Strona 12 z 35

Polsat 2 (HD)

: 11 wrz 2008, 20:39
autor: Kazik
Racja jeśli ktoś mieszka np. w Ameryce to przecież choć trochę znak ten język , a Ci co są tam już od kilku lat potrafią już się nim dobrze posługiwać więc po co im by było oglądanie amerykańskiego serialu z polskim lektorem który i tak już leciał tam kilka lat temu. A tak po za tym nie wieże w zmianę ramówki bo niby co tam miało by się pojawić , pewnie będą nowsze powtórki których tam jeszcze nie było typu Misiek Koterski Show , aha no i po co by robili reklamy z tymi serialami komediowymi , obyczajowymi i sensacyjnymi jakby mieli je wywalić z ramówki , coś czuje że się przeliczą.

Polsat 2 (HD)

: 11 wrz 2008, 20:52
autor: wojt.20
Jak już to chodziło mi o rozdzielenie kanału Polsat 2 na dwa kanały - Polsat International (dla Polonii) - nie dostępny w Polsce i Polsat 2 - z ofertą podobną do ITV2 ,czyli właśnie tanie amerykańskie seiale, talk-showy, soap opery i powtórki z głównej anteny . Trudne i kosztowne to by nie było.

Polsat 2 (HD)

: 13 wrz 2008, 16:46
autor: Majkell
wojt.20 pisze:i Polsat 2 - z ofertą podobną do ITV2 ,czyli właśnie tanie amerykańskie seiale, talk-showy, soap opery i powtórki z głównej anteny . Trudne i kosztowne to by nie było.
Taki kanał już jest - to Polsat główny. ;) Tanie amerykańskie seriale, polskie soap opery, niekończące się powtórki seriali z minionych lat (a więc z głównej anteny ;) ). Po co drugi taki? :P

Polsat 2 (HD)

: 19 wrz 2008, 11:11
autor: wwe19989
nie wiem czy to już było ale na polsacie 2 pojawiły się oznazcenia wiekowe.
konkretnie zielone kółko przy dniu kangura.

Polsat 2 (HD)

: 19 wrz 2008, 11:13
autor: Kamil
Z tego co pamiętam Polsat 2 raczej zawsze emitował oznaczenia wiekowe - taki obowiązek jest nakładany na nadawców emitujących program z Polski. Dlatego też np. oznaczeń wiekowych nie ma na Vivie która program emituje o ile się nie mylę z Zjednoczonego Królestwa.

Polsat 2 (HD)

: 22 wrz 2008, 14:29
autor: Poland
Ciekawe kiedy wystartuje nowa ramówka Polsatu 2 ?? Według mnie na pewno nie wystartuje ona z zakodowaniem sygnału tylko późnej ale jak będzie zobaczymy.

Polsat 2 (HD)

: 06 paź 2008, 11:50
autor: Poland
Przepraszam że pisze post pod postem ale znana jest już data startu nowej ramówki Polsatu 2 - listopad
:) Informację tą znalazłem na WM.

Polsat 2 (HD)

: 17 paź 2008, 21:38
autor: Kpc21
A ciekaw jestem jak teraz Polsat 2 - po zakodowaniu sygnału - nadaje sygnał za granicę :)

Sygnał koduje się zwykle po to, żeby nie można było oglądać programu za granicą. Z tego powodu np. FTA nie nadają TVP1 i TVP2. A Polsat 2 jest kanałem typu International, czyli skierowanym dla Polaków mieszkających poza granicami kraju. Ostatnio nawet zaczęli nadawać zapowiedzi po angielsku.

Polsat 2 (HD)

: 17 paź 2008, 21:43
autor: Axel
Bo teraz Polsat 2 za granicą legalnie mogą odbierać tylko zagraniczni operatorzy kablowek. W Ameryce jedną z firm, która udostępnia Polsat 2 jest chyba firma pana Eugeniusza Strzałki (pan od TV PolMusic) nazwy tej firmy nie pamiętam w tej chwili. Zresztą na stronie www.polsat2.com.pl w dziale "Jak odbierać ?" jest napisane, że kanał można odbierać m.in. w Australii, USA i Nowej Zelandii.

Polsat 2 (HD)

: 17 paź 2008, 21:57
autor: Karol
W USA Polsat 2 dystrybuowany jest za pośrednictwem platformy Globecast. Pan Strzałka jedyne co może w celu odebrania tego kanału zrobić, to sprzedać antenę satelitarną i ją zamontować. Zresztą, to oszust.

Jego firma to International Satellite Links, ale jej strona aktualnie nie działa.

Polsat 2 (HD)

: 18 paź 2008, 0:13
autor: Kazik
Pragnę poinformować że dnia 18.10.08 o godzinie 0:04 został zakodowany sygnał FTA.

Dziwi mnie jedna rzecz jak oni chcą mieć kanał polonijny jeśli tam mają być amerykańskie seriale.

Polsat 2 (HD)

: 18 paź 2008, 10:21
autor: Spooky
A to dziś to już wiem co to za puste okno na jednym z kanałów w UPC Szczecin. Polsat2 wyłączyli teraz tylko czekac aż zmienią ramówke.

Polsat 2 (HD)

: 18 paź 2008, 11:24
autor: erkk
Natomast u nas od rana zamiast Polsatu 2 odbierany jest Polsat Play. Tak przy okazji poinformuję jeszcze, że gdy zlikwidowano Polsat Zdrowie i Uroda to na jego miejscu był czarny ekran, ale po jakimś tygodniu pojawił się Polsat Cafe, więc myślę, że dodanie do oferty Polsatu News to tylko kwestia czasu.

Polsat 2 (HD)

: 18 paź 2008, 14:31
autor: PYSIO 50
Witam!
Aster w Warszawie- nie wyłaczyl Polsatu 2 .

Polsat 2 (HD)

: 19 paź 2008, 23:13
autor: mazi84
W Cyfrze Plus jak narazie czarny ekran