Superstacja (HD)

Pozostałe stacje nadawane przez Polsat i pod jego szyldem.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 15821
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 397
x 2200

Superstacja

Post autor: Karol » 08 sie 2006, 23:31

Axel pisze:A może jednak TVP udostępni swoje transpondery bo Ryszard Krajewski raczej ma dobre układy w TVP bo przecież jest twórcą "Familiady".
W tym wypadku nie liczą się już układy. Układem możesz nazwać obsadzanie stanowisk kierowniczych w Telewizji Polskiej. Poza tym Krajewski był zaprzyjaźniony raczej z poprzednią "władzą" telewizji publicznej.

Nie da się też ukryć, że nie o układ chodzi ponieważ: Telewizja Polska ma określoną pewną misję, którą oczywiście spełnia, lecz nie do końca. Superstacja ma być kanałem kontrowersyjnym, typu "Uwaga", "Fakt" i "Super Express" w jednym. Czy to w jakikolwiek sposób pasuje do misji telewizji publicznej? Nie. Poza tym trudno, aby TVP wspomagała kanał, który z pewnością będzie zaglądał w dupę politykom PiS.
0 x
marcelek
Użytkownik
Posty: 126
Rejestracja: 25 maja 2006, 14:57
Kontakt:

Superstacja

Post autor: marcelek » 09 sie 2006, 10:10

a mnie się podoba pomysł superstcji, telewizyjny tabloid. super, sam lubię czytać "fakt" ale niektóre artykuły są śmieszne!
0 x
Awatar użytkownika
master
Obserwator
Posty: 409
Rejestracja: 03 cze 2006, 16:17
Lokalizacja: Gdzieś daleko stąd...
Kontakt:

Superstacja

Post autor: master » 09 sie 2006, 11:22

Jeszcze niedawno mówiło się, że Superstacja ma ruszyć 1 września. Dziś wszystko wskazuje na to, ze również i ten, kolejny termin jest już nieaktualny. Na razie wszyscy dziennikarze przebywają na przymusowych urlopach, a Ryszardowi Krajewskiemu, pomysłodawcy stacji, kończą się podobno pieniądze. Superstacja ma także problemy z dystrybucją sygnału.

Całą sprawą zainteresował się Puls Biznesu, który opisał nowe kłopoty Superstacji. Jeden z pracowników stacji opowiada dziennikowi, że 29 lipca załoga dowiedziała się o przymusowych urlopach, które mają potrwać 2-3 tygodnie. Puls Biznesu pisze, że właściciel tłumaczy urlopy koniecznością ‘technicznego dostosowania stacji do emisji’.

Superstacja – jak donosi Puls Biznesu – nie ma podpisanej umowy z operatorem satelity. Trwają rozmowy z TVP, która miałaby udostępnić miejsce na satelicie Astra. – Dostaliśmy pismo z pytaniem, czy sygnał Superstacji mógłby być przekazywany przez Astrę. Musimy się jednak nad tym dobrze zastanowić. Telewizja publiczna ma do spełnienia misję, a program Superstacji z misją ma niewiele wspólnego – mówi Pulsowi Biznesu Katarzyna Twardowska z biura prasowego TVP.

Puls Biznesu nieoficjalnie dowiedział się także, że Ryszardowi Krajewskiemu po rocznym finansowaniu telewizji, która nie przynosi dochodów, kończą się pieniądze. Superstacja rozmawiała również z Polsatem i TVN, jednak bez powodzenia.

Nowy kanał chce pojawić się również w sieciach kablowych. Edyta Rosińska z firmy New Link, która zajmuje się dystrybucją Superstacji, pod koniec lipca tłumaczyła nam, że prowadzone są rozmowy z sieciami kablowymi, jednak żadna umowa nie została jeszcze podpisana. Postanowiliśmy to sprawdzić u jednego z operatorów. Anna Ziętek z biura prasowego spółki Multimedia powiedziała nam w tym samym czasie, że sieć nie rozmawia z Superstacją.

Superstacja ma być 'telewizyjnym tabloidem'. W programie znajdą się głównie sensacje, informacje kryminalne i plotki towarzyskie. Przygotowania do uruchomienia Superstacji trwają od kilkunastu miesięcy. Według zapowiedzi z marca, szkielet programu oparty będzie na nadawanych, co godzinę krótkich serwisów informacyjnych, a w połówce godziny – skrótów. ‘Okrętem flagowym’ stacji będzie półgodzinny magazyn informacyjny nadawany późnym popołudniem.
SatKurier.pl

Czyli jeszcze sobie poczekamy...
0 x
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Superstacja

Post autor: Witu » 09 sie 2006, 13:44

Nie no wydaję mi się że wystartować powinni. Na kilka miesięcy, ale powinni wystartować :) .
0 x
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Dawid
Użytkownik
Posty: 152
Rejestracja: 25 maja 2006, 21:42
Lokalizacja: z Ciemnogrodu

Superstacja

Post autor: Dawid » 09 sie 2006, 18:31

Właściciele "Superstacji" to chyba jakieś ciołki. Jak można przez prawie 10 miesięcy robić program "na sucho" i nie wystartować z regularną emisją.
0 x
Awatar użytkownika
stevie
VIP Expert
Posty: 1449
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:35
Lokalizacja: z domu
Kontakt:

Superstacja

Post autor: stevie » 10 sie 2006, 10:57

Jak podaje press.pl Superstacja ma wystartować na satelicie...Hellas Sat,lub Amos :lol: :lol: i na początku ma być FTA. Gratuluję ,,wspaniałego" wyboru satelity,skończą tak jak Moja TV,ale jak już to niech wybiorą Amosa,choćby dlatego,ze tam już TMT nadaje,więc kto wie...może i im się uda tam utrzymać:
Superstacja czeka na inwestora

Superstacja po raz czwarty przełożyła datę startu. Według Ryszarda Krajewskiego, pomysłodawcy kanału, pewnym terminem rozpoczęcia emisji jest jesień br.

- Jesteśmy na finiszu rozmów z funduszami inwestycyjnymi, które są gotowe zainwestować w naszą telewizję – mówi Krajewski. Dodaje, że do końca zbliżają się też rozmowy z operatorem, od którego Superstacja wykupi miejsce na satelicie. Sygnał stacji na początku nie będzie kodowany, ma pojawić się jednak na mało popularnym satelicie Hellas Sat lub Amos, podczas gdy większość polskich odbiorców ma anteny satelitarne skierowane na Hot Birda i Astrę. Poniedziałkowy ”Puls Biznesu” podał, że dystrybucją Superstacji nie są zainteresowane sieci kablowe i platformy cyfrowe. - To nieporozumienie. Nie można zaproponować sieciom kablowym włączenia do oferty kanału, który nie rozpoczął jeszcze nadawania – tłumaczy Krajewski, odnosząc się tym samym do informacji dziennika. (AG)
Żródło: press.pl
0 x
Pozdrawiam.

Stevie
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Superstacja

Post autor: Witu » 10 sie 2006, 11:05

No to dokonali właściwego wyboru Ciekawe kto ich będzie miał możliwość oglądać, bo na pewno nie ja :P
0 x
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Superstacja

Post autor: Axel » 10 sie 2006, 14:16

Ale skoro pojawi się na Amosie to przecież może kablówki będą pobierać ten kanał bo przecież stamtąd biorą HBO. A i wtedy też może TMT pojawi się w kablówkach.
0 x
gosc
VIP Expert
Posty: 2139
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Superstacja

Post autor: gosc » 10 sie 2006, 14:28

Amos robi się popularny przez Sportklub Pl :)
Mam nadzieję że to nie mój fundusz inwestycyjny zamierzają w to wciągnąć :)
0 x
Awatar użytkownika
danielpes5
VIP Expert
Posty: 444
Rejestracja: 24 maja 2006, 19:38

Superstacja

Post autor: danielpes5 » 10 sie 2006, 16:25

Superstacja wybiera najtańszego operatora,bo na droższego jej nie stać.Ale z drugiej strony dla kogo bedzie nadawany ten program-dla satelitarnych szperaczy?
0 x
Awatar użytkownika
Leszek1979
VIP Expert
Posty: 451
Rejestracja: 24 maja 2006, 23:14
Lokalizacja: Tczew

Superstacja

Post autor: Leszek1979 » 10 sie 2006, 20:34

Axel pisze:A i wtedy też może TMT pojawi się w kablówkach.
Tylko że TMT jest cały czas na Amosie.
0 x
Awatar użytkownika
danielpes5
VIP Expert
Posty: 444
Rejestracja: 24 maja 2006, 19:38

Superstacja

Post autor: danielpes5 » 10 sie 2006, 20:51

i to od ilu lat !
0 x
Awatar użytkownika
stevie
VIP Expert
Posty: 1449
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:35
Lokalizacja: z domu
Kontakt:

Superstacja

Post autor: stevie » 10 sie 2006, 20:51

Po prostu pójdą tam(na taką satelitę),gdzie będzie jak najtańszy wynajem transpondera.Moim zdaniem jeżeli im zależy na przetrwaniu to powinni być na Amosie,bo już więcej osób go odbiera i już tam TMT nadaje,więc kablówkom się będzie bardziej opłacało ustawiać anteny na tą pozycje,bo juz będą mieli 2 polskie kanały,które będą włączyć do oferty,a Hellas Sata na 39E to chyba mało kto ma,chyba,ze ktoś ma obrotnicę.
0 x
Pozdrawiam.

Stevie
Awatar użytkownika
danielpes5
VIP Expert
Posty: 444
Rejestracja: 24 maja 2006, 19:38

Superstacja

Post autor: danielpes5 » 10 sie 2006, 21:01

nie zapomnij o nowym świetnym kanale sportowym SPORTKLUB który nadaje takze z Amosa.A po za tym są tam inne stacje po polsku;HBO,HBO 2,CINEMAX,CINEMAX 2,AXN -są to dosyły dla kablówek i polskich platform.Swego czasu na tym satelicie swój transponder miał TVN.Po za tym Amos ma jedna wiązkę skierowaną na Polskę !Przez co operator Amosa stara sie przyciągnąć do siebie polskich nadawców.Jak na razie z różnym skutkiem.
Co do Hellasa to jest to naprawdę czysta egzotyka
0 x
Awatar użytkownika
stevie
VIP Expert
Posty: 1449
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:35
Lokalizacja: z domu
Kontakt:

Superstacja

Post autor: stevie » 10 sie 2006, 21:06

Masz rację.Te w/w kanały takze nadają na Amosie.I właśnie dlatego pisałem,że lepiej by było dla nich,żeby wystartowali na Amosie,jak już ich nie stać na wynajem tp.na Hot Birdzie,czy Astrze.
A jeszcze kilka dni temu pojawiła się informacja,ze mieliby nadawać z tp.TVP na Astrze 19,2E,jak widać,nic z tego chyba nie wyszło,skoro szukają innego operatora satelitarnego.
0 x
Pozdrawiam.

Stevie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kanały tematyczne Polsatu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości