TVP INFO (HD)
TVP INFO (HD)
Jako ciekawostkę dodam, że przegląd prasy po 6:45 był dość nietypowy - pojawiły się niszowe czasopisma poradnikowe, muzyczne, a nawet... dla wędkarzy. 

POZDRAWIAM | MANIEQ
#WolneMedia
#WolneMedia
TVP INFO (HD)
Mnie ciekawi, kto w razie nieobecności Anny Popek będzie miał za nią zastępstwo.
- PLTelewizja2016
- Obserwator
- x 150
- x 42
- Kontakt:
TVP INFO (HD)
Bardziej bym powiedział, że to morning show w stacji ogólnej niż informacyjnej. Źle to nie wypada. Ciepła grafika i przyjemna muzyka.
TVP INFO (HD)
Motyw spoczko, wykonanie ujdzie, ale ten efekt budzika i jego dźwięk strasznie irytują
TVP INFO (HD)
Szkoda tylko, że Suskiego - zwłaszcza o tak wczesnej porze - nie można odzobaczyć.
To pasmo w paśmie w kanale newsowym w dni robocze uważam za zbyteczne, zrobione jakby specjalnie pod Popek.
Żółć scenografii i motyw dźwiękowy budzika przywołały wspomnienia dawnego „Pulsu o poranku”, logo zaś łudząco podobne do Polsat Music, słabe - a poziom graficzny od 2016 roku nie budził większych zastrzeżeń.
To pasmo w paśmie w kanale newsowym w dni robocze uważam za zbyteczne, zrobione jakby specjalnie pod Popek.
Żółć scenografii i motyw dźwiękowy budzika przywołały wspomnienia dawnego „Pulsu o poranku”, logo zaś łudząco podobne do Polsat Music, słabe - a poziom graficzny od 2016 roku nie budził większych zastrzeżeń.
- Poland
- VIP Expert
- x 25
- x 301
- Kontakt:
TVP INFO (HD)
Jestem ciekawe jak tymi kolorami przyodzieją nowe studio TVP Info które to już wkrótce zostanie oddane do użytku 

Poland - Aktywnie najlepszy!
TVP INFO (HD)
Gdyby studio obecnie używane przez TVP Info stało puste, to mogli by tam zostawić "Wstaje Dzień", przynajmniej nie musieliby tych kanap przesuwać.
- Poland
- VIP Expert
- x 25
- x 301
- Kontakt:
TVP INFO (HD)
Puste raczej stać nie będzie - możliwe że będzie tam kanał anglojęzyczny o ile on w ogóle powstanie 

Poland - Aktywnie najlepszy!
- SNOL
- VIP Expert
- x 159
- x 183
- Kontakt:
TVP INFO (HD)
Ktoś, kto o tej porze regularnie oglądał Info, może doznać poważnego szoku, widząc Popek i rozmowy o stylizacjach. Dziwny pomysł. W takiej sytuacji pokusiłbym się o inaczej wyglądające belki w tym paśmie, bo kolejny szok czeka na widza, który pięć minut wcześniej widzał w tym samym miejscu „paski grozy” o „totalnej opozycji”.
Poza tym od wczoraj poranne pasmo od 5.30 do 10.30 ma... łącznie pięciu prowadzących. Jak tak dalej pójdzie, przestaną mieścić się razem w studiu.
Poza tym od wczoraj poranne pasmo od 5.30 do 10.30 ma... łącznie pięciu prowadzących. Jak tak dalej pójdzie, przestaną mieścić się razem w studiu.
Tylko prywatne opinie. Tutaj od ponad 13 lat.
TVP INFO (HD)
Skoro "Wstaje dzień" ma swoją oprawę serwisów czy Pogody to faktycznie powinni też wyróżnić się oprawą ekranową.
Swoją drogą faktycznie tematyka poruszana w tym programie mocno kontrastuje z ogólnym przekazem stacji informacyjnej. Ja rozumiem taką luźniejszą formę w sobotę jak już podobnie było za czasów ciemnego studia ale prawie codziennie to już lekka przesada.
Aż strach pomyśleć co będzie dalej, może powrócą "Teleplotki" z pamiętnym osiołkiem na końcu.
Swoją drogą faktycznie tematyka poruszana w tym programie mocno kontrastuje z ogólnym przekazem stacji informacyjnej. Ja rozumiem taką luźniejszą formę w sobotę jak już podobnie było za czasów ciemnego studia ale prawie codziennie to już lekka przesada.
Źr.: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/a ... uje-plotkiW rozmowie z portalem Wirtualnemedia.pl dyrektor Telewizyjnej Agencji Informacji Jarosław Olechowski podkreśla, że przeformatowanie poranka jest początkiem zmian w TVP Info, które będą wprowadzane wraz z uruchomieniem nowego studia w Warszawie przy Placu Powstańców.
Aż strach pomyśleć co będzie dalej, może powrócą "Teleplotki" z pamiętnym osiołkiem na końcu.

POZDRAWIAM, Medyk24
TVP INFO (HD)
Próbują w ten sposób poprawić oglądalność?
TVP INFO (HD)
Trochę dziwnie to wygląda, gdy Marta Kielczyk, ubrana figlarnie, w tej cukierkowo-śniadaniowej scenografii najpierw wymienia żarciki z Popek, a potem - jak gdyby nigdy nic - zaczyna opowiadać, że szaleniec zastrzelił iluś tam ludzi w USA, że ktoś zmarł i jest pogrzeb...PLTelewizja2016 pisze:Dla zainteresowanych kilka fragmentów i czołówki z pasma "Wstaje Dzień"
Przypomina mi to bardzo szybko zdjęty z TVP Kultura program "Kierunek kultura"- tam też zastosowano śniadaniówkową formułę, co skończyło się groteską, bo goście deliberowali o głodzie drugowojennym siedząc przy stole zastawionym pięknie pokrojonymi, egzotycznymi owocami...
TVP INFO (HD)
Jakoś w transmitowanym na antenie Polsatu porannym paśmie Polsat News nie muszą uciekać się do tego typu zabiegów żeby wygrywać z konkurencją, zresztą lifestylowe "Dzień dobry Polsko" także przygrywało z "Nowym dniem".m1992 pisze:Próbują w ten sposób poprawić oglądalność?
POZDRAWIAM, Medyk24
TVP INFO (HD)
Ja mam nadzieję, że jak będzie nowe studio TVP Info, to zmienią realizację "Nie da się ukryć". Ten green/bluebox wygląda kiepsko. Liczę także, że będą rozpoczynać program czołówką.