Polsat 2 (HD)

Dział poświęcony ogólnopolskim kanałom Grupy Polsat.
bustram
Activist
Posty: 4343
Rejestracja: 17 kwie 2008, 20:04
x 84
x 1539

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: bustram »

Kamilooo pisze:Szkoda, że pewnie nigdy nie powtórzą "Życiowej Szansy"....
Może tak być, bo to już trochę pewnie za stary teleturniej nawet jak na progi Polsatu 2.
Awatar użytkownika
waldus_5
Junior
Posty: 1350
Rejestracja: 25 sty 2009, 16:12
x 1
x 25

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: waldus_5 »

Życiowa Szansa to adaptacja zagranicznego teleturnieju, jeżeli Polsat nie zadbał o możliwość emisji poza granicami kraju, to nie może emitować go w polonijnym Polsacie2
▲waldus_5
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 15289
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 25
x 301
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Może puszczą jak Polsat 2 zrezygnuje z obecnego formatu ale na to się nie zanosi na razie.
Poland - Aktywnie najlepszy!
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 9166
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk
x 141
x 292

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Direct »

Polsat 2 nie powtarza produkcji realizowanych na licencji, a taką była "Życiowa Szansa". Jednym z nielicznych wyjątków jest serial "Ludzie Chudego", gdyż to hiszpański format, a mimo to leci w Polsacie 2, ale na pewno ze względu na to, że jest świeżą produkcją.
Pozdrawiam, Direct
Awatar użytkownika
waldus_5
Junior
Posty: 1350
Rejestracja: 25 sty 2009, 16:12
x 1
x 25

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: waldus_5 »

Może Polsatu2 nie ma w Hiszpanii (a może jest)
▲waldus_5
Awatar użytkownika
piciu
VIP Expert
Posty: 2718
Rejestracja: 12 wrz 2010, 19:34
x 2
x 15

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: piciu »

Jeśli się nie mylę "Linia Życia" jest na licencji włoskiej i jest powtarzany na P2, może P2 nie ma w Italii.
Obrazek
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 45236
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38
x 3588
x 1604

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Trzeciak »

Tak samo "Ojciec Mateusz" w TVP Polonia, który emitowany jest na włoskim formacie "Don Matteo" w telewizji RAI.
Pozdrawiam, Trzeciak
>>MEDIA BEZ WYBORU<<
Awatar użytkownika
Mocny FULL
Activist
Posty: 2631
Rejestracja: 27 lip 2010, 19:19
Lokalizacja: Essen [Deutschland]
x 8

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Mocny FULL »

@waldus_5
Polsat2 chyba też można odbierać w Hiszpanii, bo to też Europa.

@Trzeciak3q33
Wydaje mi się, że TVP Polonia więcej jeszcze puszczała seriali na licencji.
Srały muchy, będzie wiosna. Będzie trawka lepiej rosła - wł.

INNA
Awatar użytkownika
matik
VIP Mod
Posty: 7812
Rejestracja: 27 sie 2010, 18:41
Lokalizacja: Warszawa
x 52
x 184

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: matik »

To nie jest tak, że wszystko co jest na licencji nie można pokazywać za granicą. Można, ale za taki 'rarytas' stacja musi dodatkowo zapłacić.
Awatar użytkownika
matik
VIP Mod
Posty: 7812
Rejestracja: 27 sie 2010, 18:41
Lokalizacja: Warszawa
x 52
x 184

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: matik »

Polsat 2 w audycjach 16:9 oznaczenie wiekowe emituje poza safe-area. Logo nadal jest w safe-area. Na innych kanałach polsatu nie ma jeszcze takich zmian.
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 9166
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk
x 141
x 292

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Direct »

Dzisiejsza poranna powtórka "Awantury o kasę" poleciała ściśnięta do 16:9 (oznaczenie i logo były w safe-area, czyli standardowo przy 16:9 w Polsacie 2).
Pozdrawiam, Direct
Awatar użytkownika
matik
VIP Mod
Posty: 7812
Rejestracja: 27 sie 2010, 18:41
Lokalizacja: Warszawa
x 52
x 184

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: matik »

Nie po raz pierwszy. W polsacie 2 często są takie wpadki (albo coś rozciągają do 16:9, albo ściskają do 4:3)
Awatar użytkownika
TiM
VIP Expert
Posty: 3907
Rejestracja: 31 maja 2008, 23:06
x 24

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: TiM »

direct39 pisze:...poleciała ściśnięta do 16:9...
Jak już to rozciągnięta. Format 4:3 ma mniejszą szerokość niż 16:9, wiec trudno tu cokolwiek ściskać ;)

Apropo jeszcze ''Awantury...''. to od jakiegoś czasu przerywana jest reklamami.
Awatar użytkownika
waldus_5
Junior
Posty: 1350
Rejestracja: 25 sty 2009, 16:12
x 1
x 25

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: waldus_5 »

I to niestety dość dużo reklam jest w trakcie Awantury o kasę, widać mimo wczesnej pory program ogląda sporo osób.
▲waldus_5
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 9166
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk
x 141
x 292

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Direct »

Polsat 2 właśnie powtarza całą wczorajszą "Sylwestrową Moc Przebojów" łącznie z grafiką namawiającą do wysyłania SMS-ów. Nie ma żadnej informacji, by nie wysyłać, ani też podpisu "powtórka" pod logo. Nie ładnie :).
Pozdrawiam, Direct
ODPOWIEDZ

Wróć do „Główne anteny Polsatu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości