TVP INFO (HD)

Tematyczne stacje nadawane przez Telewizję Polską.
Awatar użytkownika
MazowszeSercePolski
Obserwator
Posty: 351
Rejestracja: 12 paź 2009, 17:14

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: MazowszeSercePolski »

Co do wpadki to troche nie rozumiem całego postu ,ale już w szczegoły nie wnikam.Co do napisu "Na żywo" to widać że był 16:9 a znajdował sie pod logiem TVP Info.
Obrazek
Awatar użytkownika
Maciek23
VIP Expert
Posty: 1107
Rejestracja: 05 lip 2006, 13:07
x 1

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Maciek23 »

Nie był on w żadnym 16:9, letterboxie itp... Napis "Na żywo" zawsze jest w tym miejscu podczas emisji z Gdańska, jest zawsze trochę przerwy między logiem a napisem "na żywo". Nie ma się co podniecać :P
CiachooStatysta
Użytkownik
Posty: 182
Rejestracja: 10 paź 2009, 23:47
Kontakt:

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: CiachooStatysta »

Ka.mil !

Przepraszam za błędy językowe.Miałem( i nadal mam) awarię Worda i po prostu źle sprawdził gramatykę oraz czy tekst jest napisany poprawnie. Bardzo was przepraszam.
------
Wracając do TVP Info to wczoraj w nocy przez chwilę można było zobaczyć logo TVP3.Niestety nie miałem pod ręką aparatu ani telefonu.
Czy wiecie dlaczego Gdański oddział TVP łączy się bardzo szybko z TVP2? Wystarczy kilka sekund planszy i już jest Gdański program.
Wiecie może jak oni to tak szybko robią ?
michal
VIP Expert
Posty: 2929
Rejestracja: 06 sie 2008, 14:55
x 5
x 18

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: michal »

Podobnie jest w przypadku TVP Kraków ale podczas łączenia TVP Info z TVP Kraków. W tym przypadku bardzo krótko idzie ident TVP Info a potem już jest pełny ident TVP Kraków. A jeśli mowa o przełączaniu pasma z TVP2 na ośrodki regionalne to cały czas jest emitowany stary ident TVP Kraków. http://www.youtube.com/watch?v=5Q2eGsnxMeE Czy moglibyście powiedzieć jakich identów Wasze ośrodki używają do przełączania programu z TVP2 na ośrodki?
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1371
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kpc21 »

Czy wiecie dlaczego Gdański oddział TVP łączy się bardzo szybko z TVP2? Wystarczy kilka sekund planszy i już jest Gdański program.
Żeby jak najlepiej wykorzystać ten krótki czas, jaki daje centrala ośrodkom regionalnym na ich programy?
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
domi
Junior
Posty: 895
Rejestracja: 27 lip 2008, 11:37
x 16
x 65

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: domi »

TVP INFO pokazuje teraz z innego miejsca Warszawę przed programami. Kamera jest na jakimś budynku i pokazuje ulicę. Poprzedni widok był lepszy, bo od razu było widać, że to Warszawa, a teraz nie widać nawet PKiN.
Awatar użytkownika
Ama18
VIP Expert
Posty: 1981
Rejestracja: 19 paź 2008, 20:04
x 109
x 148
Kontakt:

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Ama18 »

"Na jakimś budynku" - kamera jest ustawiona w siedzibie newsroomów i pomieszczeń, w których są realizowane programy informacyjne TVP - na placu Powstańców.
Awatar użytkownika
Mattatyah_LION
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 21 wrz 2009, 8:30
Lokalizacja: Głogów
Kontakt:

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Mattatyah_LION »

Moim zdaniem tak czy siak poprzedni widok był lepszy...
Awatar użytkownika
kamilasty
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 14 sie 2008, 19:02
Lokalizacja: Kraków

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kamilasty »

Wydaje mi się, że kamera na moście świętokrzyskim przechodzi jakiś przegląd techniczny czy coś w tym rodzaju. Być może została uszkodzona po ostatnim ataku zimy. Miejmy nadzieje, że usterka zostanie naprawiona w niedługim czasie.
Awatar użytkownika
Peter Parker
VIP Expert
Posty: 1200
Rejestracja: 21 wrz 2007, 22:38
Lokalizacja: Dolna Łužyca
x 1

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Peter Parker »

Ktoś narzekał, że nie ma tickera flash na TVP.INFO - otóż wkrótce takowy się pojawi: http://www.tvp.info/files/tvp-info/swf/ ... latest.xml ;)
WDCmaniak
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 21 wrz 2008, 23:09
Kontakt:

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: WDCmaniak »

Kto prowadził wczoraj program "Minęła Dwudziesta" ? Pytam, bo przegapiłem początek, a na tvp.pl jest ucięte nagranie.
Awatar użytkownika
SNOL
VIP Expert
Posty: 3614
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:42
Lokalizacja: Wrocław
x 104
x 107
Kontakt:

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: SNOL »

Była to Dorota Gajewska, która coraz częściej prowadzi programy TVP Info, ostatnio także "Rozmowę dnia" o 16.00. Warto dodać, że od 1 października na antenie nie pojawia się Mariusz Pietrasik, dotychczasowa "twarz" programu "Minęła dwudziesta". Prowadzący zniknął na początku wakacji i nie było go aż do - bodajże - 29 września, kiedy odmieniony (nowy garniak, brak okularów) poprowadził raz czy dwa rozmowę o 16.00. Od tamtej pory nie widziałem go ani razu w TVP Info. Teraz jako główni prezenterzy "Minęła..." przedstawiani są Danuta Holecka, Małgorzata Wyszyńska i Piotr Kraśko (przedwczoraj ze strony programu usunięto zdjęcie Pietrasika i zamieszczono fotografie aktualnych prowadzących: http://www.tvp.pl/publicystyka/polityka ... dwudziesta ).
tylko prywatne opinie. Tutaj od ponad 12 lat.
Awatar użytkownika
Ama18
VIP Expert
Posty: 1981
Rejestracja: 19 paź 2008, 20:04
x 109
x 148
Kontakt:

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Ama18 »

Ciekawostka - dzisiaj zadebiutował w TVP Info nowy ident - "Info Sobota". Grafika, jak i muzyka są bardzo podobne do czołówki "Info Poranka" (zamiast koloru żółtego pojawia się szary/biały).

Szykuje się nam zatem zmiana nazwy weekendowych "poranków" (lub i pasm z całego dnia), bo czy wprowadzaliby nową czołówkę na jeden dzień?

Przy okazji pytanie - czy wyemitowano kiedyś "Pogodę dla aktywnych"? Wczoraj chciałem zobaczyć ten program - lecz zamiast niego ujrzałem... reklamy ;) Chyba, że zmieniono porę nadawania (z piątku z godz. 22:35).
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 14253
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 18
x 191
Kontakt:

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

W ramówce na sobotę i niedziele przy nazwach serwisów widnieje końcówka "Weekend" więc może niedługo ujrzymy czołówkę "Info Weekend".
Poland - Aktywnie najlepszy!
matik199000
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 24 paź 2009, 19:24

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: matik199000 »

no co ty powiesz????
tak juz pisze przynajmniej rok!!!

witam jestem nowym urzytkownikiem
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kanały tematyczne TVP”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości