Neostrada TP

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Awatar użytkownika
Leszek1979
VIP Expert
Posty: 451
Rejestracja: 24 maja 2006, 23:14
Lokalizacja: Tczew

Neostrada TP

Post autor: Leszek1979 » 17 sie 2006, 1:59

W TP też tak jest - tylko że w tej aktualnej promocji Neostrady uśredniona ulga w stosunku do 'normalnej' ceny wynosi 118.86zł miesięcznie dla opcji 512 przy umowie na 2 lata...
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Neostrada TP

Post autor: gosc » 17 sie 2006, 13:08

No i podłączyli mi tego neta. Oczywiście nie działa. Niby wszystko OK, łączy, pobiera adres - choć w okienku z Uzyskaj adres automatycznie nic się nie pokazuje. Nie wiem o co biega :(

Trochę mnie dziwi że dostałem tylko router (?) bo to jest to samo co tu:
http://www.tp.pl/prt/pl/mam_pytanie/int ... ?_a=550768

a ja nie mam żadnej płyty cd :)

Nie wiem czy to możliwe że wystarczyło go podłączyć do prądu.
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: RaPi » 17 sie 2006, 19:01

To dzwoń na Błękitną Linie ....
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Neostrada TP

Post autor: gosc » 17 sie 2006, 19:41

Dzwoniłem. Informatyk w lokalnym BOKu Multimediów jest dziś na urlopie :)
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Witu » 17 sie 2006, 20:47

@ gosc

Jak masz tego neta zrobionego? Oprogramowanie neostrady czy może masz tylko stery od modemu? Ja radzę ci zrobić na odwrót, jak masz teraz.
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: RaPi » 17 sie 2006, 20:48

Informatyk urlopuje wiec, trzeba sobie samemu radzić. Skoro nie masz CD to w necie poszukaj może coś znajdziesz do tego urządzonka ;)
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Neostrada TP

Post autor: gosc » 17 sie 2006, 21:09

Witu pisze:@ gosc

Jak masz tego neta zrobionego? Oprogramowanie neostrady czy może masz tylko stery od modemu? Ja radzę ci zrobić na odwrót, jak masz teraz.
W ogóle nie mam nic zrobione... Facet podłączył go do karty sieciowej, powiedział że działa bo się świecą diody i poszedł :) Dopiero jak teraz na stronach neo czytam o instalacji i konfiguracji takiego samego modemu to się zastanawiam czy to możliwe żeby działało u mnie po podłączeniu kabelkiem :) Bo znowu przypominam że ja nie mam neostrady!
Jak wpiszę w poleceniu Uruchom cmd a potem ipconfig to niby wszystko jest: adres, dnsy i te inne pierdoły. Ale nic nie otwiera, żadnej strony. Zastanawiam się też czy to możliwe żeby nie było żadnej rejestracji. Mam co prawda login i hasło, ale wszystko na to wskazuje że tylko po to żeby założyć konto 200MB na ich serwerze.
Jedno mnie najbardziej dziwi: niby w ipconfig te dane wyświetla, ale jak się kliknie na ikonę połączenia-właściwości-protokoły tcp-właściwości to w rubrykach Uzyskaj IP automatycznie cały czas nic nie ma.
Co do sterowników to niby coś znalazłem, ale to jest jakiś jeden plik z którym nie wiem co zrobić....
Zresztą chyba by nie zapomnieli że trzeba coś zainstalować :lol: Może jest inaczej jak w neo...

Jutro menda przyjedzie, ale nerwów mi trochę zjedli :)
Awatar użytkownika
Leszek1979
VIP Expert
Posty: 451
Rejestracja: 24 maja 2006, 23:14
Lokalizacja: Tczew

Neostrada TP

Post autor: Leszek1979 » 18 sie 2006, 1:25

To w jakiej technologii masz ten Internet ? Przez kablówkę czy przez ADSLa ?
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Neostrada TP

Post autor: gosc » 18 sie 2006, 9:38

ADSL. Już chodzi. Trzeba szczerze powiedzieć że to jest chamstwo żeby nie poinformować że nie będzie chodził od razu a dopiero jak mnie jakiś debil wprowadzi do systemu. Szczególnie że facet który montował jasno stwierdził że już powinien chodzić a nie działa bo "gryzie się" z radiówką.
Na razie mam 550/220 kb/s Ping do onet 55. Poza tym widzę że mam stałe IP. Tak jest podobno w wielu miejscach.
Awatar użytkownika
Leszek1979
VIP Expert
Posty: 451
Rejestracja: 24 maja 2006, 23:14
Lokalizacja: Tczew

Neostrada TP

Post autor: Leszek1979 » 18 sie 2006, 18:01

Dzwoniła dzisiaj do mnie zła baba TePsa i chciała wcisnąć Neostradę, dialog wyglądał mniej więcej tak:
TP - Czy zna Pan nową promocyjną ofertę Neostrady ?
Ja - Tak - 28zł przez pierwszy rok i 2x tyle przez następne 2 lata.
TP - I co Pan sądzi o tej ofercie ?
Ja - Nie jest dla mnie atrakcyjna.
TP - Gdyby Pan zmienił jednak zdanie to zapraszam pod bezpłatny numer telefonu 9393.
Już nie chciałem kobiecie robić przykrości i nie powiedziałem że to wcale nie jest pewne że za 2 czy 3 lata będę jeszcze korzystał z tej ich drogiej, luksusowej usługi "linia telefoniczna classic" :P.
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Neostrada TP

Post autor: gosc » 19 sie 2006, 10:59

Po dniu korzystania z netu w MM wiem już że:
- prędkość odpowiada deklarowanej
- nie ma limitu danych bo jeszcze nie zaczęli liczyć :)
- czy są haczyki? Tak, przynajmniej na dzień dzisiejszy. I to brutalne. W dzisiejszym regulaminie jest wpisane że nie może uczestniczyć w promocji osoba która w ciągu poprzednich 3 mies. korzystała u nich z internetu, nieważne czy wg cen promocyjnych. Jeśli tak będzie w regulaminie za 14 mies. to nie będę mógł skorzystać z żadnej promocji przez 3 mies. po zakończeniu umowy. To oznacza konieczność rezygnacji z internetu na 3 mies. lub rezygnacji z jakichkolwiek promocji !
Poza tym OK.
Awatar użytkownika
piotr396
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 26 sie 2006, 13:17
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: piotr396 » 01 wrz 2006, 21:38

ja mam 1024 jakoś przędzie
ja

Neostrada TP

Post autor: ja » 08 wrz 2006, 22:55

CO zrobic z błędem 721??????? pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Neostrada TP

Post autor: gosc » 25 wrz 2006, 16:52

100 milionów kary dla Telekomunikacji Polskiej
Urząd Komunikacji Elektronicznej nałożył 100 milionów złotych kary na Telekomunikację Polską za nieprawidłowości dotyczące nieuprawnionego wiązania ofert neostrada tp i abonamentu telefonicznego.
Miesięczne przychody z abonamentu od osób korzystających z Neostrady to 70 milionów.
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Witu » 25 wrz 2006, 19:16

Dość duża kara, ale cóż za przewinienia trzeba płacić!
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość