Polsat 2 (HD)

Dział poświęcony ogólnopolskim kanałom Grupy Polsat.
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

Post autor: Axel » 28 lip 2007, 17:04

Hmm ja podejrzewam ze Polsat 2 chce powrócić do wersji jaka znaliśmy przed laty z kilku powodów:
-kanał dla polonii amerykańskiej nie opłaca sie produkować bo nie ma żadnych zysków z reklam a ludzi w Ameryce, którzy wykupują abonament na polskie kanały u Pana Eugeniusza Strzałki jest pewnie nie wiele a wiec to sie nie opłaca taki kanał utrzymywać a z opłat przecież Pan Strzałka jeszcze ma zyski
-lepiej jest zrobić kanał nadający dla Polaków, na satelicie bo wtedy kanał będzie ciekawszy i będą tez reklamy
-po za tym wydaje mi sie ze Polsat chce emitować na tym kanale rożne rzeczy z archiwum, które cały czas sie powiększa a starszych rzeczy już prawie wcale nie emitują
-każda porządna telewizja ma swój drugi kanał z powtórkami i "słabszymi" produkcjami. Przykłady: RTL ma RTL2, TVN ma TVN7 a TVP1 ma TVP2

To tylko taka moja teoria na ten temat, ciekaw jestem co wy o tym sądzicie.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 12986
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

Post autor: Poland » 28 lip 2007, 17:27

Jeszcze jest Tele5 które ma Polonię 1 :)
Co do twojej teorii to jestem zgodny z tobą robienie kanału dla Polonii poprostu się nie opłaca.
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
arczi13_90
Użytkownik
Posty: 203
Rejestracja: 16 lip 2007, 11:46

Polsat 2 (HD)

Post autor: arczi13_90 » 28 lip 2007, 18:39

a TVN ma dla polonii iTVN ;D
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 12986
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

Post autor: Poland » 28 lip 2007, 19:04

Ale im to przynajmniej wyszło :)
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
arczi13_90
Użytkownik
Posty: 203
Rejestracja: 16 lip 2007, 11:46

Polsat 2 (HD)

Post autor: arczi13_90 » 28 lip 2007, 19:09

ciekawy jestem czy w iTVN są reklamy??!! nie wyobrażam sobie, że na kanale ITI program, serial lub film nie są przerywane reklamą. Może w miejsce przerywnika reklamowego dają reklamę telewizji n tak jak w polsacie 2, który w zamiast długiego bloku reklamowego daje reklame CYFROWEGO POLSATU :)
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 12986
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

Post autor: Poland » 28 lip 2007, 19:14

A co myślicie o samym logu według mnie jest fajne aczkolwiek jeden z kolegów na którymś forum miał lepszy pomysł zrobienia loga P2 na bazie loga Polsatu otwartego.
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
AtoMan
VIP Expert
Posty: 3286
Rejestracja: 06 maja 2007, 21:39
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

Post autor: AtoMan » 28 lip 2007, 20:22

Kiedys zrobilem podobny projekt loga TV4 bazujacy na Polsatowym, tez niezle by wygladalo... Ale fakt, Polsat 2 moglby byc ciekawszy, gdyby nie nadawal tylko i wylacznie produkcji wlasnych.
dość
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16345
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

Polsat 2 (HD)

Post autor: Karol » 28 lip 2007, 21:41

Axel pisze:-kanał dla polonii amerykańskiej nie opłaca sie produkować bo nie ma żadnych zysków z reklam a ludzi w Ameryce, którzy wykupują abonament na polskie kanały u Pana Eugeniusza Strzałki jest pewnie nie wiele a wiec to sie nie opłaca taki kanał utrzymywać a z opłat przecież Pan Strzałka jeszcze ma zyski
Jakich opłat? Pan Strzałka robi telewizję non-profit, dlatego nie stać go by nadawać dłużej niż kilka godzin tygodniowo.
Axel pisze:-lepiej jest zrobić kanał nadający dla Polaków, na satelicie bo wtedy kanał będzie ciekawszy i będą tez reklamy
Polsat 2 nadaje dla Polaków i nadaje reklamy.
Axel pisze:-każda porządna telewizja ma swój drugi kanał z powtórkami i "słabszymi" produkcjami. Przykłady: RTL ma RTL2, TVN ma TVN7 a TVP1 ma TVP2
W wypadku RTL2 nie byłbym tego taki pewien. RTL Group nie jest w pełni właścicielem RTL2. W stację inwestują też inne podmioty. Stacja sama nadaje premiery, oddzielnie produkowane programy reality-show, kupuje prawa do emisji anime.
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

Post autor: Axel » 28 lip 2007, 22:21

Karol pisze:
Axel pisze:-kanał dla polonii amerykańskiej nie opłaca sie produkować bo nie ma żadnych zysków z reklam a ludzi w Ameryce, którzy wykupują abonament na polskie kanały u Pana Eugeniusza Strzałki jest pewnie nie wiele a wiec to sie nie opłaca taki kanał utrzymywać a z opłat przecież Pan Strzałka jeszcze ma zyski
Jakich opłat? Pan Strzałka robi telewizję non-profit, dlatego nie stać go by nadawać dłużej niż kilka godzin tygodniowo.
Przeciez on posiada jakas ta firme co rozprowadza polskie kanaly w USA czyli TVP3, TVP Polonia, Tele 5, Polsat 2 i jego TV Pol Music.
Karol pisze:
Axel pisze:-lepiej jest zrobić kanał nadający dla Polaków, na satelicie bo wtedy kanał będzie ciekawszy i będą tez reklamy
Polsat 2 nadaje dla Polaków i nadaje reklamy.
No, raz na parę miesięcy jakaś jedna reklama sie trafi i jakoś jak ja widziałem to to były reklamy skierowane raczej tylko dla polonii amerykańskiej lub ogólnie z tym związane.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16345
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

Polsat 2 (HD)

Post autor: Karol » 28 lip 2007, 22:50

No, nie wyobrażam sobie reklam "Dziennika" czy "Przyjaciółki" na kanale skierowanym do zagranicy.
Awatar użytkownika
AtoMan
VIP Expert
Posty: 3286
Rejestracja: 06 maja 2007, 21:39
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

Post autor: AtoMan » 28 lip 2007, 23:33

Ale "Tyskie" czy "Żywiec" to już inna sprawa ;-)
dość
Awatar użytkownika
Maciek23
VIP Expert
Posty: 1105
Rejestracja: 05 lip 2006, 13:07

Polsat 2 (HD)

Post autor: Maciek23 » 29 lip 2007, 0:02

kisiel205 pisze:A co myślicie o samym logu według mnie jest fajne aczkolwiek jeden z kolegów na którymś forum miał lepszy pomysł zrobienia loga P2 na bazie loga Polsatu otwartego.
No rzeczywiście. Jeżeli chodzi o logo to niezbyt się postarali... Mam cichą nadzieję, że jeszcze je dopracują przed emisją... Jeżeli chodzi o loga ostatnio tworzone przez Polsat, to wyglądają one kompletnie amatorsko, są bardzo niedopracowane. Mam na myśli np. logo Play TV też stworzone na bazie loga głównego Polsatu.
P.S. Tak, tak. Było, było. Nawet był to mój projekt... ;)
Awatar użytkownika
Tomek
VIP Mod
Posty: 5216
Rejestracja: 24 maja 2006, 22:01
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

Post autor: Tomek » 29 lip 2007, 0:59

No, raz na parę miesięcy jakaś jedna reklama sie trafi i jakoś jak ja widziałem to to były reklamy skierowane raczej tylko dla polonii amerykańskiej lub ogólnie z tym związane.
No nie powiedziałbym. Włącz sobie o 2 w nocy w czasie Oblicza Ameryki. Wtedy leci trochę więcej reklam.

Nie dziwię, że Polsat zmienia Polsat 2. Pomysł z kanałem polonijnym dostępnym na terenie kraju jest dość głupi: kanał nie zarabia na reklamach, a kradnie widzów głównemu Polsatowi.

Za to nowe logo kojarzy mi się z dawnym logiem VH-1 (First Music) :D. Miałem nadzieje, że połączą stare logo do nowego i wyjdzie coś podłużnego, mniej rzucającego się w oczy niż okropne logo Polsatu.

Co do RTL-u 2 to masz rację Karol. Zgadza się. RTL Group ma chyba tylko ok. 30% udziałów w tym programie i to widać. Gdy jeszcze miałem ten kanał w UPC, to nadawał bardzo mało z RTL, baa miał (ma?) oddzielny serwis informacyjny o 20. Czasem coś tam było: powtórki Familiady z lat 90 z RTL-u itd. ale o 8 rano.
HENSHIN!
Pawel

Polsat 2 (HD)

Post autor: Pawel » 29 lip 2007, 9:48

arczi13_90 pisze:ciekawy jestem czy w iTVN są reklamy??!! nie wyobrażam sobie, że na kanale ITI program, serial lub film nie są przerywane reklamą. Może w miejsce przerywnika reklamowego dają reklamę telewizji n tak jak w polsacie 2, który w zamiast długiego bloku reklamowego daje reklame CYFROWEGO POLSATU :)
Nie wiem czy iTVN przerywa swoje programy tak jak "nasz" TVN żeby nadać reklamy. Wiem że podczas transmisji z meczów Orange Ekstraklasy w przerwie meczu lecą reklamy (skierowane do Polonii amerykańskiej) i zapowiedzi innych programów.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16345
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

Polsat 2 (HD)

Post autor: Karol » 13 wrz 2007, 18:50

Tak uruchomili, że nie działa :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Główne anteny Polsatu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości