Jakby chcieli, to by grali.bustram pisze:A z zespołem Toples sprawa jest chyba dość skomplikowana, bo :
- jak rozumiem brak pozwoleń na emisję
- pod tą nazwą występował już nowy zespół Toples z innym wokalistą (ale o nich też już słuch zaginął a przynajmniej w Polo TV)
- Marcin Siegieńczuk obecnie występuje pod własnym nazwiskiem
- ogólny konflikt wokół tej nazwy
Prawa ma Green Star, z zasobów której korzysta Polo TV. Milano też obecnie jest nowym zespołem-podróbką, a mimo to stare teledyski Milano lecą w najlepsze w Polo TV. To, że Siegieńczuk obecnie występuje pod własnym nazwiskiem teoretycznie nic nie wnosi do sprawy.
Chyba najbardziej stratny na puszczaniu Toples byłoby Green Star i zapewne dlatego Polo TV ustaliło sobie zakaz. Green Star żerował na nazwie Toples i nie na rękę byłoby dla nich puszczanie teledysków Toples z okresu z Siegieńczukiem, bo jednocześnie grane są też współczesne teledyski Marcina Siegieńczuka. Telewidzowie mogliby pokojarzyć, że to ta sama osoba, coś tu nie gra i obecny Toples to tania podróbka. Tylko czy ta podróbka jeszcze istnieje? O zespole ni widu ni słychu, a wokalista odszedł niemal rok temu.
Szkoda, bo tracą na tym widzowie, a przez to i Polo TV.
Nie, nigdy go nie widziałem w Polo TV.Axel pisze:Polo TV nie oglądam, ale ja to chciałbym aby na Polo TV lub jakimś innym kanale discopolowym przypomniano teledysk Amadeo - J23, którego w telewizji nie widziałem ze 20 lat, a w internecie jest tylko w kiepskich jakościach do obejrzenia. Chociaż może on leci na Polo TV? Widzieliście go tam?