Platforma ITI już testuje

Tematy oraz posty nie pasujące do tego forum.
Awatar użytkownika
Mario98
Junior
Posty: 900
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:34
x 2
Kontakt:

Platforma ITI już testuje

Post autor: Mario98 »

Seriale takie jak "M jak Miłość", "Na dobre i niedobre" zą napewno robione już w technologi HD..... W Polsacie z resztą też seriale ("Samo życie", "Pierwsza Miłośc", "Rodzian zastępcza") są robione w wysokiej rozdzielczośći:)
Awatar użytkownika
master
Obserwator
Posty: 409
Rejestracja: 03 cze 2006, 16:17
Lokalizacja: Gdzieś daleko stąd...
Kontakt:

Platforma ITI już testuje

Post autor: master »

hehe nawet nie wiedziałem że kreca te programy w HD!!!
Ciekawe jak długo i poco jak niemamy zadnego kanału HD
Bartek
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:09

Platforma ITI już testuje

Post autor: Bartek »

na dobre i na zle jest krecone w takiej technologii od bodaj roku, m jak milosc od niedawna (moze marzec?)
Awatar użytkownika
Leszek1979
VIP Expert
Posty: 451
Rejestracja: 24 maja 2006, 23:14
Lokalizacja: Tczew

Platforma ITI już testuje

Post autor: Leszek1979 »

master pisze:Ciekawe jak długo i poco jak niemamy zadnego kanału HD
Po to żeby w przyszłości kanały HD można było zapchać powtórkami w rozdzielczości HD :lol:.
marcelek
Użytkownik
Posty: 126
Rejestracja: 25 maja 2006, 14:57
Kontakt:

Platforma ITI już testuje

Post autor: marcelek »

i już wiemy kiedy wystartuje ITI. Będzie to koniec września!
ARTUR B.

Platforma ITI już testuje

Post autor: ARTUR B. »

To jednak Olivier Janiak dobrze mówił, jest tak jak mówiłem :D
Zegnaj Cyfrowy Polsacie! Witak Platformo ITI :)
gosc
VIP Expert
Posty: 2141
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54
x 2

Platforma ITI już testuje

Post autor: gosc »

Żeby cię czasem nie zaskoczyli ceną i brakiem wszystkich kanałów tvp i grupy Polsatu :(
Awatar użytkownika
master
Obserwator
Posty: 409
Rejestracja: 03 cze 2006, 16:17
Lokalizacja: Gdzieś daleko stąd...
Kontakt:

Platforma ITI już testuje

Post autor: master »

To jest bardzo możliwe! Polsat napewno nie bedzie na ITI tak jak go niema na C+! Co do TVP to jest kwestia dogadania się...
Ale niema co gadac do puki niebedziemy znac oficjalnie oferty programowej i cen
Awatar użytkownika
Leszek1979
VIP Expert
Posty: 451
Rejestracja: 24 maja 2006, 23:14
Lokalizacja: Tczew

Platforma ITI już testuje

Post autor: Leszek1979 »

Tylko że kanały TVNu są w Polsacie - czyli jak Polsat nie dopuści swoich kanałów do ITI to na zasadzie wzajemności kanały TVNu mogą zniknąć z Polsatu.
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 2
Kontakt:

Platforma ITI już testuje

Post autor: RaPi »

Gdy TVN-y znikną z polsatu to każdy abonent będzie mógł wypowiedzieć umowę. Pozatym w CP juz nie bylo by co ogladac. Bo to jedne z lepszych kanałow....
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Platforma ITI już testuje

Post autor: Witu »

RaPi pisze:Gdy TVN-y znikną z polsatu to każdy abonent będzie mógł wypowiedzieć umowę. Pozatym w CP juz nie bylo by co ogladac. Bo to jedne z lepszych kanałow....
Masz rację! Ja bym poza MTV już nie miał za bardzo co oglądać.
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Leszek1979
VIP Expert
Posty: 451
Rejestracja: 24 maja 2006, 23:14
Lokalizacja: Tczew

Platforma ITI już testuje

Post autor: Leszek1979 »

RaPi pisze:Pozatym w CP juz nie bylo by co ogladac.
I właśnie dlatego mogą zniknąć - oczywiście za sprawką TVNu a nie dlatego że Polsat z nich zrezygnuje :lol:.
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 2
Kontakt:

Platforma ITI już testuje

Post autor: RaPi »

W sumie byłby to łatwy sposób na wykończenie jednego z graczy na rynku i np wykupienie go :lol:
ARTUR B.

Platforma ITI już testuje

Post autor: ARTUR B. »

ITI podpisał z Cyfrowym Polsatem kilkuletnią umowę na nadawanie kanałów TVN. Wątpię by ryzykowali karą pieniężną za zerwanie umowy. Może jak ta umowa się skończy i zobaczą, że popularność własnej platformy rośnie, a CP spada, to zrezygnują z usług CP. TVN nie będzie ryzykował z oglądalnością widzów, która ostatnio rośnie
Awatar użytkownika
master
Obserwator
Posty: 409
Rejestracja: 03 cze 2006, 16:17
Lokalizacja: Gdzieś daleko stąd...
Kontakt:

Platforma ITI już testuje

Post autor: master »

Pakiet z już dwoma kanałami TVN i TVN Siedem jest testowany w przekazie HD/ DVB-S2/MPEG-4 z transpondera satelity Hot Bird 7A - 13E o częstotliwości 11,258H. Nastąpiła jednak zmiana FEC z 2/3 na 3/5. Nadal transmisja kanałów TVN w HD jest kodowana w systemie Conax CAS7.

Przypomnijmy, że najpierw TVN został wyłączony z 11,258H, DVB-S2/Conax. Potem pojawił się tam kanał TVN Siedem DVB-S2/HD/Conax, SR 27500, ale z dotychczasowym FEC 2/3.

Aktualnie oba kanały TVN są emitowane w bardziej wydajnej demodulacji 8PSK (a nie QPSK). Zmieniono też FEC z 2/3 na 3/5.

Kanały TVN w HD można wyszukać przy pomocy odbiorników HD/MPEG-4 firmy Humax lub Pace. Niestety są kodowane w Conax CAS7 i obejrzeć obrazu już się nie uda.
Zablokowany

Wróć do „Kosz”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość