trzykrotnie widziałem zapowiedź tego filmu, za każdym razem szedł w formacie kinowym, a grafika była w 16:9 (wchodziłą na czarne pasy), coś od początku było nie tak.Tektura pisze:Pan i Pani Smith w formacie kinowym. Polsat oczywiście rozsunął obraz w pionie do 16:9, prawdopodobnie jest to nieudany Pan/Scan do 16:9, bo logo i trójkąt są takie, jak w oprawie 4:3.
[url]http://img2.picbite.com/2011/02/14/277497dgpqf.jpg[/url]
Polsat (HD)
Polsat (HD)
▲waldus_5
-
- Użytkownik
Polsat (HD)
Podobnie było z filmem "Artur i Minimki", który leciał w Wigilię - zapowiedź w formacie kinowym, sam film również w takim formacie, lecz rozciągnięty do 16:9 i ze starym (dużym) logiem i trójkątem.
-
- Junior
- x 2
Polsat (HD)
I jeszcze był jeden amerykański film, co realizowany w 2003 roku przez Paramount Pictures. Film też w tym formacie, lecz tak samo rozciągnięty. Nie pamiętam jednak tytułu.
http://www.youtube.pl/telefilmkoden2 - mój profil na YouTube
Polsat (HD)
Fantastyczne, ale to jest temat o kanale Polsat a nie o platformie Cyfrowy Polsat.
Swoją drogą widzę, że niektórzy lubią dokuczać Polsatowi i o tym co złe, zaraz tworzy się dyskusja, jaki to Polsat zły, niedobry i co on im niestworzonego zrobił, a o tym co dobre, to cisza.
Swoją drogą widzę, że niektórzy lubią dokuczać Polsatowi i o tym co złe, zaraz tworzy się dyskusja, jaki to Polsat zły, niedobry i co on im niestworzonego zrobił, a o tym co dobre, to cisza.
Polsat (HD)
A co złego zrobiła?
- SzymonNP
- VIP Expert
- x 568
- x 106
- Kontakt:
Polsat (HD)
Ja mam pytanie, gdyż zablokowali wątek Polsat HD, czy wszyscy abonenci Cyfrowego Polsatu mogli w środę wieczorem odbierać sygnał Polsatu HD, tak jak z DVB-T?
- Peter Parker
- VIP Expert
- x 1
- x 1
Polsat (HD)
Wszyscy abonenci CP posiadający dekoder HD mogą oglądać Polsat HD.
Polsat (HD)
Zamknięcie wątku jest jawną dyskryminacją !!! Wątek TVN HD i TVN HD+1 mają się jak najlepiej, polsat HD zamknięto bo podobno równie dobrze można pisać tu ( z czym się po części zgadzam)SzytrWielki pisze:Ja mam pytanie, gdyż zablokowali wątek Polsat HD, czy wszyscy abonenci Cyfrowego Polsatu mogli w środę wieczorem odbierać sygnał Polsatu HD, tak jak z DVB-T?
▲waldus_5
Polsat (HD)
Wątek o TVN HD zostanie zamknięty.
Uspokój się z tymi wykrzyknikami - to nie jest na to miejsce. Dziecinadę możesz uprawiać na satkurier.pl czy innych sat portalach.
Ramówki obu kanałów są TAKIE SAME więc nie ma powodu dla którego należałoby tworzyć dodatkowy bałagan i tworzyć dla nich takie same wątki.
Nie uznaję głosów sprzeciwu.
Wracamy do tematu.
Uspokój się z tymi wykrzyknikami - to nie jest na to miejsce. Dziecinadę możesz uprawiać na satkurier.pl czy innych sat portalach.
Ramówki obu kanałów są TAKIE SAME więc nie ma powodu dla którego należałoby tworzyć dodatkowy bałagan i tworzyć dla nich takie same wątki.
Nie uznaję głosów sprzeciwu.
Wracamy do tematu.
Polsat (HD)
Wracając do dyskusji o LM na kanale w jakości HD,to z tego co mi się wydaje to cały czas nadawał mecze LM na tym programie,czyli od września 2009. Dziwi mnie dlaczego n reaguje dopiero po ponad roku. Dla mnie Polsat i Polsat HD to jeden program tylko w innej jakości,a Polsat ma prawo pokazywać jeden mecz Champions League tygodniowo.
Moje ulubione stacje tv: Eurosport,Polsat Sport,Polsat News,Polsat,kanały TVP.
Moje ulubione stacje radiowe: PR1 i RMF FM
Moje ulubione stacje radiowe: PR1 i RMF FM
Polsat (HD)
Aktualnie na Polsacie leci film "Suma wszystkich strachów" w formacie kinowym i znowu widzimy nienaturalne rozciągnięcie obrazu do 16:9. Podczas zapowiedzi tego filmu wszystko było wyświetlane prawidłowo, właśnie w formacie CinemaScope.
Polsat (HD)
mam taką hipotezę może Polsat założył że filmy powinny być wyświetlane w formacie kinowym,zwłaszcza te nowsze, doszedł też do wniosku że za dużo czarnego było by w telewizorach 4:3 gdyby dokładali pasy kinowe i dokładają tylko jedne, letterboxu które pewnie i tak nie giną na telewizorach 16:9, gdzie całośc może wyglądac ciekawe, takie uszczęśliwianie wszystkich.
▲waldus_5