Neostrada TP

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Awatar użytkownika
Mario98
Mythical VIP
Posty: 896
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:34
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Mario98 » 28 lip 2006, 15:00

mi zżera tylko 2 GB limitu na przeglądanie samych dtron ineternetowych :)
0 x
www.forum-soccer.home.pl


Kazik o Tusku: "Wku... mnie, że dozorca mojego kraju jest kretynem"
Awatar użytkownika
Leszek1979
Mythical VIP
Posty: 451
Rejestracja: 24 maja 2006, 23:14
Lokalizacja: Tczew

Neostrada TP

Post autor: Leszek1979 » 28 lip 2006, 15:22

Ja gdy nie używam p2p wyciągam jakieś 4~5GB miesięcznie - z radia i TV internetowych też nie korzystam. Najlepiej zainstaluj sobie jakiś licznik ściągniętych danych to się zorientujesz ile ściągasz.
0 x
Awatar użytkownika
Witu
Mythical VIP
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Witu » 28 lip 2006, 15:24

Zależy co byś robił, i ile byś ściągał. Ja np co miesiąc pobieram 20GB. A co najlepsze ściągam tyle na łączu 256kb/s (neostrada nie blokuje czy co) :)
0 x
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
RaPi
Poster
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 1
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: RaPi » 28 lip 2006, 16:37

Jeżeli ktoś nie jest maniakiem ściągania wszystkiego co się da z sieci to limit powinien mu spokojnie wystarczyć...
0 x
gosc
Mythical VIP
Posty: 2138
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Neostrada TP

Post autor: gosc » 28 lip 2006, 16:48

OK. Może starczy. Na razie dzwoniłem do mojego operatora radiowego. Jak się dowiedział że chcę zrezygnować to nagle się okazało że u nich też jest 3 miesiące po 1 zł (tak jak w Multimediach gdzie się wybieram) a cena miesięcznie spada o 4 złote :)

Tylko że udawał, że nie wie o tym, że pomimo przekierowanych portów obcinają transfer na p2p do 128/32.....
A w Multimediach ma być 512/256 i własne IP. Ktoś kto próbował ściągnąć coś np. z rapidshare nie na zewnętrznym IP wie że jest to prawie niemożliwe...

Jeszcze jedno: czy w neo też tak jest że podawane prędkości są maksymalne a nie minimalne? Tzn. "do 512" a nie "min 512" w umowie?
0 x
Nikt mnie nie prześcignie w miłości do PiS-u - wł.
Awatar użytkownika
Witu
Mythical VIP
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Witu » 28 lip 2006, 18:19

Podawane prędkości są takie, jakie będziesz miał. Czyli nie będziesz miał ani niższej ani wyższej. Choć sam kiedyś ściągałem z prędkością 33KB/s a mogę maxymalnie z prędkością 32:)
0 x
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
gosc
Mythical VIP
Posty: 2138
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Neostrada TP

Post autor: gosc » 28 lip 2006, 20:58

Jeden telefon a tyle cudów: nawet szybkość na p2p wzrosła ze 128kb/sek. do 256/kb/sek i to chyba wszystkim bo nie podawałem jak się nazywam :)
0 x
Nikt mnie nie prześcignie w miłości do PiS-u - wł.
Awatar użytkownika
Witu
Mythical VIP
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Witu » 28 lip 2006, 21:13

gosc pisze:Jeden telefon a tyle cudów: nawet szybkość na p2p wzrosła ze 128kb/sek. do 256/kb/sek i to chyba wszystkim bo nie podawałem jak się nazywam :)
No kiedyś wujek dzwonił do neostrady się pytać i tez nie podawał nazwiska i wtedy się pomylili. Zaczeli mu do rachunku telefonicznego liczyć cenę najdroższego internetu, jaki był wtedy oferowany a nie miał wtedy jeszcze nawet modemu, a co lepsze wogóle nie chciał neostrady. Ale zadzwonił do nich i wszystko sobie powyjaśniali:)
0 x
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
gosc
Mythical VIP
Posty: 2138
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Neostrada TP

Post autor: gosc » 28 lip 2006, 21:28

W niedzielę będę wiedział czy z tych 512/256 nie będzie np. 200/100 bo jednak tp s.a. to nie to samo co Multimedia. Żebym się potem niemiło nie zdziwił.
0 x
Nikt mnie nie prześcignie w miłości do PiS-u - wł.
Awatar użytkownika
master
Obserwator
Posty: 409
Rejestracja: 03 cze 2006, 16:17
Lokalizacja: Gdzieś daleko stąd...
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: master » 29 lip 2006, 0:10

Od kiedy masz 512/256 a nie 512/128??? Bo chyba jest tak w drógim przypadku....

Pozatem czesto mam tak że zamiast 64kB/s mam np: 20kB/s czasami tylko więcej!
Co do tego czy 512 jest prędkościa garantowaną to nigdzie tego nie pisze! Nie jest to tez prędkość maxymalna!
To jest średnia prędkośc twojego łącza! Prędkość może wzrosnąć o kila kilo ale nie więcej!
Więcej może ci natomiast zwolnić
0 x
gosc
Mythical VIP
Posty: 2138
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Neostrada TP

Post autor: gosc » 29 lip 2006, 0:16

Jakbyś czytał dokładnie to zauważyłbyś że mówię o Multimediach a nie TP S.A. :) Nie każdy ma telekomunę w chałupie...
www.multimedia.pl
0 x
Nikt mnie nie prześcignie w miłości do PiS-u - wł.
Awatar użytkownika
Leszek1979
Mythical VIP
Posty: 451
Rejestracja: 24 maja 2006, 23:14
Lokalizacja: Tczew

Neostrada TP

Post autor: Leszek1979 » 29 lip 2006, 0:51

512 to jest gwarantowana prędkość maksymalna - czyli operator gwarantuje Ci że nigdy nie wyciągniesz więcej ;)
0 x
Awatar użytkownika
IZA
Mythical VIP
Posty: 355
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:06
Lokalizacja: Kołobrzeg

Neostrada TP

Post autor: IZA » 30 lip 2006, 14:35

Proponowałabym jednak Neo. Limit 15 GB przy umiarkowanym ściąganiu powinien zupełnie wystarczyć. Dodatkowo usługa ma takie właśnie zalety jak praktycznie zerowa awaryjność czy zewnętrzne IP.
0 x
Obrazek
TP
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:46

Neostrada TP

Post autor: TP » 01 sie 2006, 15:10

Nie ma co narzekać na neo.. ja korzystam juz ponad trzy lata i nie jest źle.. Poza tym, ze maja dość spowolniony przepływ informacji pomiędzy bazami danych. Mam wrażenie, ze udział Francuzów bardzo wiele dal Telekomunikacji Polskiej. Pojawiły sie inne standardy, lepsza obsługa klienta.. Zawsze będziemy narzekać na TPSA, bo to monopolista, ale mimo wszystko należy pamiętać, ze bez tej firmy i bez pewnych decyzji podejmowanych na wysokich szczeblach, nie mielibyśmy 0202122, ani kiedyś SDI.. Uważam, ze TPSA sie stara i trzeba to docenić :)
0 x
Pozdrawiam,

http://telekomunikacja.blogspot.com - Telekomunikacja w Polsce i na świecie
Awatar użytkownika
RaPi
Poster
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 1
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: RaPi » 01 sie 2006, 19:10

Jesteś chyba jedynym zadowolonym w 100% klientem TP ja gdy miałem jeszcze umowę z nimi napotykałem szereg problemów, których nie będę wymieniał bo za dużo trzeba by pisać :D
0 x
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości