TVP INFO (HD)

Tematyczne stacje nadawane przez Telewizję Polską.
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 44776
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38
x 3364
x 1492

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Trzeciak »

Jak można dowiedzieć się z wątku o TVP Regionalnej - (nowe) TVP Info jest już ponownie dostępne w TVP Stream. Żeby było ciekawie - dostępny jest on pod linkiem TVP Warszawa.
Pozdrawiam, Trzeciak
Awatar użytkownika
Medyk24
VIP Expert
Posty: 10954
Rejestracja: 31 lip 2011, 11:37
x 529
x 1302

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Medyk24 »

Trzeciak: podałem tę informację już wcześniej, swoją drogą u mnie TVP INFO jest normalnie dostępne w zakładce o takim samym tytule, a nie TVP Warszawa :)
POZDRAWIAM > Medyk24
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 9159
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk
x 140
x 284

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Direct »

Pzet pisze:A u mnie (nadajnik Tarnów/Góra św. Marcina) ciągle nie ma TVP Info w DVB-T. Dalej mam dwie wersje TVP Regionalnej. Czy gdzieś indziej jest podobnie?
Przed chwilą w TVP Info poinformowano, że w rejonie Podkarpacia zarówno na MUX-1, jak i na MUX-3 do 30 września nadawana będzie TVP Regionalna. Powodem są wybory uzupełniające do Senatu.
Pozdrawiam, Direct
Awatar użytkownika
Medyk24
VIP Expert
Posty: 10954
Rejestracja: 31 lip 2011, 11:37
x 529
x 1302

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Medyk24 »

Zap z nieco inną wersją pilnej belki:
Obrazek
POZDRAWIAM > Medyk24
Awatar użytkownika
Mateusz44
VIP Expert
Posty: 1424
Rejestracja: 07 maja 2012, 7:01
x 33
x 65

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Mateusz44 »

Ciekawie wykorzystany stolik przy videowallu. Czołówka taka sobie, ale jakoś to wygląda.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
[ Spoiler ]
david90
Użytkownik
Posty: 177
Rejestracja: 07 sie 2013, 9:48
x 2

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: david90 »

Myślę, że w Panoramie Dnia użyją do kadrowania kranu kamerowego (w ogóle zdziwiłem się, że takowy zagościł w nowym studiu), bo już od blisko 6 godzin TVP Info serwuje nam to samo i zrobiło się, z lekka mówiąc, nudno (mowa o Serwisach INFO) :)
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
TiM
VIP Expert
Posty: 3902
Rejestracja: 31 maja 2008, 23:06
x 19

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: TiM »

Bardzo sympatyczne są te nowe kadry w "Pulsie Polski". Tylko te czerwone kwadraty powinny jak najszybciej zniknąć z ekranów.
Awatar użytkownika
Medyk24
VIP Expert
Posty: 10954
Rejestracja: 31 lip 2011, 11:37
x 529
x 1302

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Medyk24 »

Dokładnie, cały dzień te czerwone kwadraciki, mogliby to chociaż urozmaicić tzn. część ekranów wyświetlałoby np. logo danego programu.
POZDRAWIAM > Medyk24
david90
Użytkownik
Posty: 177
Rejestracja: 07 sie 2013, 9:48
x 2

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: david90 »

TiM: Również jestem tego zdania. Zamiast kwadracików mogliby wyświetlać loga programów, bądź inne tło, byle nie kwadraty! :)

Przepraszam, że piszę to co inni, ale w komórce piszę nieco wolniej niż w komputerze i w tym czasie inni zdążą dodać swoje posty :P
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
Jacek_TVPinfo
Obserwator
Posty: 745
Rejestracja: 17 sie 2008, 18:18

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Jacek_TVPinfo »

W końcu porządna pętla serwisowa przed 17:30. Brawo! I jeszcze jakby Aga odczekała ze 3 sekundy, po wejściu na antenę, to był by miód i orzeszki.
Spooky
VIP Expert
Posty: 922
Rejestracja: 03 paź 2007, 15:34
Lokalizacja: Szczecin
x 2
x 3

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Spooky »

Trzeciak pisze:Jak można dowiedzieć się z wątku o TVP Regionalnej - (nowe) TVP Info jest już ponownie dostępne w TVP Stream. Żeby było ciekawie - dostępny jest on pod linkiem TVP Warszawa.
O takich rzeczach to proponuję pisać w wątku o TVP Stream. Zresztą już ktoś tą kwestię tam poruszył.
Awatar użytkownika
Mattatyah_LION
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 21 wrz 2009, 8:30
Lokalizacja: Głogów
Kontakt:

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Mattatyah_LION »

teraz już stream działa dobrze - tvp info w miejscu tvp info
Awatar użytkownika
Medyk24
VIP Expert
Posty: 10954
Rejestracja: 31 lip 2011, 11:37
x 529
x 1302

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Medyk24 »

Nowe tło do łączeń z reporterem, moim zdaniem brakuje tylko podpisów miejsc :
Obrazek
POZDRAWIAM > Medyk24
Salvador
Użytkownik
Posty: 171
Rejestracja: 10 sie 2013, 13:04

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Salvador »

Ma ktoś nagraną pętle która była przed serwisem o 17:30?
pavl6
Junior
Posty: 1109
Rejestracja: 06 cze 2009, 20:32
x 1

TVP INFO

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: pavl6 »

Znowu po wprowadzeniu nowej oprawy kolor paska pilnej wiadomości jest nie do końca dobry. Powinni ustawić taki kolor, jaki był, czyli trochę ciemniejszy czerwony.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kanały tematyczne TVP”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości