Polsat Sport News (HD)
Polsat Sport News
Polsat Sport News posiadał jakieś prawa transmisji. Myślę, że tańsze są prawa do telewizji kodowanej i tylko satelitarnej, niż w telewizji naziemnej ogólnodostępnej.
Na pewno jeszcze tańsze są prawa do produkcji własnych czy filmów 100 razy emitowanych - wszak Polsat posiada przepastne archiwum, a jak dowodzi Polsat 2, nawet emitując ramówkę z brakiem nowości, można zbierać przyzwoitą widownię.
Na pewno jeszcze tańsze są prawa do produkcji własnych czy filmów 100 razy emitowanych - wszak Polsat posiada przepastne archiwum, a jak dowodzi Polsat 2, nawet emitując ramówkę z brakiem nowości, można zbierać przyzwoitą widownię.
Polsat Sport News
Do MaciejOlek tak,dokładnie miałem na myśli dane olądalności kanałów sportowych,nie ogólnych. Ale zdaje się,że kolega Zbychu51 źle zrozumiał moją wypowiedź. I nadal uważam ten pomysł za poroniony,mam nadzieję na odrzucenie wniosku przez KRRiT.
Ama18 tak Polsat Sport News ma prawa do transmisji sportowych. Uważam,że jesteś w błędzie,droższe prawa są tylko w wypadku nadawania FTA przez satelitę. W wypadku nadawania kodowanego na sat i FTA w ramach NTC te prawa są tańsze,bo tu przecież chodzi o licencje na dany kraj. A DVB-T jak wiadomo daleko po za granicami kraju nie dociera,inaczej jest z sygnałem sat FTA.
Ama18 tak Polsat Sport News ma prawa do transmisji sportowych. Uważam,że jesteś w błędzie,droższe prawa są tylko w wypadku nadawania FTA przez satelitę. W wypadku nadawania kodowanego na sat i FTA w ramach NTC te prawa są tańsze,bo tu przecież chodzi o licencje na dany kraj. A DVB-T jak wiadomo daleko po za granicami kraju nie dociera,inaczej jest z sygnałem sat FTA.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2016, 11:25 przez Karol, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Upomnienie. Nie pisz posta pod postem w ciągu kilku kolejnych minut, korzystaj z opcji edycji.
Powód: Upomnienie. Nie pisz posta pod postem w ciągu kilku kolejnych minut, korzystaj z opcji edycji.
Polsat Sport News
Trzecie miejsce w grupie ogólnej no i drugie w komercyjnej,to jest powód by Polsat Sport News wciąż nadawał,a Polsat chce go zastąpić powtórkowym Super Polsatem,w którym miały by być nadawane treści dla osób niepełnosprawnych (język migowy,audiodeskrypcja)a przecież takie treści mogli by nadawać na innych kanałach,mają je przecież tyle. A tak pozbawią widzów NTC(DVB-T) sportu,przecież ten kanał ma wyższą oglądalność nawet od Polsatu Sport,że o Polsacie Sport Extra już nie wspomnę. Oj coś czuję,że DVB-T daje im się we znaki i oglądalność ich płatnych kanałów im spada,to chcą podnieść ich oglądalność kosztem Polsatu Sport News.
Polsat Sport News
Tu nie chodzi o to, które miejsce zajmował, tylko o porównanie kosztów do przychodów - łatwiej się sprzeda kanał powtórkowy (patrz ATM Rozrywka, Polsat 2), który jest relatywnie tani, niż kanał sportowy, do którego trzeba kupować specjalne licencje na potrzeby bezpłatnej emisji.
Polsat Sport News
Na moje to wygląda tak,chcesz oglądać sport "na żywo" wykup ich satelitarną ofertę, bo przecież nie czerpią żadnych zysków z emisji kanału sportowego w ramach bezplatnej emisji w DVB-T. Ale no cóż wypada się pomału pogodzić z myślą,że sportu bez abonamentu w CP nie uświadzysz.
Polsat Sport News
No ale przecie to było do przewidzenia, że kanał nie będzie rentowny.
Więc start Polsat Sport News był po to aby zablokować i mieć dodatkowe miejsce w DVB-T. Wyłudzenie.
Więc start Polsat Sport News był po to aby zablokować i mieć dodatkowe miejsce w DVB-T. Wyłudzenie.
Polsat Sport News
A ty dalej nie rozumiesz. Polsatowi i tak i tak należało się dodatkowe miejsce na MUX-2 i mogli tam sobie wsadzić co chcieli. Więc nikt nie blokuje miejsca.
Polsat Sport News
Za to, że szybciej przeszli na nadawanie cyfrowe z tego co kojarzę. 

Już 10 rok tutaj.. jak ten czas leci 

Polsat Sport News
Normalnie. Główni nadawcy za wyłączenie analogu dostali dodatkowe sloty w DVB-T - TVN-TVN7, Puls-Puls2, TV4-TV6, a Polsat-Polsat Sport News.Axel pisze:Jak to należało się?
Polsat Sport News
Dobrze pamiętam, że poprzednie koncesje mieli na nadawanie analogowe, a ponieważ były wydane na czas dłuższy, niż planowany termin wprowadzenia DVB-T, to dlatego "dostali" po stacji ekstra?
Polsat Sport News
Bardzo to uczciwe i wolnorynkowe... I teraz macie tego efekt, że Polsat robi śmietnik z tych częstotliwości zamiast je zwolnić.
-
- Thinker
- x 20
- x 30
Polsat Sport News
Cytat z wątku Stopklatka:
Czyli zmiana koncesji Polsat Sport News na Super Polsat wydaje się przesądzona?Ale mleko się wylało, dlatego tak się spieszą z protestami dot. koncesji.
Polsat Sport News
Z twitterowych wypowiedzi Sebastiana Krystka, komentatora biathlonu w Polsacie Sport wynika, że Polsat Sport News prawdopodobnie pozostaje na platformach satelitarnych i w sieciach kablowych. A więc zniknie tylko z DVB-T, gdzie ustąpi miejsca stacji Super Polsat. Oczywiście, koncesyjnie to jest bardziej skomplikowane, ale to już kwestie odpowiednich zmian w odpowiednich koncesjach.
-
- Thinker
- x 20
- x 30
Polsat Sport News
Skoro koncesja Polsat Sport News będzie tylko satelitarna, oby czym prędzej Polsat Sport News przeszedł na nadawanie w HD, bo to już standard przy transmisjach sportowych.