Problem

Tematy oraz posty nie pasujące do tego forum.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17110
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 545
x 2614

Problem

Post autor: Karol »

Nie mogę skonfigurować dekdodera N tak by ten odbierał programy. Sygnał mi odbiera, jednak "jakość" to 0%. Oglądanie jest niemożliwe :/

EDIT: Podobnież potrzebny jest podwójny konwerter.
Awatar użytkownika
danielpes5
VIP Expert
Posty: 444
Rejestracja: 24 maja 2006, 19:38

Problem

Post autor: danielpes5 »

jaki masz model dekodera? zwyklego nboxa czy nboxa z dyskiem?

jeżeli zwyklego to wystarczy pojedyńczy konwerter

wejdź w menu setup opcja ustwienie anteny i skonfigóruj odpowiednie LNB dla Hot Birda np.LNB 1.Dekoder wykona test.Jeżeli obok nazwy satelity będzie zielony kolor to wszystko jest OK,jeżeli czerwony to wtedy będzisz musial precyzyjniej ustawić antenę

Jeżeli masz nboxa PVR to musisz mieć podwójny konwerter tzw.twin,podpiety w oba wejścia antenowe.Tutaj tez musisz skonfigurowac odpowiednie LNB dla kazdego z wejść i dobrze ustawić antenę
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17110
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 545
x 2614

Problem

Post autor: Karol »

No właśnie mam nbox recordera. Mam nadzieje, ze w zestawach satelitarnych n znajduje się taki twin....
tv
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 25 mar 2007, 17:34
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Problem

Post autor: tv »

Twin jest tylko po to potrzebny aby jednocześnie pobierać filmy na recorder i oglądać co innego.
Na pojedynczym konwerterze powinien być normalny odbiór. Może źle jest ustawiona antena lub coś ją zasłania. Spróbuj ustawić antenę SAT na maksimum sygnału na wskaźnikach. Najlepiej ustawia się na starym tunerze analogowym.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17110
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 545
x 2614

Problem

Post autor: Karol »

Problemu już nie mam od dłuższego czasu. Szkoda, że czasem, gdy antena się zruszy lub jest bardzo brzydka (czytaj: wietrzna) pogoda to w rogu pojawia się błąd połączenia z tunerem.
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Problem

Post autor: Witu »

I co Karol było przyczyną problemu? Potrzebny jednek jest ten Twin? Jeśli tak to czy jest dodawany przez n do dekodera? Interesuje mnie to bo w czerwcu konczy mi sie abonament w CP i myślę nad n z tym dekoderem.
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17110
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 545
x 2614

Problem

Post autor: Karol »

Tak, ale można go otrzymać w zestawie, jeśli zamówi się także antenę. Nawet jak mi go dosłali, to miałem pełno problemów, ale teraz jest ok.
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Problem

Post autor: Witu »

A jaka cena jest razem z anteną i tymi rzeczami do dekodera nbox recorder? Bo szukałem na ich stronie i nie wyczytałem, ile płaci się za antenę.
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17110
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 545
x 2614

Problem

Post autor: Karol »

lukaszk
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 04 kwie 2007, 15:38

Problem

Post autor: lukaszk »

Witam. Na pewno nie jest potrzebny podwójny dekoder.
Twoim problemem jest najprawdopodobniej źle ustawiona antena. Wiem co mówię, bo sam miałem podobny problem. W telewizji N jest ciężko ustawić odpowiednią jakość lub moc sygnału. Prościej jest w cyfrowym polsacie, gdzie jako pomoc w ustawieniu anteny służy nam wielki kółko na ekranie, zmieniające barwy.
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Kosz”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość