Echostar DSB-606-Awaria

Tematy oraz posty nie pasujące do tego forum.
Awatar użytkownika
RaPi
Poster
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 1
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: RaPi » 14 paź 2006, 18:28

Właśnie padł mi mój dekoder do odbioru CP. Zaczęło się jak zawsze dekoder zgubił listę kanałów przy włączeniu i musiałem znowu wyszukać wszystkie kanały.
Wybrałem opcję przeszukiwania wg Sieci aby mieć wszystkie kanały wchodzące w skład oferty CP. Wyszukało i wszystko działo OK.
Następnie wybrałem opcje szukania wszystkich kanałów FTA z satelity HB i ASTRA. Niestety po wykonaniu tej operacji dekoder ponownie traci wszystkie zapamiętane kanały.
Wygląda mi to na jakieś uszkodzenie pamięci gdyż dekoder nie może zapisać wszystkich kanałów jakie wyszuka na obu satelitach
0 x
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: Axel » 14 paź 2006, 19:18

Ale próbowałeś wyciągać wtyczkę z kontaktu, prawda ?
0 x
Awatar użytkownika
danielpes5
Mythical VIP
Posty: 444
Rejestracja: 24 maja 2006, 19:38

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: danielpes5 » 14 paź 2006, 19:58

spróbój zrobić mu "reset"
0 x
Awatar użytkownika
RaPi
Poster
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 1
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: RaPi » 14 paź 2006, 21:01

Robiłem wszystko. Przywracałem ustawienia fabryczne kilkakrotnie i odłączałem go od sieci również. Chyba jedynym wyjściem będzie wyprawa do mojego dystrybutora aby oddać sprzęt do serwisu.... :/
0 x
Awatar użytkownika
danielpes5
Mythical VIP
Posty: 444
Rejestracja: 24 maja 2006, 19:38

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: danielpes5 » 15 paź 2006, 11:54

no i wtedy dopiero zacznie sie kołomyja...będą Ci go "naprawiać" do końca świata i o jeden dzień dłużej.A powinni wymienić go od ręki
0 x
Awatar użytkownika
master
Obserwator
Posty: 409
Rejestracja: 03 cze 2006, 16:17
Lokalizacja: Gdzieś daleko stąd...
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: master » 15 paź 2006, 12:55

tak było za czasów jak naprawą sprzetu zajmował sie CP!
Teraz trzeba oddać sprzęt bezposrednio do dystrybutora Echostar w Polsce
Tam to zrobia szybko!
Wymienic nie wymienią, bopotzrebna by była nowa karta od CP
0 x
Awatar użytkownika
RaPi
Poster
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 1
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: RaPi » 15 paź 2006, 16:42

Podobno serwis Echostar jest gdzieś w Szczecinie. I tam trafiają wszystkie dekodery. tak mi mówił kiedyś dystrybutor u którego kupiłem dekoder. Podobno wszystko trwa ok tygodnia. Zapewne wymieniają dekoder i tylko parują do niego kartę i po problemie..... Ostatnio zbytnio mi nie zależy na TV wiec jak nawet zajmie to ok 2-3 tygodni to dam rade wytrzymać. No i na abonamencie trochę zaoszczędzę :)
0 x
Awatar użytkownika
Witu
Mythical VIP
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: Witu » 15 paź 2006, 17:33

A wogóle seria 606 jest taka popiepszona! Mi cały czas się wyłącza i uruchoamia ponownie [najczęściej wieczorami] Wkurzająca sprawa:) Jak się robi temu dekoderowi reset? chodzi o wyciągnięcie z gniastka?
0 x
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
606
x 64

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: 606 » 15 paź 2006, 18:43

Witu pisze:A wogóle seria 606 jest taka popiepszona! Mi cały czas się wyłącza i uruchoamia ponownie [najczęściej wieczorami] Wkurzająca sprawa:) Jak się robi temu dekoderowi reset? chodzi o wyciągnięcie z gniastka?
Przytrzymaj przez okooło 3 sekundy przycisk on/off na panelu przednim dekodera.
0 x
Awatar użytkownika
RaPi
Poster
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 1
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: RaPi » 16 paź 2006, 18:02

Dzisiaj oddałem swojego 606 do dystrybutora i maja go odesłać do serwisu. Naprawa ma potrwać ok 2 tyg ale dokładnie nie wiadomo wszystkiego.

Ale jedna rzecz mnie zaskoczyła. Otóż dostałem dekoder zastępczy :) Więc nie muszę rezygnować z oglądania pakietu CP.
0 x
ARTUR B.
x 64

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: ARTUR B. » 16 paź 2006, 18:23

a ten sam model dostales, czy inny?
0 x
Awatar użytkownika
danielpes5
Mythical VIP
Posty: 444
Rejestracja: 24 maja 2006, 19:38

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: danielpes5 » 16 paź 2006, 20:41

RaPi pisze:Ale jedna rzecz mnie zaskoczyła. Otóż dostałem dekoder zastępczy :) Więc nie muszę rezygnować z oglądania pakietu CP.
także jestem zaskoczony.Widze że na lini abonent-dystrybutor-CP jest znacząca poprawa
0 x
Awatar użytkownika
Witu
Mythical VIP
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: Witu » 16 paź 2006, 20:56

606 pisze:
Witu pisze:A wogóle seria 606 jest taka popiepszona! Mi cały czas się wyłącza i uruchoamia ponownie [najczęściej wieczorami] Wkurzająca sprawa:) Jak się robi temu dekoderowi reset? chodzi o wyciągnięcie z gniastka?
Przytrzymaj przez okooło 3 sekundy przycisk on/off na panelu przednim dekodera.
Dzięki gościu za odpowiedź ;] Dekoder się dzisiaj ani razu nie uruchomił ponownie. Czyżby to był już koniec z problemem mojego dekodera? :)
0 x
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
RaPi
Poster
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 1
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: RaPi » 18 paź 2006, 13:49

Dostałem Tego Thompsona co kiedyś internet można było mieć przez niego. Nie wiem dokładnie jaki to jest ten model bo nie mogę teraz sprawdzić a na pamięć nie znam wszystkich dekoderów oferowanych rzez CP. Wtajemniczeni będą wiedzieć o który chodzi.... :)
0 x
Awatar użytkownika
Witu
Mythical VIP
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: Witu » 18 paź 2006, 15:42

Czyli moim zdaniem dostałeś najgorszy dekoder jaki mogłeś dostać :) Kanały przełączają się makabrycznie długo, wygląda beznadziejnie :) A na dodatek słucha, tego co mu nakaże właściciel z opóźnieniem :d
0 x
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Kosz”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości