Wymiana kart w cyfrze.

Tematy oraz posty nie pasujące do tego forum.
mirage 710
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 14 wrz 2008, 18:29

Wymiana kart w cyfrze.

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirage 710 »

Czy ktos moze mi pomoz ?
Jestem abonentem Cyfry+ i od niedawna posiadam odbiornik Ferguson FX 7600 UCI i mam maly problem jak wgrac nowa karte cyfry w tym odbiorniku.
W odbiornikach oferowanych przez Cyfre+ to nie jest zaden problem gdyz do karty jest dolaczona instrukcja.
Nie mam pojecia na jakim kanale i jak to zrobic.
Moze ktorys z uzytkownikow Fergusona mi pomoc ?!
Pozdrawiam serdecznie.
Tadeusz
damian323
Użytkownik
Posty: 86
Rejestracja: 05 sie 2008, 18:59
Kontakt:

Wymiana kart w cyfrze.

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: damian323 »

tadeusz,napisze ci cala instrukcje,co trzeba zrobic
1.przeprogramuj dekoder
2.ustaw dekoder na kanale 19
3.korzystajac z pilota wyłącz dekoder do stanu STAND BY
4.wyjmij wtyczkę zasilania dekodera z gniazda sieciowego
5.wyjmij starą kartę
6.włóż nową kartę
7.włóż wtyczkę zasilania dekdoera do gniazda sieciowego i poczekaj na przejscie dekodera do stanu STAND BY
8.włącz dekoder pilotem,i upewnij sie ,że jest cały czas na kanale 19.pozostaw go w tym stanie na 8-10 godzin.
9.o pomyślnym zakończeniu wymiany karty powiadomi cię plansza z informacją:,,Wymiana karty zakończyła się sukcesem''.
powodzenia zycze:)
mirage 710
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 14 wrz 2008, 18:29

Wymiana kart w cyfrze.

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirage 710 »

Dzieki Damian323 ,

ale wydaje mi sie ze ta instrukcja dotyczy odbiornikow zwiazanych pakietowa z Cyfra a w moim przypadku to chyba nie aktualne jest.
Mimo to ciagle nie wiem jak to zrobic z tym przeprogramowaniem ?
Pozdrawiam Tadeusz
damian323
Użytkownik
Posty: 86
Rejestracja: 05 sie 2008, 18:59
Kontakt:

Wymiana kart w cyfrze.

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: damian323 »

wcisnij przycisk menu,a potem to jush powinienes znalesc reszte
damian323
Użytkownik
Posty: 86
Rejestracja: 05 sie 2008, 18:59
Kontakt:

Wymiana kart w cyfrze.

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: damian323 »

Jeśli korzystasz z odbiornika Ferguson, należy samemu wyszukać kanał "wymiana kart".

Parametry techniczne tego kanału to: Hot Bird 7A (13°E) 10892H.
damian323
Użytkownik
Posty: 86
Rejestracja: 05 sie 2008, 18:59
Kontakt:

Wymiana kart w cyfrze.

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: damian323 »

Tadeusz,ale radze ci nie wymieniaj teraz karty,bo moze to uniemozliwic ci prawidlowy odbior kanalow,poczekaj do 18 wwrzesnia,i wtedy wymien,ja tak samo zrobie:)
mirage 710
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 14 wrz 2008, 18:29

Wymiana kart w cyfrze.

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirage 710 »

Dzieki Damian.
Naturalnie ze nie, dopiero po 18-tym wrzesnia.
Pozdrawiam
kochaś
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 09 mar 2008, 0:38

Wymiana kart w cyfrze.

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kochaś »

Aktywować można już teraz karty, ale nie wszystkie kanały będą poprawnie działały :)
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
Posty: 1737
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:05
Lokalizacja: Kraków
x 20
x 41

Wymiana kart w cyfrze.

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: PPM »

Juz mam od kilku dni i wszystko dziala
kochaś
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 09 mar 2008, 0:38

Wymiana kart w cyfrze.

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kochaś »

Nie wszystko :) TV4, Superstacja, czy Trace.tv ze starych parametrów.
maciej
Użytkownik
Posty: 104
Rejestracja: 15 gru 2007, 19:16

Wymiana kart w cyfrze.

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: maciej »

wie ktosz kiedy beda wysylacz te nowe karty.
kochaś
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 09 mar 2008, 0:38

Wymiana kart w cyfrze.

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kochaś »

Już wysyłają - cały czas.
rd10
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 16 wrz 2008, 12:57

Wymiana kart w cyfrze.

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: rd10 »

ja mam pytanie co z starymi kartami czy będzie trzeba je zwrócić..czy będzie można je zatrzymać.....???
i np. sprzedać
maciej
Użytkownik
Posty: 104
Rejestracja: 15 gru 2007, 19:16

Wymiana kart w cyfrze.

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: maciej »

to powinni nie dlugo dojsc.
marzena.zp
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 16 wrz 2008, 16:14

Wymiana kart w cyfrze.

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: marzena.zp »

te nowe kartyyyyyyyy to oszustwo
Zablokowany

Wróć do „Kosz”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości