TV6 (HD)

Dział poświęcony ogólnopolskim kanałom Grupy Polsat.
Awatar użytkownika
AtoMan
VIP Expert
Posty: 3255
Rejestracja: 06 maja 2007, 21:39
Kontakt:

Szóstka (TV6)

Post autor: AtoMan » 02 sty 2015, 17:17

Pewnie to przejdzie, chociaż nie powinno - nie przy takim układzie sił. Powinni dostać ultimatum - trzymają się koncesji albo ją tracą.
dość
Conan
VIP Expert
Posty: 898
Rejestracja: 30 lip 2008, 8:12

Szóstka (TV6)

Post autor: Conan » 02 sty 2015, 17:26

Byłem przekonany, że oni już dawno mają koncesję uniwersalną, bo w ramówce jakoś nie widzę programów adresowanych do młodzieży, ale zapewne rozumiem to pojęcie inaczej niż stacja i KRRiT.
Awatar użytkownika
Dejmian
VIP Expert
Posty: 2042
Rejestracja: 01 sie 2009, 16:03

Szóstka (TV6)

Post autor: Dejmian » 20 sty 2015, 17:01

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego na "TV6" nie da się "rozciągnąć" obrazu, czyli pozbyć się tych czarnych pasów odpowiednią opcją w pilocie? Na Polsat 2 ta opcja działa, tylko nie na "Szóstce".
10 lat na forum! :)
Awatar użytkownika
Peter Parker
VIP Expert
Posty: 1200
Rejestracja: 21 wrz 2007, 22:38
Lokalizacja: Dolna Łužyca

Szóstka (TV6)

Post autor: Peter Parker » 20 sty 2015, 17:32

TV6 nadaje w stałym 16:9 (czarne pasy nakładane są przez nadawcę, nie przez telewizor). Zauważ, że logo Polsatu 2 jest na obrazie, natomiast TV6 na czarnych pasach właśnie.
Awatar użytkownika
Medyk24
VIP Expert
Posty: 10372
Rejestracja: 31 lip 2011, 11:37

Szóstka (TV6)

Post autor: Medyk24 » 20 sty 2015, 17:42

Podobna zresztą sytuacja występuję w TVP1 i TVP2 w wersji HD.
POZDRAWIAM, Medyk24
Awatar użytkownika
Dijon
VIP Expert
Posty: 6375
Rejestracja: 28 gru 2009, 21:48

Szóstka (TV6)

Post autor: Dijon » 20 sty 2015, 20:31

Ale przy kanale HD inaczej się nie da, bo nadaje w 1920x1080 na sztywno, a programy w 4:3 zawsze będą mieć te czarne pasy po bokach (pillarbox). A każdy kanał SD taki jak Szóstka ma możliwość (chociaż teoretycznie, ale pewnie nie ma takich możliwości technicznych) wykorzystania funkcji WSS, która pozwala na dynamiczną zmianę formatu obraz między 16:9 i 4:3, tak jak to robi wiele innych kanałów SD.
dawid99
Junior
Posty: 1479
Rejestracja: 26 lut 2014, 14:38

Szóstka (TV6)

Post autor: dawid99 » 20 sty 2015, 20:33

Podejrzewam, że nie da się tego zmienić.
Tak samo było kiedyś jak do niektórych programów wgrywali napisy, których nie można było wyłączyć.

Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 8970
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk

Szóstka (TV6)

Post autor: Direct » 20 sty 2015, 21:00

Dalej wgrywają. Cywilizowane stacje nadają napisy DVB lub chociaż za pomocą teletekstu, ale nie TV6 - tu panują odmienne standardy.
Pozdrawiam, Direct
odziom91
Użytkownik
Posty: 113
Rejestracja: 22 maja 2012, 14:47
Kontakt:

Szóstka (TV6)

Post autor: odziom91 » 26 sty 2015, 0:58

Od kiedy "Szóstka" nadaje teletekst z "Czwórki"? Czyżby to jakieś przymiarki do własnego teletekstu? :)
Awatar użytkownika
zesepo
VIP Expert
Posty: 2378
Rejestracja: 12 lut 2012, 13:42
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Szóstka (TV6)

Post autor: zesepo » 26 sty 2015, 12:49

Chyba Czwórka z Szóstki ;)
https://www.facebook.com/forummedia2
____________________________

Cztery lata na forum! 02.2012 - 02.2016 O0
Johnny
Obserwator
Posty: 408
Rejestracja: 05 lut 2010, 22:36

Szóstka (TV6)

Post autor: Johnny » 09 lut 2015, 1:52

Koniec Szóstego zmysłu na TV6. Na profilu TL zbierają zapisy na ostatnie darmowe wróżby a te darmowe wróżby były właśnie na potrzeby programu SZ, który nie jest na żywo.
Jak długi byłby nos TVNu gdyby TVN był pinokiem?
Conan
VIP Expert
Posty: 898
Rejestracja: 30 lip 2008, 8:12

Szóstka (TV6)

Post autor: Conan » 12 lut 2015, 15:29

Po zakończeniu drugiej emisji "Miodowych lat" i "Całkiem nowych lat miodowych" Szóstka będzie emitować serial w tym samym paśmie po raz trzeci.
Awatar użytkownika
murao22
Użytkownik
Posty: 229
Rejestracja: 31 gru 2013, 23:22

Szóstka (TV6)

Post autor: murao22 » 12 lut 2015, 15:49

Nic dziwnego - zapewne serial ma bardzo dobrą oglądalność.
Obrazek
Awatar użytkownika
Dominik
VIP Expert
Posty: 2467
Rejestracja: 25 sie 2010, 13:03

Szóstka (TV6)

Post autor: Dominik » 18 lut 2015, 11:33

Od dziś Szóstka przestała nadawać program w sztywnym formacie 16:9. Tym samym dołączyła do innych cywilizowanych stacji ;)
pablo21
Obserwator
Posty: 646
Rejestracja: 12 lut 2012, 19:29

Szóstka (TV6)

Post autor: pablo21 » 19 lut 2015, 19:22

Przenieśli nadawanie TV6 do siedziby Polsatu tak jak wcześniej rok temu TV4 przenieśli. Długo to trwało ale doczekaliśmy się tego :-) Koniec wreszcie ze sztywnymi napisami na ekranie i ze sztywnym 16:9 podczas emisji materiałów w 4:3 :-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Główne anteny Polsatu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości