Echostar DSB-606-Awaria

Tematy oraz posty nie pasujące do tego forum.
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 2
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: RaPi »

Właśnie padł mi mój dekoder do odbioru CP. Zaczęło się jak zawsze dekoder zgubił listę kanałów przy włączeniu i musiałem znowu wyszukać wszystkie kanały.
Wybrałem opcję przeszukiwania wg Sieci aby mieć wszystkie kanały wchodzące w skład oferty CP. Wyszukało i wszystko działo OK.
Następnie wybrałem opcje szukania wszystkich kanałów FTA z satelity HB i ASTRA. Niestety po wykonaniu tej operacji dekoder ponownie traci wszystkie zapamiętane kanały.
Wygląda mi to na jakieś uszkodzenie pamięci gdyż dekoder nie może zapisać wszystkich kanałów jakie wyszuka na obu satelitach
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: Axel »

Ale próbowałeś wyciągać wtyczkę z kontaktu, prawda ?
Awatar użytkownika
danielpes5
VIP Expert
Posty: 444
Rejestracja: 24 maja 2006, 19:38

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: danielpes5 »

spróbój zrobić mu "reset"
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 2
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: RaPi »

Robiłem wszystko. Przywracałem ustawienia fabryczne kilkakrotnie i odłączałem go od sieci również. Chyba jedynym wyjściem będzie wyprawa do mojego dystrybutora aby oddać sprzęt do serwisu.... :/
Awatar użytkownika
danielpes5
VIP Expert
Posty: 444
Rejestracja: 24 maja 2006, 19:38

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: danielpes5 »

no i wtedy dopiero zacznie sie kołomyja...będą Ci go "naprawiać" do końca świata i o jeden dzień dłużej.A powinni wymienić go od ręki
Awatar użytkownika
master
Obserwator
Posty: 409
Rejestracja: 03 cze 2006, 16:17
Lokalizacja: Gdzieś daleko stąd...
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: master »

tak było za czasów jak naprawą sprzetu zajmował sie CP!
Teraz trzeba oddać sprzęt bezposrednio do dystrybutora Echostar w Polsce
Tam to zrobia szybko!
Wymienic nie wymienią, bopotzrebna by była nowa karta od CP
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 2
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: RaPi »

Podobno serwis Echostar jest gdzieś w Szczecinie. I tam trafiają wszystkie dekodery. tak mi mówił kiedyś dystrybutor u którego kupiłem dekoder. Podobno wszystko trwa ok tygodnia. Zapewne wymieniają dekoder i tylko parują do niego kartę i po problemie..... Ostatnio zbytnio mi nie zależy na TV wiec jak nawet zajmie to ok 2-3 tygodni to dam rade wytrzymać. No i na abonamencie trochę zaoszczędzę :)
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: Witu »

A wogóle seria 606 jest taka popiepszona! Mi cały czas się wyłącza i uruchoamia ponownie [najczęściej wieczorami] Wkurzająca sprawa:) Jak się robi temu dekoderowi reset? chodzi o wyciągnięcie z gniastka?
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
606

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: 606 »

Witu pisze:A wogóle seria 606 jest taka popiepszona! Mi cały czas się wyłącza i uruchoamia ponownie [najczęściej wieczorami] Wkurzająca sprawa:) Jak się robi temu dekoderowi reset? chodzi o wyciągnięcie z gniastka?
Przytrzymaj przez okooło 3 sekundy przycisk on/off na panelu przednim dekodera.
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 2
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: RaPi »

Dzisiaj oddałem swojego 606 do dystrybutora i maja go odesłać do serwisu. Naprawa ma potrwać ok 2 tyg ale dokładnie nie wiadomo wszystkiego.

Ale jedna rzecz mnie zaskoczyła. Otóż dostałem dekoder zastępczy :) Więc nie muszę rezygnować z oglądania pakietu CP.
ARTUR B.

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: ARTUR B. »

a ten sam model dostales, czy inny?
Awatar użytkownika
danielpes5
VIP Expert
Posty: 444
Rejestracja: 24 maja 2006, 19:38

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: danielpes5 »

RaPi pisze:Ale jedna rzecz mnie zaskoczyła. Otóż dostałem dekoder zastępczy :) Więc nie muszę rezygnować z oglądania pakietu CP.
także jestem zaskoczony.Widze że na lini abonent-dystrybutor-CP jest znacząca poprawa
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: Witu »

606 pisze:
Witu pisze:A wogóle seria 606 jest taka popiepszona! Mi cały czas się wyłącza i uruchoamia ponownie [najczęściej wieczorami] Wkurzająca sprawa:) Jak się robi temu dekoderowi reset? chodzi o wyciągnięcie z gniastka?
Przytrzymaj przez okooło 3 sekundy przycisk on/off na panelu przednim dekodera.
Dzięki gościu za odpowiedź ;] Dekoder się dzisiaj ani razu nie uruchomił ponownie. Czyżby to był już koniec z problemem mojego dekodera? :)
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 2
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: RaPi »

Dostałem Tego Thompsona co kiedyś internet można było mieć przez niego. Nie wiem dokładnie jaki to jest ten model bo nie mogę teraz sprawdzić a na pamięć nie znam wszystkich dekoderów oferowanych rzez CP. Wtajemniczeni będą wiedzieć o który chodzi.... :)
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: Witu »

Czyli moim zdaniem dostałeś najgorszy dekoder jaki mogłeś dostać :) Kanały przełączają się makabrycznie długo, wygląda beznadziejnie :) A na dodatek słucha, tego co mu nakaże właściciel z opóźnieniem :d
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Kosz”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości