Platforma ITI już testuje

Tematy oraz posty nie pasujące do tego forum.
Awatar użytkownika
Mario98
Junior
Posty: 896
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:34
x 1
Kontakt:

Platforma ITI już testuje

Post autor: Mario98 » 26 lip 2006, 14:24

Seriale takie jak "M jak Miłość", "Na dobre i niedobre" zą napewno robione już w technologi HD..... W Polsacie z resztą też seriale ("Samo życie", "Pierwsza Miłośc", "Rodzian zastępcza") są robione w wysokiej rozdzielczośći:)
0 x
www.forum-soccer.home.pl


Kazik o Tusku: "Wku... mnie, że dozorca mojego kraju jest kretynem"
Awatar użytkownika
master
Obserwator
Posty: 409
Rejestracja: 03 cze 2006, 16:17
Lokalizacja: Gdzieś daleko stąd...
Kontakt:

Platforma ITI już testuje

Post autor: master » 26 lip 2006, 23:31

hehe nawet nie wiedziałem że kreca te programy w HD!!!
Ciekawe jak długo i poco jak niemamy zadnego kanału HD
0 x
Bartek
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:09

Platforma ITI już testuje

Post autor: Bartek » 26 lip 2006, 23:33

na dobre i na zle jest krecone w takiej technologii od bodaj roku, m jak milosc od niedawna (moze marzec?)
0 x
Awatar użytkownika
Leszek1979
VIP Expert
Posty: 451
Rejestracja: 24 maja 2006, 23:14
Lokalizacja: Tczew

Platforma ITI już testuje

Post autor: Leszek1979 » 27 lip 2006, 15:32

master pisze:Ciekawe jak długo i poco jak niemamy zadnego kanału HD
Po to żeby w przyszłości kanały HD można było zapchać powtórkami w rozdzielczości HD :lol:.
0 x
marcelek
Użytkownik
Posty: 126
Rejestracja: 25 maja 2006, 14:57
Kontakt:

Platforma ITI już testuje

Post autor: marcelek » 10 sie 2006, 9:52

i już wiemy kiedy wystartuje ITI. Będzie to koniec września!
0 x
ARTUR B.
x 230

Platforma ITI już testuje

Post autor: ARTUR B. » 10 sie 2006, 10:52

To jednak Olivier Janiak dobrze mówił, jest tak jak mówiłem :D
Zegnaj Cyfrowy Polsacie! Witak Platformo ITI :)
0 x
gosc
VIP Expert
Posty: 2139
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Platforma ITI już testuje

Post autor: gosc » 10 sie 2006, 10:59

Żeby cię czasem nie zaskoczyli ceną i brakiem wszystkich kanałów tvp i grupy Polsatu :(
0 x
Awatar użytkownika
master
Obserwator
Posty: 409
Rejestracja: 03 cze 2006, 16:17
Lokalizacja: Gdzieś daleko stąd...
Kontakt:

Platforma ITI już testuje

Post autor: master » 10 sie 2006, 17:20

To jest bardzo możliwe! Polsat napewno nie bedzie na ITI tak jak go niema na C+! Co do TVP to jest kwestia dogadania się...
Ale niema co gadac do puki niebedziemy znac oficjalnie oferty programowej i cen
0 x
Awatar użytkownika
Leszek1979
VIP Expert
Posty: 451
Rejestracja: 24 maja 2006, 23:14
Lokalizacja: Tczew

Platforma ITI już testuje

Post autor: Leszek1979 » 10 sie 2006, 19:58

Tylko że kanały TVNu są w Polsacie - czyli jak Polsat nie dopuści swoich kanałów do ITI to na zasadzie wzajemności kanały TVNu mogą zniknąć z Polsatu.
0 x
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 1
Kontakt:

Platforma ITI już testuje

Post autor: RaPi » 10 sie 2006, 20:41

Gdy TVN-y znikną z polsatu to każdy abonent będzie mógł wypowiedzieć umowę. Pozatym w CP juz nie bylo by co ogladac. Bo to jedne z lepszych kanałow....
0 x
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Platforma ITI już testuje

Post autor: Witu » 10 sie 2006, 20:46

RaPi pisze:Gdy TVN-y znikną z polsatu to każdy abonent będzie mógł wypowiedzieć umowę. Pozatym w CP juz nie bylo by co ogladac. Bo to jedne z lepszych kanałow....
Masz rację! Ja bym poza MTV już nie miał za bardzo co oglądać.
0 x
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Leszek1979
VIP Expert
Posty: 451
Rejestracja: 24 maja 2006, 23:14
Lokalizacja: Tczew

Platforma ITI już testuje

Post autor: Leszek1979 » 10 sie 2006, 20:49

RaPi pisze:Pozatym w CP juz nie bylo by co ogladac.
I właśnie dlatego mogą zniknąć - oczywiście za sprawką TVNu a nie dlatego że Polsat z nich zrezygnuje :lol:.
0 x
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 1
Kontakt:

Platforma ITI już testuje

Post autor: RaPi » 10 sie 2006, 20:59

W sumie byłby to łatwy sposób na wykończenie jednego z graczy na rynku i np wykupienie go :lol:
0 x
ARTUR B.
x 230

Platforma ITI już testuje

Post autor: ARTUR B. » 10 sie 2006, 21:30

ITI podpisał z Cyfrowym Polsatem kilkuletnią umowę na nadawanie kanałów TVN. Wątpię by ryzykowali karą pieniężną za zerwanie umowy. Może jak ta umowa się skończy i zobaczą, że popularność własnej platformy rośnie, a CP spada, to zrezygnują z usług CP. TVN nie będzie ryzykował z oglądalnością widzów, która ostatnio rośnie
0 x
Awatar użytkownika
master
Obserwator
Posty: 409
Rejestracja: 03 cze 2006, 16:17
Lokalizacja: Gdzieś daleko stąd...
Kontakt:

Platforma ITI już testuje

Post autor: master » 16 sie 2006, 21:05

Pakiet z już dwoma kanałami TVN i TVN Siedem jest testowany w przekazie HD/ DVB-S2/MPEG-4 z transpondera satelity Hot Bird 7A - 13E o częstotliwości 11,258H. Nastąpiła jednak zmiana FEC z 2/3 na 3/5. Nadal transmisja kanałów TVN w HD jest kodowana w systemie Conax CAS7.

Przypomnijmy, że najpierw TVN został wyłączony z 11,258H, DVB-S2/Conax. Potem pojawił się tam kanał TVN Siedem DVB-S2/HD/Conax, SR 27500, ale z dotychczasowym FEC 2/3.

Aktualnie oba kanały TVN są emitowane w bardziej wydajnej demodulacji 8PSK (a nie QPSK). Zmieniono też FEC z 2/3 na 3/5.

Kanały TVN w HD można wyszukać przy pomocy odbiorników HD/MPEG-4 firmy Humax lub Pace. Niestety są kodowane w Conax CAS7 i obejrzeć obrazu już się nie uda.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Kosz”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości