Awaria EPG

Tematy oraz posty nie pasujące do tego forum.
tuvalu
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 28 gru 2008, 10:21

Awaria EPG

Post autor: tuvalu »

Mam dekoder MINI D1 w którym EPG zawsze działało kulawo tzn. działało w miarę sprawnie dla pierwszych 10 programów w listy obowiązkowej a później już dowolnie, na żądanie lub wcale. Od aktualizacji softu 7 maja EPG jest martwe. Kompletny brak informacji, wyświetlana jest tylko pusta plansza. Jeśli awaria dotyczyłaby tylko jednego typu dekodera, i to po aktualizacji softu, to sprawa byłaby jasna. Coraz częściej jednak słychać głosy o niedziałaniu EPG w innych dekoderach oraz w coraz szerszym zakresie programów.
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1376
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Awaria EPG

Post autor: Kpc21 »

Próboeałeś przywrócić dekoder do ustawień fabrycznych?
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
tuvalu
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 28 gru 2008, 10:21

Awaria EPG

Post autor: tuvalu »

Dzięki. Spróbowałem. Pomogło ;-)
claire
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 08 lip 2009, 17:56

Awaria EPG

Post autor: claire »

Czy komukolwiek na forum działa poprawnie epg na dekoderze samsunga

U mnie w chwili obecnej nie mam żadnych informacji epg na wszystkich stacjach TVN a na pozostałych raz jest pełny podgląd raz max 2 pozycje a innym razem wcale nic nie ma nic. żeby coś przeczytać w epg trzeba skakać po kanałach i czasem za którymś razem jest pełen program. Poza tym nie mam epg na kanałach gdzie kiedyś było jak Cartoon network czy paczka BBC. Antena jest dobrze ustawiona przywracałem ustawienia fabryczne i wszystko jest tak jak pisałem. Do tej samej anteny jest podpięty nbox i tam wszystko jest ok
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1376
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Awaria EPG

Post autor: Kpc21 »

Mi na CP EPG nigdy nie działało poprawnie :) W większości przypadków jeśli już jest, to wyłącznie na obecnie nadawany i następny program.

Natomiast bardzo ciekawy jest brak EPG na kanałach TVN, podczas gdy na nBoksie, który odbiera je z tego samego transpondera, już EPG jest. Te dekodery tak mają.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Awaria EPG

Post autor: mirko1801 »

To nie dekodery są w tym przypadku winne , ale nadawca ( tu CP ) .
Ten sam tuner Samsunga czy Echo-Stara odbiera EPG z Astry na niemieckich kanałach program całotygodniowy bez żadnych problemów . Tak więc tunery są ok.
Pretensje można kierować tylko i wyłącznie do CP.
Miś Uszatek
Użytkownik
Posty: 175
Rejestracja: 03 mar 2008, 17:53

Awaria EPG

Post autor: Miś Uszatek »

Mam dwa tunery, Ferguson i Echolite i na kanałach TVN-u nie mam EP wiec to nie wina tunerów CP. Oba tunery maja logo DVB wiec spełniają wszystkie wymogi tej normy. To ITI coś namieszało i EPG z tego transpondera nie jest nadawane zgodnie z DVB. Czyżby to taka niespodzianka dla abonentów CP i tych z Cyfry+ którzy używają własnych tunerów? Na tunerach Cyfry+ EPG jest nadawane w ich standardzie więc nie ma problemu. Czy na Technisatach tnk jest EPG?
Zablokowany

Wróć do „Kosz”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości