Neostrada TP

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Witu » 27 maja 2006, 13:59

Michał pisze:Czy wie może ktoś dlaczego od czasu do czasu rozłącza mi sie neostrada?Mam modem THOMPSON dioda ADSL zaczyna migać i trzeba chwilke odczekać potem znowu jest dobrze.Nieraz cały dzien sie nie rozłączy a jak jej coś odbije to co chwile sie rozłącza.
Miałem podobnie! Jak masz zainstalowane oprogramowanie neostrady to odinstaluj ten syf zresetuj kompa i zainstaluj stery do twojego modemu a potem zostaje ci tylko skonfigurowanie twoich osobistych ustawien i powinno byc OK!
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Mario98
Junior
Posty: 896
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:34
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Mario98 » 27 maja 2006, 14:29

Bląd 721 jest przeważnie od uszkodzonej lini, w takim przypadku trzeba sprawdzić swoją linię. Zmiana oprogramowania wątpię czy pomoże :|
www.forum-soccer.home.pl


Kazik o Tusku: "Wku... mnie, że dozorca mojego kraju jest kretynem"
Awatar użytkownika
Michał
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:04
Lokalizacja: Łódzkie

Neostrada TP

Post autor: Michał » 27 maja 2006, 14:33

Dzieki Witu!Odinstalowałem to badziewie i skonfigurowałem ustawienia.Zainstalowałem jeszcze AutoConnect żeby łączył mi sie automtycznie po włączeniu komputera a czy bezie dobrze to sie okarze.
Pawel

Neostrada TP

Post autor: Pawel » 28 maja 2006, 10:27

U mnie w mieście nie ma wielkiego wyboru. Albo neo albo marne radiówki z transferem jak z ery przedwojennej ;). Także korzystem z neo z opcji 1024.
Awatar użytkownika
stevie
VIP Expert
Posty: 1449
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:35
Lokalizacja: z domu
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: stevie » 03 lip 2006, 10:37

Od dziś tańsza Neostrada

Od dziś Telekomunikacja Polska wprowadzi nową ofertę dostępu do Internetu dla klientów indywidualnych. Mają spaść ceny, ale nie tylko.


TP zapowiada "wyznaczenie nowej jakości" i ostrą walkę o klientów chcących mieć dostęp do Internetu. Ze wstępnych informacji wynika, że nie doczekamy się jednak sprzedaży Neostrady bez konieczności kupowania abonamentu telefonicznego oraz zniesienia limitów przesyłania danych. Ma być szybciej i taniej.

Łącze o przepustowości 512 kb/s będzie kosztowało 33 zł. Jak dowiedziała się "Gazeta Prawna", w nowym cenniku Neostrady tp najbardziej atrakcyjna będzie oferta Neostrady 512 z proędkością od 512 kb/s. Przy umowie na 24 miesiące za Neostradę 512 zapłacimy 33 zł za pierwsze 12 miesięcy i 66 zł za następne.

Szczegóły oferty będą ogłoszone dziś podczas konferencji prasowej TP.
zródło: Media2.pl
Pozdrawiam.

Stevie
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: RaPi » 03 lip 2006, 11:42

No to mnie TPsa zaskoczyła. Wydaje mi się że warto skorzystać z tej promocji pomimo że umowa jest na dwa lata
Awatar użytkownika
Leszek1979
VIP Expert
Posty: 451
Rejestracja: 24 maja 2006, 23:14
Lokalizacja: Tczew

Neostrada TP

Post autor: Leszek1979 » 03 lip 2006, 11:44

No cóż widocznie TP dostrzegła konkurencję w postaci małych (mających od kilkuset do kilkunastu tysięcy) operatorów. Pewnie najbardziej spadną ceny przy lojalce na 2 lata a przy rocznej zmiany będą kosmetyczne. Czyżby to nie TP wygrała większość przetargów powiatowych na WiMax i w związku z tym obawia się w najbliższym czasie wzrostu konkurencji na obszarach mniej zurbanizowanych ?
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Neostrada TP

Post autor: gosc » 03 lip 2006, 11:54

Do mnie dzwonili z mojej firmy telekomunowej: 60 zł, z każdym miesiącem 1,22 zł mniej aż do 32 zł za łącze 256/128 z limitem 10 GB. Boję się o ten limit więc chyba zostanę przy radiówce z zablokowanymi portami :)
Awatar użytkownika
fat
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 25 maja 2006, 11:31
Lokalizacja: Toruń
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: fat » 03 lip 2006, 12:15

dupa, bo starzy klienci na kontraktach terminowych będą płacić stare stawki!
Awatar użytkownika
Mario98
Junior
Posty: 896
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:34
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Mario98 » 03 lip 2006, 12:51

ot cała telekomuna :/ Wyp......ć tą złodziejską firmę z kraju :mad:
www.forum-soccer.home.pl


Kazik o Tusku: "Wku... mnie, że dozorca mojego kraju jest kretynem"
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: RaPi » 03 lip 2006, 12:56

Mario98 pisze:ot cała telekomuna :/ Wyp......ć tą złodziejską firmę z kraju :mad:
Pomimo że ostatnia promocja nawet mi się podoba. Zgadzam Sie z Tobą w 110% :)
Awatar użytkownika
Leszek1979
VIP Expert
Posty: 451
Rejestracja: 24 maja 2006, 23:14
Lokalizacja: Tczew

Neostrada TP

Post autor: Leszek1979 » 04 lip 2006, 0:29

Policzyłem sobie uśrednioną cenę Neo - w przypadku lojalki na 2 lata:

Kod: Zaznacz cały

 512kbps  49.5zł (w przypadku lojalki na 3 lata 2.8(3)zł taniej)
1024kbps  94.5zł (w przypadku lojalki na 3 lata 6.16zł taniej)
2048kbps 109.5zł (w przypadku lojalki na 3 lata 4.5zł taniej)
6144kbps 139.5zł (w przypadku lojalki na 3 lata 1.1(6)zł taniej)
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Neostrada TP

Post autor: gosc » 04 lip 2006, 0:33

Sprawdzałem na ich stronie czy neo jest u mnie dostępna. Niestety nie a ta cena jest atrakcyjna.
Awatar użytkownika
Leszek1979
VIP Expert
Posty: 451
Rejestracja: 24 maja 2006, 23:14
Lokalizacja: Tczew

Neostrada TP

Post autor: Leszek1979 » 04 lip 2006, 0:41

To gdzie Ty mieszkasz ? Ja patrzyłem u siebie że w całej gminie Tczew jest dostępna - a niektóre wioski to takie zadupia że hej :). Może sprawdź za jakiś czas bo u mnie ze 2 lata temu to w kratkę pokazywało - raz była możliwość raz nie.
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Neostrada TP

Post autor: gosc » 04 lip 2006, 0:48

Ten barak z centralką na korbę widuję codziennie więc chyba nie mam co sprawdzać :) Serio... Po prostu u mnie na wsi telefonizacja była wcześniej i już nie wymienili centralki na nową bo woleli telefonizować twoje wsie koło-tczewskie.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości