Chełm
Kontakt:

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: burli »

Gdzieś głęboko zakopane to było. Jutro się dokopię ponownie, bo teraz nie mam czasu.
Można być moderatorem media2, ale można też być chamem.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17442
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 577
x 2826

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Jakby się tak zastanowić, to jest to akurat bzdura. Rozumiem burli, że rządzisz na konkurencyjnym forum, a Media2 słabo sobie radzi merytorycznie, ale nie łącz portalu z forum, bo nie mają prócz adresu i logotypu wiele wspólnego. Nie wyobrażam sobie, żeby TVP powróciła do starej koncepcji telewizji regionalnej a TVP Info przeniosła na satelitę, bo po pierwsze nie ma pieniędzy na utrzymanie ośrodków terenowych, a po drugie ich informacyjny szajz po prostu dał by d*py ustępując wtedy oglądalnością konkurencyjnemu TVN24.
Awatar użytkownika
SNOL
VIP Expert
Posty: 3619
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:42
Lokalizacja: Wrocław
x 106
x 108
Kontakt:

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: SNOL »

Karol pisze:Nie wyobrażam sobie, żeby TVP powróciła do starej koncepcji telewizji regionalnej a TVP Info przeniosła na satelitę, bo po pierwsze nie ma pieniędzy na utrzymanie ośrodków terenowych...
Do tego kilka dni temu TVP oficjalnie podała, że wstrzymuje się z jakimikolwiek decyzjami ws. stacji metropolitalnych aż do momentu wyjaśnienia spraw abonamentowych i ostatecznej wersji ustawy medialnej przygotowanej (bodajże) przez koalicję PO-PSL (albo KP PO, tak naprawdę to jeden pies :) ).
tylko prywatne opinie. Tutaj od ponad 12 lat.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kanały tematyczne TVP”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość