TVN24 (HD)

Pozostałe kanały nadawane przez Grupę TVN i Discovery w naszym kraju.
Awatar użytkownika
waldus_5
Junior
Posty: 1350
Rejestracja: 25 sty 2009, 16:12
x 1
x 24

TVN24 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: waldus_5 »

Nie mam złudzeń, prawdopodobnie długie lata poczekamy na kanał niusowy HD, dlatego że to niewyobrażalne przedsięwzięcie, wyjątkiem może być TVN Meteo które bazuje jedynie na materiałach nagrywanych w studiu i Mai z ogrodu, a i tu przeszkoda są pieniądze, czy ten kanał by na siebie w HD zarabiał, czy gra jest warta świeczki.
▲waldus_5
skorupa2005
Użytkownik
Posty: 61
Rejestracja: 07 cze 2009, 22:56

TVN24 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: skorupa2005 »

TVN Meteo może startować w HD już teraz. TVN CNBC raczej też, gdyż tam jest prawie cały czas studio (a grafika już jest w HD). Zamiast marnować miejsce na TVP1 HD fajnie byłoby przeznaczyć je nawet na TVN METEO HD.
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 9159
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk
x 140
x 285

TVN24 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Direct »

Założę się, że gdyby TVN Meteo rozpoczął nadawanie w HD, to zaraz byłby lament, że "na co komu oglądać mapy pogody w HD".

Tak jak zostało już wyżej napisane - bardziej przydałby się widzom nadawany w HD TVN Turbo, TVN Style lub nawet TVN7. A przy TVN Meteo koszt HD może i faktycznie niewielki, ale póki co sens istnienia tego kanału w HD jest równie mały.
Pozdrawiam, Direct
Awatar użytkownika
waldus_5
Junior
Posty: 1350
Rejestracja: 25 sty 2009, 16:12
x 1
x 24

TVN24 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: waldus_5 »

@direct39 zgodziłbym się z tym w 100% gdyby nie fakt istnienia TVN HD+1, zapewne kanał +1 jest potrzebny, ale czy na pewno musi być w HD, a jeśli może być taki sobie programik to dlaczego w HD nie pokazywać meteo.
▲waldus_5
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17963
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 633
x 3191

TVN24 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Bo TVN Meteo powtarza pogodę kilka razy w ciągu godziny, a aktualizuje raz na kilka :)
Awatar użytkownika
matik
VIP Mod
Posty: 7784
Rejestracja: 27 sie 2010, 18:41
Lokalizacja: Warszawa
x 48
x 154

TVN24 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: matik »

Jutro gospodynią Wstajesz i Wiesz będzie Katarzyna Werner, dotychczasowa serwisantka tego pasma. Zastąpi Jarosława Kuźniara, który stracił głos
Awatar użytkownika
Peter Parker
VIP Expert
Posty: 1200
Rejestracja: 21 wrz 2007, 22:38
Lokalizacja: Dolna Łužyca
x 1
x 1

TVN24 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Peter Parker »

Wobec tego kto będzie prezentował serwisy?
Awatar użytkownika
SNOL
VIP Expert
Posty: 3723
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:42
Lokalizacja: Wrocław
x 138
x 164
Kontakt:

TVN24 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: SNOL »

matik pisze:... Zastąpi Jarosława Kuźniara, który stracił głos
Jak to "stracił głos"?! Co się stało?
tylko prywatne opinie. Tutaj od 13 lat.
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 44964
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38
x 3428
x 1543

TVN24 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Trzeciak »

Choroba gardła prawdpopodobnie w wyniku przeziębienia. Nie trudno chyba zgadnąć.
Pozdrawiam, Trzeciak
Awatar użytkownika
waldus_5
Junior
Posty: 1350
Rejestracja: 25 sty 2009, 16:12
x 1
x 24

TVN24 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: waldus_5 »

Jest u Majewskiego rzeczywiście ledwo mówi.
▲waldus_5
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17963
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 633
x 3191

TVN24 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Peter Parker pisze:Wobec tego kto będzie prezentował serwisy?
Sama może to robić. Kuźniar podczas nieobecności Kasi sam prezentował serwisy :)
Awatar użytkownika
matik
VIP Mod
Posty: 7784
Rejestracja: 27 sie 2010, 18:41
Lokalizacja: Warszawa
x 48
x 154

TVN24 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: matik »

Serwisy prowadzi Krzysztof Górlicki, a sama Kasia jest bardzo zdenerwowana, na razie średnio idzie jej to prowadzenie, ale to dopiero 5 minut

EDIT: Potem Kasi poszło o wiele lepiej. Rozkręciła się. Mogłaby na zawsze zająć miejsce Kuźniara. Kuźniar prowadząc X-Factora nie powinien być już pracownikiem TVN 24, chyba że prowadziłby Kalejdoskop razem Gardias
Awatar użytkownika
SNOL
VIP Expert
Posty: 3723
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:42
Lokalizacja: Wrocław
x 138
x 164
Kontakt:

TVN24 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: SNOL »

Przed chwilą duża żółta "pilna" belka przez kilka minut pełniła funkcję "pilnego" tickera, który razem ze zwykłym, białym scrollem został całkowicie wyłączony, jak tutaj:
Obrazek (źródło: forum.tvnfakty.pl )
Informacje w postaci kilku wyrazów były wyświetlane na dużej belce przez kilka sekund i bardzo szybko się zmieniały.

Po kilku minutach włączony został "pilny", żółty scroll, zastępujący zwykły. Nie dziwię się, że realizatorzy kolejny raz zdecydowali się na przełączenie. W wielu sytuacjach mogliśmy się przekonać, że grafika ekranowa TVN24 nie jest doskonała. Gdy informacje na belce są zapisane w 2 wierszach, ticker musi być wyłączany. Z pewnością nie jest to komfortowa sytuacja dla osoby, która jest odpowiedzialna za prezentowanie informacji na ekranie. Obecny układ pasków jest moim zdaniem najlepszy, kiedy do przekazania jest dużo często zmieniających się wiadomości.
tylko prywatne opinie. Tutaj od 13 lat.
Awatar użytkownika
kossa
VIP Expert
Posty: 1275
Rejestracja: 27 wrz 2009, 12:31
x 6

TVN24 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kossa »

Nie wiem czy wiecie, ale można w Internecie oglądać TVN24 za free...
Znacie adres strony, bo właśnie trafiłem?
1000 postów minęło jak z pejcza strzelił ;)
----------------------------------------------------

Obrazek
Awatar użytkownika
waldus_5
Junior
Posty: 1350
Rejestracja: 25 sty 2009, 16:12
x 1
x 24

TVN24 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: waldus_5 »

@SNOL
Ja uważam pomysł na grafikę tvn24 za genialny, proste i zmyślne, można na raz pokazywać dwa paski informacyjne (pilne i normalny), co do przytoczonego przykładu nie zgodzę się, tvn24 nie ma tego typu problemów na co dzień np. piszą nazwiska na belce używają większej czcionki, a podpisy funkcji pod spodem (pod nazwiskiem) wieloma wierszami. Belka żółta wyświetla zawsze informacje (nigdy nazwiska i inne), wyświetla informacje które winny być umieszczone na pasku pilne, ale z jakiegoś powodu winny się bardziej rzucać w oczy i są rzucone jako belka. Belka żółta w celu przedstawienia rozmówcy zwija się do wielkości paska "pilne", ustępując miejsca normalnej białej ze znaną czcionką. tvn24 często podczas pokazywania żółtej belki wyłącza pasek informacyjny, dają sobie czas na aktualizacje informacji i zmianę kolorów......... to wcale nie świadczy o słabości grafiki.

@kossa
nie chodzi o tvn24.pl prawda? Tak więc dodam że nie wiem czy wiesz ale w sieci leci Polsat, tvn, mecze ligi mistrzów z logiem nSport, mecze ekstraklasy z różnymi logami, kanały tvp, a jak troche poszukasz to sa strony na których znajdziesz całą serialową filmotekę czołowych polskich kanałów..... wiadomo internet
▲waldus_5
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kanały tematyczne TVN/Discovery”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: jas06 i 2 gości