TVP INFO (HD)

Tematyczne stacje nadawane przez Telewizję Polską.
Awatar użytkownika
glyzewski
Obserwator
Posty: 324
Rejestracja: 04 sty 2008, 18:04

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: glyzewski »

Program Studio Wschód zyskał (chyba od dzisiaj) nowe studio. Moim zdaniem w porównaniu do poprzedniego to jest to rewelacja.

Zapy:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
michal
VIP Expert
Posty: 2930
Rejestracja: 06 sie 2008, 14:55
x 6
x 18

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: michal »

Jestem pod wrażeniem. Ta scenografia jest naprawde piękna. Uważam że naprawde się postarali. Oby wiecej takich dobrych zmian było. Wiecie może czy zmienili czołówkę?
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2942
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 15
x 38

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Studio jest tak piękne, że aż mam ochotę powiedzieć - czemu tak nie wygląda studio do Newsów? Styl tego studia jest bardzo nowoczesny a jednocześnie inny od konkurencji. Wspaniałe.
Awatar użytkownika
glyzewski
Obserwator
Posty: 324
Rejestracja: 04 sty 2008, 18:04

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: glyzewski »

michal pisze:Wiecie może czy zmienili czołówkę?
Tak zmienili, wygląda tak jak ten obrazek z napisem Studio Wschód przy logo na ekranie. Wszystko byłoby ok, na początku animacja z napisem Studio Wschód, ale dalej to już tylko nieruchomy obrazek i muzyka tak jak przy poprzedniej czołówce, dlatego nie jest to zbyt ciekawe. Mam nadzieję, że to w najbliższym czasie poprawią.

A co do studia, to tak jak już pisałem bardzo mi się podoba, mam tylko nadzieję, że wykorzystają je jeszcze może w innym programie, bo w Studiu Wschód nie widać go zbyt często, dlatego że główna część programu to rozmowy z gośćmi za granicą i to ich właśnie widzimy w tym czasie na ekranie.
Awatar użytkownika
TiM
VIP Expert
Posty: 3901
Rejestracja: 31 maja 2008, 23:06
x 19

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: TiM »

No, no no :D. Studio na prawdę świetne. Po lekkiej modyfikacji można by nawet go używać do serwisów informacyjnych. A co do studio, to mam fragment Magazynu Świat transmitowane w studio Panoramy:
http://www.youtube.com/watch?v=HHf4_jnx ... annel_page
Awatar użytkownika
Ice
VIP Expert
Posty: 2669
Rejestracja: 06 mar 2008, 21:35
x 8

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Ice »

TiM pisze:Studio na prawdę świetne. Po lekkiej modyfikacji można by nawet go używać do serwisów informacyjnych.
Marzenia ściętej głowy. :P To studio nie pasuje do serwisów informacyjnych TVP INFO, ale do podobnych programów jak ''Studio Wschód''? Czemu nie.
michal
VIP Expert
Posty: 2930
Rejestracja: 06 sie 2008, 14:55
x 6
x 18

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: michal »

TiM pisze:No, no no :D. Studio na prawdę świetne. Po lekkiej modyfikacji można by nawet go używać do serwisów informacyjnych. A co do studio, to mam fragment Magazynu Świat transmitowane w studio Panoramy:
http://www.youtube.com/watch?v=HHf4_jnx ... annel_page
Co to scenografii Magazynu Świat to zauważyłem ze za prowadzącym widać tło z książkami bardzo podobne do tego z Gościa Jedynki. Wiecie czy to nie jakiś element scenografii GJ którego użyto do Magazynu Świat?
Awatar użytkownika
SNOL
VIP Expert
Posty: 3633
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:42
Lokalizacja: Wrocław
x 108
x 121
Kontakt:

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: SNOL »

glyzewski pisze:... na początku animacja z napisem Studio Wschód, ale dalej to już tylko nieruchomy obrazek i muzyka tak jak przy poprzedniej czołówce, dlatego nie jest to zbyt ciekawe...
Nieprawda. Czołówka jest taka, jaką mamy okazję podziwiać na filmie http://www.youtube.com/watch?v=62OVsthz4TE&fmt=18 od momentu 2:13, na szczęście z dotychczasową genialną muzyką Lorenca (ale niestety trochę skróconą). Sytuacja, o której piszesz, to przerwa na "Serwis" o 17.30 - wtedy właśnie puszczana jest animacja z wchodzącym napisem "Studio Wschód", a później nieruchoma i przez to beznadziejnie wyglądająca plansza. Zgadzam się, powinni to zmienić (chociaż... od 2007 roku nie umieli, dzisiaj podczas zmiany oprawy również, to wątpię w szybką zmianę).
glyzewski pisze:...mam tylko nadzieję, że wykorzystają je jeszcze może w innym programie, bo w Studiu Wschód nie widać go zbyt często, dlatego że główna część programu to rozmowy z gośćmi za granicą i to ich właśnie widzimy w tym czasie na ekranie...
Szkoda by było, żeby tak kapitalne studio marnowało się od niedzieli do piątku. Można by emitować stamtąd chociażby "Magazyn świat". Hej! A może "Komentarz świat"? (... chyba się zagalopowałem). Zauważyłem jednak coś ważnego: napis na ścianie po lewej stronie jest najprawdopodobniej stały, więc przy innych programach musiano by zmieniać kadrowanie, żeby nie znalazł się w kadrze.
Co do niewykorzystania studia podczas sobotniego programu, to podejrzewam, że nadal Maria Przełomiec będzie zapraszała gości do telewizji. Brakuje mi jedynie ruchu, jakiejś prezentacji albo powitania na stojąco przy ekranie lub komentarza którejś z infografik przy nowiutkich lcd. Teraz jest ku temu okazja.
Podświetlenie, ogromna przestrzeń, kosmiczny stół (przypomina mi statki kosmiczne z amerykańskich filmów sci-fi :)), wszystko błyszczące, sterylne i dopracowane. To studio jest genialne! Mam nadzieję, że dzięki nowemu budynkowi TVP będziemy otrzymywali coraz więcej cieszących oko pomieszczeń (warto wspomnieć o "Kontakcie" TVP2 z holu budynku przy Samochodowej). Wreszcie rozwiązano problem chaosu na ekranie, nie uświadczymy już ogromnego logotypu "SW" z kulą ziemską, który "siedział" w jednym miejscu (do tego nieodpowiednim, bo prawie na środku ekranu) przez kilkanaście miesięcy. Button pod zegarkiem jest wg mnie najlepszym miejscem na wrzucanie wizytówek wszelakich magazynów.

Jeszcze małe spostrzeżenie: studio przypomina mi jedno z pomieszczeń BBC News, chyba stamtąd emitowane są jakieś serwisy informacyjne i magazyn filmowy. Różnica jest taka, że w BBC wszędzie używają okrągłych stołów, trochę w stylu polskiego serwisowego.
tylko prywatne opinie. Tutaj od 13 lat.
michal
VIP Expert
Posty: 2930
Rejestracja: 06 sie 2008, 14:55
x 6
x 18

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: michal »

Moją propozycją jest to aby także minęła 20-ta była nadawana z tego studia. Przyjżyjmy się rozwiązaniu z CT24 który wg. Mnie jest dla TVP Info wzorem godnym naśladowania. Oni mają dwa studia. Pierwszy jest newsroom a drugim jest to całkiem ładne studio które wykorzystują do wielu programów.
http://www.ct24.cz/vysilani/10095449466 ... -udalosti/
http://www.ct24.cz/vysilani/2009/03/26/ ... komentare/
http://www.ct24.cz/vysilani/10095426857-interview-ct24/
http://www.ct24.cz/vysilani/2009/03/27/ ... -studio-6/
Wiec czemu TVP Info nie mogło by tak zrobić?
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2942
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 15
x 38

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Dlaczego nie mogło by? Bo jest TVP INFO a nie ČT24. Po za tym to studio zostało wybudowane bo kompletnie nie radzili sobie w starym w którym równolegle powstają Události na główną antenę ČT a tych wydań troszkę jest. Zresztą w ČT mają od zawsze problemy z pomieszczeniami i nasze TVP INFO bije ich na łeb na szyję. No bo co to jest w tym ČT24? Malutkie pomieszczenie z obrotowymi "boxami" na których z czterech stron są umieszczone różne tapety i po przewróceniu na odpowiednią stronę mogą tworzyć cztery różne dekoracje dla programów :-)
halina_650403
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 03 kwie 2009, 21:41

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: halina_650403 »

tvp3 kto teraz wami żądzi?
Awatar użytkownika
SNOL
VIP Expert
Posty: 3633
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:42
Lokalizacja: Wrocław
x 108
x 121
Kontakt:

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: SNOL »

Chętnie zraportowałbym powyższego posta do admina (doskonale się do tego nadaje), ale jest to dobry moment, żeby poinformować o zmianie na stanowisku szefa TVP Info. Dzisiaj użytkownik antybiedoszybiorz z YT oświecił mnie, że został nim Robert Głowacki, niegdyś prowadzący "Kurier 3" TVP3! Czytając jego nazwisko w depeszach, kompletnie nie skojarzyłem z osobą. Zobaczcie, kto [i teraz piszę jak halina_650403 ^^] teraz żądzi tvp3 :/ : http://www.youtube.com/watch?v=oPvOosktCcA&fmt=18
A nad "Wiadomościami" i "Panoramą" czuwa Jacek Cholewiński, który ostatnio zniknął z anteny TVP Info.
tylko prywatne opinie. Tutaj od 13 lat.
michal
VIP Expert
Posty: 2930
Rejestracja: 06 sie 2008, 14:55
x 6
x 18

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: michal »

SNOL pisze:Zobaczcie, kto [i teraz piszę jak halina_650403 ^^] teraz żądzi tvp3 :/ : http://www.youtube.com/watch?v=oPvOosktCcA&fmt=18
Cóż, Ja znam osoby które nie widzą różnicy miedzy TVP3 Regionalną a TVP INFO co mnie naprawde załamuje. Jakieś dwa miesiące temu rozmawiałem na przerwie z moim nauczycielem od Geografii na temat elektrowni atomowych i powołałem się na pewien reportarz na ten temat który kiedyś był w nieistniejącej już TVP3 Regionalnej. Kiedy to nauczyciel usłyszł to powiedział "Jak to, istnieje nadal TVP3"! Ja mu mówie że nie a na jej miejscu jest TVP INFO to mi odpowiedział słowami... "to to samo"!
A tak w ogóle to wiecie co się przez ostatni rok działo z Robertem Głowackim? Wiem tyle że już chyba od roku nie prowadził Obiektywu TVP Białystok.
Awatar użytkownika
telefan
Obserwator
Posty: 690
Rejestracja: 11 maja 2008, 18:36
x 4
x 14

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: telefan »

Widział ktoś logo TVP Kielce na błękitnym tle? Zobaczcie:
Obrazek
michal
VIP Expert
Posty: 2930
Rejestracja: 06 sie 2008, 14:55
x 6
x 18

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: michal »

To już było w tym temacie więc widziałem.
We wczorajszych Tematach Dnia TVP Kraków była rozmowa z Elżbietą i Andrzejem Lisowskimi - autorami programu Światowiec która dotyczyła tematu gdzie wybrać się na wakacje i wspomniano o wyjątkowym setnym wydaniu Światowca. Mam do Was pytanie. Czy oglądacie Światowca i co o nim sądzicie. Ja uważam że to naprawde ciekawy program z którego wiele można się dowiedzieć na temat podróży. Jako ciekawostkę dodam że E.A. Lisowskich znam osobiście.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kanały tematyczne TVP”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości