Kuchnia+ (HD)

Wątki poświęcone autorskim kanałom Canal+.
Awatar użytkownika
regoat
Użytkownik
Posty: 131
Rejestracja: 28 wrz 2006, 1:20
x 1
Kontakt:

Kuchnia+ (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: regoat »

yhe dzisiaj 30 wiec na kanale 45 C+ powienien byc. jak sie obudze to lukne :) lubie jak sie pojawiaja nowe kanaly a jak idze je ogladac to dopiero
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 13993
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 17
x 179
Kontakt:

Kuchnia+ (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Miłego oglądania ,ja mam naziemne i jest mi smutno :)

PS Ciekawe czy ten kanał pojawi się na przykład w UPC ?
Poland - Aktywnie najlepszy!
Rayann23
Użytkownik
Posty: 101
Rejestracja: 29 sie 2006, 8:21

Kuchnia+ (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Rayann23 »

Ja teraz zobacze do 45 kanału cyfry + czy jest już ten kanał Kuchnia.tv
Dalej nie ma tej kuchni.tv ja na 45 kanale mam Eurosport 2
Dobry Jestem
Awatar użytkownika
stevie
VIP Expert
Posty: 1449
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:35
Lokalizacja: z domu
Kontakt:

Kuchnia+ (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: stevie »

Po publikacji Media2 Kuchnia TV z lepszą jakością

Kuchnia TV poprawiała jakość techniczną emitowanego programu. To reakcja na nasz materiał z początku tygodnia. Teraz czekamy na odpowiedź Cyfrowego Polsatu.

Nowy tematyczny kanał telewizyjny Cyfry Plus- Kuchnia TV rozpoczął nadawanie w niedzielę. Po sprawdzeniu jakości technicznej niestety byliśmy rozczarowani. Cyfra Plus początkowo zastosowała kilka sztuczek technicznych aby "zmieścić" ten kanał na swoich transponderach. Po pierwsze sygnał nie był nadawany w pełnej "PALowskiej" rozdzielczości, było 544x 576 a powinno 720x576. Podobnie jest z przydziałem dostępnego pasma. Bitrate kanału "skakał" od 700 do 2900 kb /s. Przy średniej na poziomie ok. 1500-2000 kb/s. W praktyce obraz był nieostry, często pojawiały się efekty kompresji sygnału- tzw. piksele.

Na szczęście zmieniło się to. Sygnał jest emitowany ze zwiększoną rozdzielczością, ale nadal poniżej norm przewidzianych dla standardu PAL (wg. Cyfry Plus rozdzielczość PAL to: 704x576). Znacznie lepiej jest z przydziałem pasma dla Kuchnia TV. Tutaj średni bitrate zwiększono do: 2600-4200 kbit/s. Efektów kompresji już nie stwierdziliśmy.

Teraz pozostaje nam już tylko poczekać na konkretną reakcję ze strony Cyfrowego Polsatu, który nadaje AXN z fatalną jakością,
Żródło: Media2.pl
Pozdrawiam.

Stevie
Rayann23
Użytkownik
Posty: 101
Rejestracja: 29 sie 2006, 8:21

Kuchnia+ (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Rayann23 »

Wczoraj się dowiedziałem że mam kuchnie.tv na 49 kanale.
Dobry Jestem
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Kuchnia+ (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Axel »

No to może jakieś zapy ktoś by dał ? Nie wszyscy mają dostęp do tego kanału ale ostatnio nic o nim nie słychać to takbyśmy zapy obejrzeli.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17264
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 563
x 2757

Kuchnia+ (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Na www.ic-zaps.tivi.pl znajdziesz jeden. W tym momencie akurat strona nie działa.
Awatar użytkownika
matik
VIP Mod
Posty: 7733
Rejestracja: 27 sie 2010, 18:41
Lokalizacja: Warszawa
x 46
x 126

Kuchnia+ (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: matik »

Kuchnia+ emituje logo w lewym górnym rogu ekranu poza safe area, ale oznaczenie jest nadal w safe area. Kanał nadaje w stywnym 16:9 :) Nowe logo jest kolorowe tylko przy wejściu na ekran i po chwili staje się prawie niewidoczne. Kanał zachował starą oprawę graficzną, ale ze zmienionym logotypem.
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 9094
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk
x 128
x 267

Kuchnia+ (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Direct »

media2.pl/media/94611-Kuchnia-z-Okrasa- ... aplus.html - w ramówce Kuchnia+ pojawi się program kulinarny TVP1 "Kuchnia z Okrasą". Ciekawe czy emisję rozpoczną od najstarszych odcinków, które pochodzą z 2003 r. Nie chcę umniejszać wartości merytorycznej programu jego parametrami technicznymi, ale na pewno spora część odcinków jest zrealizowana w 4:3, co raczej nie jest zaletą dla kanału nadającego w 16:9, na dodatek także w HD.
Pozdrawiam, Direct
Jantar
Activist
Posty: 3807
Rejestracja: 13 lip 2011, 18:50
x 8
x 54
Kontakt:

Kuchnia+ (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Jantar »

direct39 pisze:media2.pl/media/94611-Kuchnia-z-Okrasa- ... aplus.html - w ramówce Kuchnia+ pojawi się program kulinarny TVP1 "Kuchnia z Okrasą". Ciekawe czy emisję rozpoczną od najstarszych odcinków, które pochodzą z 2003 r. Nie chcę umniejszać wartości merytorycznej programu jego parametrami technicznymi, ale na pewno spora część odcinków jest zrealizowana w 4:3, co raczej nie jest zaletą dla kanału nadającego w 16:9, na dodatek także w HD.
to kanał z paczki własnej Canal+ - nadają też stare filmy, które były zrealizowane w 4/3 i emitują taki materiał w window- czy też pillarboxie (nigdy nie wiem, jak to określić - grunt, że na ekranie jest efekt znaczka pocztowego)... więc format 4/3 raczej by im nie przeszkadzał... pytanie tylko czy chcieliby te stare programy kupić i emitować... ale jeśli widzą w tym jakąś korzyść to być może się zdecydują
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 9094
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk
x 128
x 267

Kuchnia+ (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Direct »

media2.pl/media/95592-Miedzy-kasa-a-zap ... us-HD.html - w Kuchnia+ pojawi się serial komediowy o pracownikach supermarketu. Nie pisałbym o tym, gdyby nie jego polski tytuł - "Między kasą a zapleczem".
Pozdrawiam, Direct
Awatar użytkownika
Lord_info
VIP Expert
Posty: 3897
Rejestracja: 27 sie 2010, 16:56
x 9

Kuchnia+ (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Lord_info »

Andrzej Polan w nowym programie Kuchnia+
http://www.press.pl/newsy/telewizja/pok ... e-Kuchnia_
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Lord_info
VIP Expert
Posty: 3897
Rejestracja: 27 sie 2010, 16:56
x 9

Kuchnia+ (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Lord_info »

No tak ... Delate :(
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 44139
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38
x 3091
x 1363

Kuchnia+ (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Trzeciak »

Już w dwóch wątkach o tym wiadomo. :)
Pozdrawiam, Trzeciak
Oprawy Graficzne
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 30 gru 2017, 14:32

Kuchnia+ (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Oprawy Graficzne »

Kanał w 2013 roku zszedł na psy po przejęciu przez ITI. Po emisji reklam to był początek końca mojej umowy z NC+
ODPOWIEDZ

Wróć do „Canal+ Polska”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość