Polsat 2 (HD)

Dział poświęcony ogólnopolskim kanałom Grupy Polsat.
Awatar użytkownika
person253
Obserwator
Posty: 314
Rejestracja: 23 maja 2008, 14:27
Lokalizacja: Polska
x 3
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: person253 »

Ah...
To były dopiero czasy...
:D
Pozdrawiam.
www.media2.pl
Awatar użytkownika
pop
Obserwator
Posty: 452
Rejestracja: 19 sty 2008, 17:17

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: pop »

Można usunąć post - pomyliły się tematy. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Maciek23
VIP Expert
Posty: 1107
Rejestracja: 05 lip 2006, 13:07
x 1

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Maciek23 »

arczi13_90 pisze:A jednak nie zakodują :)
http://media2.pl/media/35391-polsat-2-j ... ciami.html
A jednak zakodują i to już w sierpniu :P
http://www.polsat2.com.pl/20080710_opis_oferty2.html
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 14295
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 18
x 191
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Czyli jesienią możemy się spodziewać "programowej rewolucji". Dla takich rzeczy warto zakodować sygnał. Tylko jestem ciekawy kto kupi te dekodery.
Poland - Aktywnie najlepszy!
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17459
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 577
x 2839

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Wątpię, że będzie to rewolucja. Bezpłatna emisja Polsatu 2 jest po prostu nieopłacalna, ponieważ jeśli chodzi o Polskę, to Polsat nic na tym kanale nie zarabiał. A co może się tam pojawić... np. niektóre transmisje sportowe, które pojawiają się także na antenie głównej, a które dotąd rzeczywiście nie mogły być prezentowane z uwagi na licencje.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 14295
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 18
x 191
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Tak samo chyba programy rozrywkowe typu "Jak oni śpiewają".
Poland - Aktywnie najlepszy!
Awatar użytkownika
Kryterium0
VIP Expert
Posty: 1354
Rejestracja: 21 lip 2006, 23:08
x 19
x 172

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kryterium0 »

Polsat zauważył w końcu, że ten kanał ma jakiś potencjał - w ostatnim czasie prawie dobił do 1 % udziałów. To sporo jak na kanał powtórkowy, skierowany do Polonii.
Sprzedaż reklam też zaczęła przynosić spółce pewne profity. Jednak, aby dalej rozwijać sprzedać oraz podnosić oglądalność trzeba zaproponować widzom nowe programy - kolejna powtórka "Awantury o kasę" raczej nie przejdzie. Dotychczas wiele programów nie mogli wyemitować ze względu na ograniczenia dystrybucyjne narzucone w licencji. Teraz, gdy zakodują sygnał będą mogli do woli puszczać programy, które już były w Polsacie, albo te, które nie były przez główną antenę wyemitowane, a są już zakupione i czekają.

Tak, czy inaczej - kwestią czasu było podjęcie decyzji o zakodowaniu :)
Awatar użytkownika
majkel
Użytkownik
Posty: 70
Rejestracja: 23 kwie 2008, 20:00

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: majkel »

kisiel205 pisze:Tylko jestem ciekawy kto kupi te dekodery.
dekodery są dla sieci kablowych i platform cyfrowych nie dla indywidualnych odbiorców
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 14295
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 18
x 191
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

To całkowicie zmienia postać rzeczy. Wracając do Polsatu 2 coś czuje że ten kanał może przeżyć swoją drugą młodość czyli inaczej mówiąc powrócić do profilu sprzed 2000 roku. Przez to Polsat 2 może stać się stać stacją ogólnotematyczną taką jak Polsat 1 czy Czwórka.
Poland - Aktywnie najlepszy!
zalotnik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 25 lut 2008, 17:26

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: zalotnik »

A właściwie to jak nazywa się ten dekoder który ma oferować Polsat2?
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17459
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 577
x 2839

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Taka informacja chyba tylko dla sieci kablowych, którym ten dekoder będzie oferowany :)
Awatar użytkownika
Ice
VIP Expert
Posty: 2669
Rejestracja: 06 mar 2008, 21:35
x 8

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Ice »

kisiel205 pisze:Polsat 1.
Co to za stacja?
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 14295
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 18
x 191
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Ice pisze:
kisiel205 pisze:Polsat 1.
Co to za stacja?
Ta stacja to inaczej mówiąc główna antena Polsatu :)
Poland - Aktywnie najlepszy!
Awatar użytkownika
embi
Junior
Posty: 1006
Rejestracja: 07 paź 2007, 19:13
Lokalizacja: kuj.-pom.
x 1
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: embi »

Hehe, nie wiem czy wiesz Kisiel, ale główny Polsat to po prostu POLSAT a nie POLSAT 1.
Polsat-Włącz Emocje!
Evil
Junior
Posty: 1405
Rejestracja: 09 sie 2007, 14:46
x 2

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Evil »

No i Polsat 2 emituje programy Polsatu News. Obecnie leci "Debata".
ODPOWIEDZ

Wróć do „Główne anteny Polsatu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości