Polsat News (HD)

Pozostałe stacje nadawane przez Polsat i pod jego szyldem.
Paluch
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 02 sie 2008, 20:57

Polsat News (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Paluch »

Dzisiaj na Polsat News zauważyłem zajawki nowych programów m.in "Okno na świat" Bogusława Chraboty, "Life" i "Niepolityczne rozmowy" (czy coś w tym stylu). Pojawiło się też wreszcie hasło reklamowe "Świat bez złudzeń". Widzę, że zgodnie z zapowiedziami rozszerzają ofertę programową. Oby tak dalej szło!
Awatar użytkownika
SNOL
VIP Expert
Posty: 3633
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:42
Lokalizacja: Wrocław
x 108
x 121
Kontakt:

Polsat News (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: SNOL »

3q33 pisze:
onet.pl na podstawie Pressserwisu pisze:Polsat News w porannym paśmie Polsatu
Od września w porannym paśmie Polsatu będzie emitowany program kanału informacyjnego Polsat News.
[...] promocja tego kanału na antenie głownej Polsatu przyda się na dobre.
Ciekawe, czy Polsat News będzie na Polsacie w '16:9' czy - tak jak "Wydarzenia" - w 4:3?
http://www.itvp.pl/pub/sdt/itvp.asx?req ... 5415521707
tylko prywatne opinie. Tutaj od 13 lat.
Daredevil
Użytkownik
Posty: 169
Rejestracja: 31 sie 2006, 10:26

Polsat News (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Daredevil »

SNOL pisze:Ciekawe, czy Polsat News będzie na Polsacie w '16:9' czy - tak jak "Wydarzenia" - w 4:3?
Najprawdopodobniej będzie w 16:9, bo grafika Polsat News nie jest dopasowana do tzw. "safe areas" i na ekranach 4:3 musieliby obciąć zegar.
mrc5
Obserwator
Posty: 490
Rejestracja: 26 mar 2008, 12:46
Lokalizacja: Warszawa
x 2
x 3

Polsat News (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mrc5 »

Jest dopasowana. Logo i belki są w safe area. Zegar i kategoria scrolla nie są obowiązkowe. Osoba, która ma telewizor 4:3 i tak ma najważniejsze rzeczy na ekranie.
adekpabianice
Obserwator
Posty: 664
Rejestracja: 13 wrz 2006, 21:38
Lokalizacja: Pabianice
Kontakt:

Polsat News (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: adekpabianice »

Polsat News nadal jest niekodowany, belki bez zmian.
Awatar użytkownika
Kamilo
VIP Expert
Posty: 4398
Rejestracja: 30 sie 2007, 13:43
x 54
x 191

Polsat News (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamilo »

adekpabianicez pisze:Polsat News nadal jest niekodowany.
I tak pozostanie do końca września.
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Polsat News (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Axel »

Był wczoraj news, że Polsat News jest już kodowany. A czy nadają już z polskiej koncesji czy nadal korzystają z brytyjskiej ?
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17543
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 583
x 2877

Polsat News (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

No raczej nie mogą korzystać z tej koncesji, bo nie została ona przydzielona kanałowi Polsat News, lecz Polsat 24. Dla mnie to oczywiście bez różnicy, ale zdrowy rozsądek nakazuje nie zadzierać z KRRiT. Ta i tak robi dużo problemów Polsatowi, że od kwietnia nie potrafi podjąć uchwały o zmianie nazwy stacji informacyjnej Solorza.
lilu
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 25 paź 2008, 16:08

Polsat News (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: lilu »

Zastanawia mnie jedynie co jeszcze Polsat News ma w zanadrzu. Czy pojawi się więcej programów autorskich...a może więcej kultury? Showbiz oceniam całkiem nieźle.Ciekawe materialy, zero plotek.
Awatar użytkownika
Kamilo
VIP Expert
Posty: 4398
Rejestracja: 30 sie 2007, 13:43
x 54
x 191

Polsat News (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamilo »

A wiadomo co z programem Wątłego? Miał być we wrześniu, ale ślad po nim zaginął...
arold
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 25 maja 2008, 15:10

Polsat News (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: arold »

Jakis czas temu na wirtualnemedia.pl ukazał sie wywiad z Markiewiczem, który powiedział, ze kiedy Polsat News trafi do największych sieci kablowych i tym samym zyska nowych widzów, pojawią się nowe programy. Jak dotąd Polsat News jest w ofercie większosci lokalnych i nieduzych sieci, oraz UPC. Ale nadal brak go u wiodących graczy- Vectra, Multimedia, Aster... Byc moze po dodaniu ich do oferty tych operatorow cos się zmieni.
Awatar użytkownika
JanG
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 08 paź 2008, 16:57
Kontakt:

Polsat News (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: JanG »

Bardzo proszę o pomoc szukam pracy w redakcji zagranicznej Polsat News, chciałem się dowiedzieć z kim (poza Arturem Z.) rozmawiać aby dowiedzieć się czy redakcja szuka ludzi, jak każdy mam ochotę na szkło ale zdaje się że bez większego doświadczenia TV to raczej marzenia ściętej głowy, dlatego chciałem się dowiedzieć o stanowiska (najlepiej w zagranicy) researchera, asystent wydawcy lub dziennikarza.

Z góry bardzo dziękuje wszystkim za pomoc.

Sorry za offtopic ale jestem żółtodziobem i nie wiem gdzie pytać smile

pozdrawiam
J.
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1371
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Polsat News (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kpc21 »

A jaki był sens kodowania Polsatu News? Przecież tam nie emitują chyba programów, które nie mogą być nadawane za granicę :) W stacji są praktycznie tylko informacje i rozmowy, praktycznie żadnych programów innego typu (nie ma nawet kultury, choć dla mnie akurat nie jest to wada, przydał by się natomiast program w stylu Raport z Polski). Przewagę nad TVP Info ma taką, że nie musi transmitować obrad Sejmu, nadaje 24h/dobę i ma mniej reklam. I jeszcze użytkownicy Polsatu Cyfrowego mogą go oglądać w cyfrowej jakości bez dodatkowego konwertera na Astrę w przeciwieństwie do TVP Info (dlaczego TVP nie odkoduje przekazu TVP Info na Hot Birdzie?). Raczej nikt nie wykupi specjalnie abonamentu Polsatu Cyfrowego, aby oglądać Polsat News, tak więc zakodowanie z pewnością nie przyniesie zwiększenia zysku, a co najwyżej go zmniejszy (mniejsza oglądalność reklam - program niedostępny jest teraz dla użytkowników Cyfry+ i n oraz użytkowników dekoderów FTA).
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
Awatar użytkownika
Kamilo
VIP Expert
Posty: 4398
Rejestracja: 30 sie 2007, 13:43
x 54
x 191

Polsat News (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamilo »

Kpc21 pisze:nie ma nawet kultury.
Jak to nie ma? A magazyny ''News Cafe'' czy ''ShowBiz''?
Awatar użytkownika
matti
Obserwator
Posty: 421
Rejestracja: 02 wrz 2008, 18:24
Lokalizacja: Józefów
x 8
x 7

Polsat News (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: matti »

Polsat przestał nadawać poranek z Polsat news. Szkoda, ciekawe czemu.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kanały tematyczne Polsatu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość