TV4 (HD)

Dział poświęcony ogólnopolskim kanałom Grupy Polsat.
Awatar użytkownika
kacper3100
Thinker
Posty: 5679
Rejestracja: 06 lut 2016, 9:13
x 188
x 223
Kontakt:

TV4 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kacper3100 »

Ten ident jest z okazji z 100-lecia niepodległości?
Awatar użytkownika
mateusz_71
VIP Expert
Posty: 2916
Rejestracja: 08 cze 2013, 9:46
Lokalizacja: Wrocław
x 185
x 74
Kontakt:

TV4 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mateusz_71 »

TV4 podczas zapowiedzi kilku pozycji programowych używa obecnie belki z odpowiednią informacją. Wcześniej pojawiał się dżingiel "ogłoszenie nadawcy".
vlcsnap-00025.png
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 43761
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38
x 2967
x 1273

TV4 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Trzeciak »

I to nie pierwszy raz. Już w latach 2013-2015 pojawiała się ta belka, tyle że obok logo ekranowego. :)
Pozdrawiam, Trzeciak
Frontowiec
VIP Expert
Posty: 4539
Rejestracja: 18 sty 2017, 13:24
Lokalizacja: Szczecin / Kamień Pomorski
x 54
x 162
Kontakt:

TV4 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Frontowiec »

TV4 zaczęła powtarzać ''Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia''. Emisja od poniedziałku do piątku o godz. 10:00.
#StopNienawiści (nawet tutaj!)
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 43761
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38
x 2967
x 1273

TV4 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Trzeciak »

mateusz_71 pisze:W TV4 pojawia się nowy "ident" - z orłem.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SebSNjv ... e=youtu.be[/youtube]
Od poniedziałku na bazie tej animacji Czwórka ma dżingle reklamowe oczywiście z logo stacji. :)
Pozdrawiam, Trzeciak
ManiakTV
Obserwator
Posty: 418
Rejestracja: 05 wrz 2018, 12:10
x 23
x 19

TV4 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: ManiakTV »

Polsat dla TV4 umieścił flage Polską, obok loga a nad flagą liczba 100 - oznaczająca jako STO latek Niepodległości w Polsce!
leszczak
Użytkownik
Posty: 89
Rejestracja: 17 mar 2010, 15:33
x 2
x 23

TV4 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: leszczak »

Nie wiem, czy ktoś już o tym pisał ale nie znalazłem tej informacji na forum. Otóź: 4 w wersji HD ma od jakiegoś czasu w logo dopisek HD w tym samym miejscu co 6, czyli na górze po prawej stronie. Nie wiem kiedy to zmienili. Logo teraz wygląda bardziej subtelnie. Przynajmniej robi takie wrażenie. Choć Polsatowski dopisek HD też nie był wcale brzydki
Karol
Administrator
Posty: 16900
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 508
x 2371

TV4 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Właśnie miałem o tym wspomnieć. Jednak wolę styl "HD" Polsatu niż TV6 :-)
Awatar użytkownika
waldus_5
Junior
Posty: 1281
Rejestracja: 25 sty 2009, 16:12
x 2

TV4 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: waldus_5 »

Zmiana zauważalna, też nie wiem od kiedy.
Dla mnie na plus, lubię jak informacja o jakości HD jest "subtelna" np. Canal+, a nie nachalna jak w HBO czy tvn HD. Jednocześnie uważam, że to krok w dobrą stronę, czekam aż inne stacje (w tym TVP, Polsat, tvn) trochę przestaną tak bić tym HD, kiedyś to miało sens, ale na dzień dzisiejszy to takie cebulactwo ....
▲waldus_5
leszczak
Użytkownik
Posty: 89
Rejestracja: 17 mar 2010, 15:33
x 2
x 23

TV4 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: leszczak »

Może to jakiś etap powolnego wycofywania z logotypów kanałów Polsatu dopisku HD? Najpierw usuną go z logotypow a pozniej po cichu usuną w ogole? Wszak HD jest już standardem nawet w mniejszych, lokalnych telewizjach.
Awatar użytkownika
mateusz_71
VIP Expert
Posty: 2916
Rejestracja: 08 cze 2013, 9:46
Lokalizacja: Wrocław
x 185
x 74
Kontakt:

TV4 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mateusz_71 »

Natomiast logo w TV4 SD jest teraz animowane podczas wejścia na ekran - tak samo jak do tej pory było tylko w wersji HD. Animacja pojawia się od 10 listopada (pojawienie się ozdobnika przed świętem Niepodległości), a w wersji kolorowej została ona wprowadzona w nocy z 12 na 13 listopada.
vlcsnap-00001.png
Karol
Administrator
Posty: 16900
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 508
x 2371

TV4 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Powód zmiany logotypu może być bardziej prozaiczny - jakaś zmiana w sposobie emisji sygnału. Wcześniej nie można było na logo nakładać znaczka "HD", bo był jego częścią (tak jak w Polsat HD, TVN HD, itd.), trzeba było generować oddzielny logotyp dla wersji SD i HD. Teraz wystarczy wrzucić dopisek tekstowy obok logo i wszystko pewnie jedzie z jednego playoutu - stąd animacja logo pojawiła się także w wersji SD. Zabieg stosowany w kanałach tematycznych TVN. Napis specjalnie wrzucany jest tylko do wersji HD.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 13706
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 15
x 154
Kontakt:

TV4 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Ciekawe czy po jakimś czasie to wejdzie też do stacji polsatowskich bo ten napis HD psuje trochę od strony estetycznej.
Poland - Aktywnie najlepszy!
leszczak
Użytkownik
Posty: 89
Rejestracja: 17 mar 2010, 15:33
x 2
x 23

TV4 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: leszczak »

Niby playout może i taki sam, logo to samo (tylko z dopiskiem) ale na przykład inne oznaczenie wiekowe już różni HD od SD na Polsatowskich kanałach :)
ManiakTV
Obserwator
Posty: 418
Rejestracja: 05 wrz 2018, 12:10
x 23
x 19

TV4 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: ManiakTV »

Od soboty ( w każdy weekend) Flinstonowie!
I co dziwne, oznaczenie jako 12+
ODPOWIEDZ

Wróć do „Główne anteny Polsatu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości