Echostar DSB-606-Awaria

Tematy oraz posty nie pasujące do tego forum.
Awatar użytkownika
danielpes5
VIP Expert
Posty: 444
Rejestracja: 24 maja 2006, 19:38

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: danielpes5 » 18 paź 2006, 19:48

Thomson powiniem się wstydzić za taki produkt....
0 x
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 1
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: RaPi » 18 paź 2006, 22:06

Właśnie po raz pierwszy podłączyłem dekoder do TV no i niestety mam problem. Na dekoderze wyskakuje mi komunikat Błąd 01 Problem z kartą CO to może znaczyć?
0 x
Awatar użytkownika
Mario98
Junior
Posty: 896
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:34
x 1
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: Mario98 » 18 paź 2006, 23:03

to jest bodajże błąd oznaczający że karta nie jest sparowana z dekoderem
0 x
www.forum-soccer.home.pl


Kazik o Tusku: "Wku... mnie, że dozorca mojego kraju jest kretynem"
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 1
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: RaPi » 19 paź 2006, 16:56

Już wiem co to za błąd. Karta była odwrotnie włożona do dekodera tzn powinna być chipem do góry a była chipem do dołu. Dziwne bo jeszcze nigdy nie spotkałem się z takim wejściem. Gdy wyjmowałem kartę wyskakiwał mi komunikat o jej braku w dekoderze ale nie informował o jej złym włożeniu. Chyba nigdy bym na to nie wpadł po w takim stanie był dekoder jak odebrałem go od dystrybutora. Myślałem ze może mam zablokowane pakiety zadzwoniłem do BOK i trafiłem na jakaś bystra babkę i mi pomogła :)

Dekoder ma tez jedna wadę strasznie głośno pracuje tak ze trzeba go odliczyć od sieci na noc bo spać sie nie da w tym hałasie...

Ale jeż tez jeden plus mam aktywny cały pakiet Czyli F. RM ale bez Playboya pomimo ze place tylko za Film i Muzykę.... :)
0 x
ARTUR B.
x 231

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: ARTUR B. » 19 paź 2006, 18:04

W Sagemach też tak było, że chip do góry musi byc skierowany. A tak na marginesie jak dekoder może hałasować?
0 x
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: Axel » 19 paź 2006, 20:22

Hałasuje pewnie w ten sam sposób co głośniki komputerowe albo wideo podłączone do prądu.
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 15176
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 291
x 1476

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: Karol » 19 paź 2006, 21:22

Axel pisze:Hałasuje pewnie w ten sam sposób co głośniki komputerowe albo wideo podłączone do prądu.
Mi głośniki ani magnetowid nie hałasują.
0 x
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: Axel » 19 paź 2006, 21:35

No to tobie może nie ale niektóre sprzęty lubią "brzęczeć" :) i w nocy jak jest cicho to to słychać :)
0 x
gosc
VIP Expert
Posty: 2139
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: gosc » 19 paź 2006, 21:43

W ogóle czasem są kłopoty z "urządzeniami". Ja np. muszę specjalnie wstać jak np. skończę oglądać czy słuchać coś na kompie żeby go wyłączyć z prądu bo świeci się i mysz na czerwono i 4 lampki na routerze i jedna na głośnikach. A więc program GoOff nic mi nie daje :)
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 15176
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 291
x 1476

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: Karol » 19 paź 2006, 21:44

Głośnik jeśli jest źle podłączony albo coś z kablem jest nie tak, to owszem - może brzęczeć :P Kwestia techniczna ;)
0 x
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: Axel » 19 paź 2006, 22:24

Ja nie będe tobie tłumaczył bo i tak nie zrozumiesz ale jak chcesz to zapytaj się Leszka na VIP-owym forum to ci wytłumaczy :)
0 x
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 1
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: RaPi » 19 paź 2006, 23:07

Dekoder zachowuje sie tak jak to opisał Axel. Buczy piszczy itp.Nawet jes uwaga na ten temat w protokole udostępnienia dekodera zastępczego "Głośno Pracuje". Czasami dzieje się tak ze sprzętem elektronicznym.

Apropos tego co pisze gosc. To zależy od komputera bo na niektórych tak waśnie jest ze po wyłączeniu nadal działają urzadzenie podłączone do niego typu mysz optyczna itp...
Ja na szczęście nie mam tego problemu :)
0 x
Awatar użytkownika
Leszek1979
VIP Expert
Posty: 451
Rejestracja: 24 maja 2006, 23:14
Lokalizacja: Tczew

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: Leszek1979 » 19 paź 2006, 23:39

Jeżeli w tym dekoderze nie ma wiatraczka (w co wątpię) to jedyną rzeczą jaka mi przychodzi do głowy jest transformator - jako środek zaradczy polecam użeranie się z serwisem aż do skutku ;).
0 x
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 1
Kontakt:

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: RaPi » 20 paź 2006, 1:16

Ale to tak buczy dekoder zastępczy który dostałem od dystrybutora jak będę mial Swojego powrotem to znowu zapanuje cisza :) Te kilka dni jakoś wytrzymam....
0 x
Zbychu11
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 07 gru 2006, 10:10

Echostar DSB-606-Awaria

Post autor: Zbychu11 » 07 gru 2006, 10:15

Witam

Padł mi dekoder 3dni temu i codziennie chodze do tego krętacza dystrybutora Cyfrowego Polsatu i za kazdym razem mówi mi ze musze czekac i jak w jakims dniu zostanie mu dekoder to mi go da jako zastępczy. Średnio mi sie to widzi :] a co z abonamentem? oni go jakos zamrazaja czy jak? dopiero 10.00 a ja juz wnerwiony chodzę :]

Unikaj tego rodzaju zdrobnień. Staraj się raczej używac oficjalnej nazwy tej platformy. .RaPi
0 x
Zablokowany

Wróć do „Kosz”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości